رویدادهای فرهنگ کودکی
نخستین بارقههای فکری تولید دانشنامهای مرجع برای کودکان و نوجوانان ایرانی به دهه چهل شمسی باز میگردد. زنده یاد توران میرهادی و دیگر بانیان شورای کتاب کودک، وجود کتابهای مرجع ترجمه شده در آن مقطع زمانی را برای نقش آفرینی در گسترش روند پرسشگری کودکان و پاسخگویی به آنها، کافی نمیدانستند.
آنها...
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار میکند:
مجموعه وبینارهای آموزشی روشهای حفاظت و نگهداری عروسک
پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی با همکاری دفتر کودک ونوجوان پژوهشگاه در نظر دارد آموزشهایی در چهاربخش پیرامون حفاظت و نگهداری از مجموعههای عروسکی ارائه نماید. اولین بخش این مجموعه وبینار تخت...
امسال روز المر را در خانه جشن میگیریم!
۳ خردادماه ۱۳۹۹ برابر با ۲۳ می ۲۰۲۰ روز جهانی «اِلمر» است. اما امسال روز المر با سالهای گذشته کمی تفاوت دارد. امسال به مناسبت این روز از درون خانهها با این شخصیت دوستداشتنی کتابهای کودکان همراه میشویم.
همانند سالهای پیش، برنامهی «با من بخوان» از شما...
گرامیداشت زادروز «هانس کریستین اندرسن»
«هانس کریستین اندرسن» (Hans Christian Andersen)، نویسنده، شاعر و نمایشنامهنویس برجسته دانمارکی، دوم آوریل ۱۸۰۵ در شهر اُدِنس (Odense) دانمارک زاده شد. او آثار ادبی بسیاری آفریده است که از میان آنها قصههای کوتاه و جذابش بیشترین آوازه را در جهان دارند و به...
هر سال در دوم ماه آوریل، سالروز تولد هانس کریسیتن اندرسن، از سوی یکی از شاخههای ملی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان Ibby پیام و پوستری در بزرگداشت کتاب کودک منتشر میشود تا همه کشورها را به توجه بیشتر به نقش کتاب در زندگی کودکان فرابخواند. امسال هم کشور اسلوانی عهدهدار انتشار این پیام بوده است...
مراسم اعلام برنده یا برندگان جایزه جهانی آسترید لیندگرن روز ۳۱ مارس ساعت ۱۲:۵۰ به وقت استکهلم، سهشنبه ۱۲ فروردین ماه ساعت ۱۶:۲۰ بعدازظهر به وقت تهران.
لینک پخش زنده از یوتوب
برای آگاهی از ساعت استکهلم در لحظه، به لینک زیر بروید
ساعت استکهلم، سوئد
برای آشنایی با نامزدهای جایزه جهانی آسترید لیندگرن...
هر سال میلیونها انسان در سراسر جهان، در روز ۲۸ مارس (۹ فروردین)، در ساعت بیستوسی دقیقه به وقت محلی، چراغهای خانه، فروشگاه و محل کارشان را خاموش میکنند تا با جنبشهای «حفاظت از طبیعت» و بهبود شرایط زمین، اعلام همبستگی کنند. نخستینبار، سال ۲۰۰۷، «بنیاد جهانی طبیعت»[۱] و همکاران این سازمان جهانی...
«روز جهانی آب در سال» ۲۰۲۰ به موضوع «آب و تغییر اقلیم» و تأثیر متقابل این دو برهم میپردازد. ۲۲ مارس (سوم فروردین)، از سوی سازمان ملل، روز جهانی آب نامگذاری شده است. در این روز به آگاهسازی مردم دربارهی اهمیّت آب و حمایت از مدیریت پایدارِ منابع آب شیرین پرداخته میشود.
تمرکز بر دسترسی جهانی به...
هنگامی که لیوانی آب مینوشیم، در دفترچهی خود مطلبی را مینویسیم، داروی تببُر میخوریم، یا خانهای میسازیم، گمان نمیکنیم هیچیک از کارهایی که انجام دادهایم، به جنگلها وابسته باشند. با این همه، این کارها و دیگر ابعاد زندگی ما به گونهای با جنگلها در پیوند هستند.
مدیریت و بهرهبرداری پایدار از...
مبارزهای طولانی برای حق به رسمیت شناخته شدن، برخورداری از عدالت و بهرهمندی از امکان توسعه برای مردم آفریقایی تبار
روزهای جهانی، موقعیّتی برای آموزش مردم جهان دربارهی مسائل مهم، هدایت ارادهی سیاسی و بسیج منابع برای رفع مشکلات جهانی، و تجلیل از دستاوردهای بشر و تقویت آنها هستند. نامگذاری...
تصور کنیم هیچ درختی روی زمین نیست، و پوشش گیاهی به کلی از میان رفته و اثری از آن یافت نمیشود، چه رخ میدهد؟
شاید فیلم پویانمایی «وال ئی»[۱] را تماشا کرده باشید؛ وال ئی رُباتی است که کارش فشردهسازی پسماندهای بازمانده از دنیای صنعتی است. وال ئی روزی هنگام کار، گیاه کوچکی را میان زبالهها پیدا می...
پیشینهی «روز جهانی زبان مادری» به سال ۱۹۹۹ باز میگردد؛ هنگامی که روز ۲۱ فوریه (دوم اسفند ماه) از سوی «یونسکو» (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد)، روز جهانی زبان مادری نام گرفت.
در شانزدهم می سال ۲۰۰۷، «سازمان ملل متحد» با هدف تمرکز بر «حفظ و نگهداری از همه زبانهای بهکار رفته در جهان»، سال...
دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی الزامات روششناختی حوزهی مطالعه کودکی
با حضور:
سید مهدی یوسفی
حسام حسینزاده
پیام روشنفکر
یکشنبه، ۴ اسفند ۹۸، ساعت ۱۶ تا ۱۸
دانشکدهی علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میکند:
موش سر به هوا
نویسنده: فرهاد حسنزاده
تصویرگر: علی خدایی
پرندهها و آسمان
نویسنده: فریده فرجام
تصویرگر: محمدعلی بنیاسدی
این آیین با حضور گرم مشتاقان کتاب و چهرههای آشنای ادبیات کودک و نوجوان روز سهشنبه ۲۹ بهمن ماه، ساعت ۱۵ در سالن غدیر مرکز...
یکصد وهشتاد وپنجمین نشست از سلسله جلسات صبح پنجشنبه مجله بخارا اختصاص دارد به دیدار و گفتگو با غلامرضا امامی که با حضور موسی بیدج و شهرام اقبال زاده در ساعت نه صبح پنجشنبه سوم بهمن ۱۳۹۸ در موسسه هنر فردا برگزار میشود.
غلامرضا امامی ششم شهریور سال ۱۳۲۵ در اراک زاده شد.
در شانزده سالگی نخستین کتابش...
در کنار روزها و فعّالیّتهای نمادینی که در سراسر جهان در راستای حمایت از محیط زیست انجام میگیرد، از سال ۱۳۷۴، روز بیستونهم دیماه در کشور ایران، «روز ملّی هوای پاک» نام گرفته است.
پدیدار شدن آلودگی در پایتخت کشور و شش شهر بزرگِ تبریز، مشهد، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز، سبب شد تا مسئولین با هدف...
سیما شاهرخی نخستین مدرس آموزش تصویرسازی لمسی به کودکان نابینا، سالهاست داوطلبانه در مدارس نابینایان تلاش میکند این کودکان جهان پیرامون خودشان را به تصویر کشند.
این نمایشگاه، نمایشی از آثار ۳۰ دانش آموز نابینا و کم بینای دختر در سنین مختلف از مجتمع نابینایان دخترانه نرجس است که دانشآموزان آن را...
تمام دوستانی که دوره سفر قهرمانی رو گذراندهاند میتوانند در این دوره شرکت کنند. در صورت نگذراندن دوره هم اگر تمایل داشته باشند و با مباحث تحلیل قصه آشنا باشند، قابل استفاده است.
چهار جلسه
چهارشنبهها
ساعت ۱۶ الی ۱۸
در این دوره به صورت کارگاهی به راز قصهها و تحلیل آنها پی میبریم. جهت ثبتنام با...
«سازمان ملل متحد» از سال ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ ش.)، ۳ دسامبر (۱۲ آذر) را «روز جهانی افراد توانیاب» معرفی کرده است، و هر ساله مردم سراسر جهان به استقبال این روز میروند. با فرا رسیدن این روز، نهادها و سازمانهای گوناگون به برنامهریزی رویدادهای مرتبط با شعار سال روز افراد توانیاب میپردازند.
شعار روز جهانی...
موزه کودکی ایرانک در دو روز ۲۳ و ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ برنامهای برای زادروز «آسترید لیندگرن» یکی از نام دارترین نویسندگان ادبیات کودکان سوئد و از تأثیر گذارترین نویسندگان این حوزه در جهان ترتیب داد.
لیندگرن نه تنها نویسندهای توانا و نامدار بود که چهره عمومی برجسته و بانفوذی نیز داشت. در این مورد، سهم...