گزارشهای فرهنگ کودکی
عنصر چسب یا کشش مخاطب در موزه های کودکی
یازده مهر درست دو ماه از گشایش موزه کودکی ایرانک گذشت. دو ماه برای ارزیابی کارکرد جایی مانند موزه هنوز کافی نیست و کفایت نمی کند. اما در این دو ماه موزه کودکی از جنبه کارکردهای مخاطب شناسانه دستاورهای خوبی داشته است.
به طور کلی هنگامی که سازه های فرهنگی ویژه...
بیا به تاریخ کودکی سفر کنیم!
موزه کودکی جای بینظیری است. اینجا میتوانی به دوهزار سال قبل از میلاد، سفر کنی؛ به زمانی که کودکان روی لوحهای گِلی مشق مینوشتند و از دفتر، کتاب، وایتبرد، تبلت و... خبری نبود. میتوانی با خط میخی آنها همراه شوی و مشقهایشان را بخوانی. «مرد دانا، تو مرد دانا، تو مرد...
موزه کودکی ایرانک، از ایده تا به واقعیت پیوستن راهی بس بلند را پیموده است. از سال ۱۳۸۲ به دنبال پایه گذاشتن این موزه در شهر تهران بودهایم، تاکنون چهارده بار در ایران و بیرون از ایران نمایشگاههای کوتاه و بلند از موزه کودکی گذاشتهایم.
آخرین آنها در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ و در باغ نگارستان و برای شش ماه...
سرای پروین روز جمعه دوم اسفند پر از هیاهوی کودکان و خانوادههایی بود که برای آشنایی با این پروین اعتصامی حاضر شده بودند و میخواستند در باره این هنرمند محجوب و ناشناس برای نسل جدید اطلاعات کسب کنند.
این کارگاه با دعوت از شرکت کنندگان در کارگاههای «کودک و فرهنگ» در سال ۱۳۹۷ به انجام رسید و در «سرای...
سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ مجله بخارا «شب جبار باغچه بان» را برای تجلیل از جبار باغچه بان و رونمایی سه نمایشنامهاش برگزار شد.
در زیر پیام بنیاد نمایش کودک را که این نمایشنامهها را گردآوری کرده است، به مناسبت «شب جبار باغچه بان» و رونمایی این سه نمایشنامه میخوانید:
«با سپاس از جناب دهباشی و...
کمیسیون ملی یونسکو گزارش کارگاه «آموزش فراگیر برای کودکان با نیازهای ویژه» را منتشر کرد. این کارگاه با همکاری مشترک کمیسیون ملی یونسکو، وزارت آموزش و پرورش، دفتر یونیسف در ایران و دفتر منطقهای یونسکو از تاریخ ۵ تا ۷ شهریور ۱۳۹۷ در تهران برگزار شد.
هدف از برگزاری کارگاه «آموزش فراگیر برای کودکان با...
هفتاد و سومین نشست توسعه و ترویج کتابخوانی با عنوان «صدا و بیان قصهگو و ترویج خواندن» روز ۲۴ دی با حضور مریم نشیبا و سعید مجیدی در کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
مریم نشیبا گوینده و قصهگوی پیشکسوت، نخستین سخنران نشست «صدا و بیان قصهگو و ترویج خواندن» بود. او بخش...
صفورا کاغذ باطلههای شهر را جمع میکند و با پولش کتابخانه میسازد. ساخت هفت کتابخانه در یک سال و نیم حاصل کار اوست.
صفورا غلهزاری، معلم بازنشسته انزلیچی را در انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی میبینم؛ نزدیک اسکله تفریحی و زیباترین نقطه این شهر ساحلی. حالا کمتر کسی است که نداند آرزوی این زن...
علاقه شما به موزه داری از عشق به عروسکهای نمایشی سنتی و آیینی این سرزمین شروع شد. میتوانید درباره این انگیزه و عشق بگویید؟
صحبت از انگیزه راحتتر از عشقه. من تئاتر خوندم در دوره دانشجویی این علاقه به موسیقی و نمایشهای بومی ایران به مرور در من قویتر شد و سفرهایی رو شروع کردم برای شناخت بیشتر...
به مناسبت برگزاری دومین همایش برنامه «با من بخوان»
برنامه «با من بخوان» هفت ساله شد و دومین همایش دوسالانهاش به همت موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷ در تالار گنجینه کتابخانه ملی برگزار شد. سنت مرسوم این است که در چنین مواردی گزارشی از همایش نوشته میشود اما در جایی دیگر و...
آنچه میخوانید بخشی از گزارش سفر مریم فرهنگ و همسرش، مصطفی بکان، سفیران برنامه «با من بخوان» از رکابزنی با شعار صلح و بهیاد بانو توران میرهادی است. سفر سفیران «با من بخوان» هفته نخست تیرماه ۱۳۹۷ از تهران به سوی آذربایجان غربی آغاز شد.
گزارش سفر:
سفر با دوچرخه سفر به سرزمین رویاها را میماند. خوبی...
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با همکاری انجمن تصویرگران ایران آیین گشایش نمایشگاه «تصویرگری کتابهای کودکان در گفتوگوی میانفرهنگی» را جمعه ۲۴ فروردینماه ۱۳۹۷ در خانه هنرمندان ایران برگزار کرد.
این نمایشگاه که دربرگیرنده آثاری از ماریت تورنکویست، تصویرگر هلندی سوئدی، به همراه آثار گروهی از...
آنچه میخوانید گزارشی کوتاه از سفر زوجی از اعضای برنامه «با من بخوان» است که به مناسبت دوم آوریل، زادروز تولد «هانس کریستیناندرسن» و روز جهانی کتاب کودک، با شعار «همه کودکان حق دارند کتابهای باکیفیت بخوانند» و با هدف ترویج کتابخوانی و رساندن کتابهای باکیفیت به دست کودکان، مسیری ۱۰۰۰ کیلومتری را...
نخستین گروهی که کتاب گرفتند، کلاس درسشان تخته سیاه داشت؛ توی تیغاب، روستایی حوالی کارواندر، از توابع خاش. دورتادور کلاس نیمکتها را چیده بودند؛ کل مدرسه همان بود، ۴ در ۵ مترمربع. دانشآموزان عبارت بودند از ۱۰ پسر و ۵ دختر. بزرگترینشان ١٠، ١٢ساله؛ کوچکترین ۵ساله. پسرها سندارتر به نظر میرسیدند....
در این گزارش با بخش های خوب نشریه های نشریه قلک شماره ۲۰ و رشد کودک شماره ۶ از دید گروه بررسی نشریات شورای کتاب کودک آشنا می شوید.
نشریه قلک شماره ۲۰
داستان (تصویر خوانی)
عنوان: اشتباه
طراح : علی اکبر زین العابدین
تصویرگر: مهدیه صفایی نیا
داستان تصویری با عنوان «اشتباه» در ۴ قاب طراحی شده که...
در این گزارش با بخش های خوب نشریه های نشریه قلک شماره ۱۹، نبات کوچولو شماره ۵۳ سروش خردسالان شماره ۴۷ و رشد کودک شماره ۵ از دید گروه بررسی نشریات شورای کتاب کودک آشنا می شوید.
نشریه قلک شماره ۱۹
داستان
عنوان : خانه ی خرس ها
طراح : علی اکبر زین العابدین
تصویرگر: نیلوفر برومن
خرسی با خانواده اش در...
در این گزارش با بخش های خوب سه نشریه ی سروش خردسالان شماره ۳۹ ، ماهنامه قلک شماره ۱۱ و نبات شماره ۴۵ از دید گروه بررسی نشریات شورای کتاب کودک آشنا می شوید.
سروش خردسالان شماره ۳۹
داستان ها عنوان: مومولی مومو نویسنده: طاهره ایبد تصویرگر: فرشته نجفی خروس بیمار شده است و نمی تواند صبح زود قوقولی قوقو...
در این گزارش با بخش های خوب سه نشریه ی سروش خردسالان شماره ۳۸ ، ماهنامه قلک شماره ۱۰ و نبات شماره ۴۴ از دید گروه بررسی نشریات شورای کتاب کودک آشنا می شوید.
سروش خردسالان شماره ۳۸ داستان هاگنجشک و باد نویسنده: مجید راستی تصویرگر: فرشته نجفی گنجشک کوچک که هنوز نمی تواند به تنهایی بپرد توی لانه منتظر...
در این گزارش با بخش های خوب قلک شماره ۸ و ۹ و نبات کوچولو شماره ۴۲ از دید گروه بررسی نشریات شورای کتاب کودک آشنا می شوید
قلک شماره ٨ و ٩
داستان
عنوان: آتلیه عکاسی فتوچینی و دوستان
نویسنده: سید نوید سید علی اکبر
تصویرگر: انیس تبرایی
خانم آفتاب پرست به آتلیه آقای فتوچینی می رود تا عکس...
سومین دوره جشن سالانه اهدای نشان لاک پشت پرنده عصر روز جمعه هشتم اسفند ۱۳۹۳ در شهرکتاب مرکزی برگزار شد. در این مراسم که نویسندگان، مترجمان و تصویرگران کتاب کودک و نوجوان و همین طور کودکان و خانوادههایشان حضور داشتند، نشانهای ویژه، طلایی و نقرهای لاک پشت پرنده به برگزیدگان اهدا شد.
رد ادبیات کهن...