ذهن نوزاد خود را با کتاب‌ها پرورش دهیم

در این مقاله دکتر جان اس. هاتون، متخصص کودکان و استادیار بیمارستان کودکان سیسیناتی ایالت اوهایو، فواید بلندخوانی برای نوزادان را از نخستین روز تولد تا یک سالگی بیان کرده است که در نهایت به پرورش ذهن نوزاد کمک می‌کنند.

هاتون درباره بلندخوانی می‌گوید:

کودک در سال نخست زندگی خود تنها از لحاظ جسمی رشد نمی‌کند؛ بلکه مغز او با آهنگ رشدی سریع‌تر از جسم، توسعه می‌یابد. با بلندخوانی هر روزه برای کودکتان، به او بهترین آغاز را برای زندگی هدیه دهید؛ با حداقل ۱۵ دقیقه بلندخوانی از نخستین روز زندگی‌، ذهن نوزاد خود را پرورش دهید.

پرورش ذهن نوزاد با بلندخوانی از نخستین روز زندگی

بلندخوانی کتاب به صورت مرتب از سوی اعضای خانواده برای نوزادی که تازه متولد شده است، به او کمک می‌کند تا احساس امنیت و عشق کند و برای آموزش دیدن، مدرسه رفتن و زندگی کردن آماده شود.

- توجه داشته باشید که نوزادان کتاب‌هایی را با تصویرهای واقعی و تضادهایی برجسته و پرجلوه دوست دارند.

بلندخوانی کتاب‌ها برای نوزاد ۱ تا ۲ ماهه

برای او لبخند بزنید! نوزادان عاشق چهره‌ها هستند و دوست دارند ارتباط احساسی با افراد برقرار کنند. کودکان می‌بینند، می‌شنوند و احساس می‌کنند...

۲ تا ۵ ماهگی

قان و قون کردن! قان و قون‌های کودک شما بیشتر از اینکه جذاب باشند، حروف صدادار هستند! از راه تمرین کردن با کودکتان، او کم‌کم خواهد فهمید کدام صداها برای فراگیری مهارت حرف زدن اهمیت دارند.

- توجه داشته باشید برای نوزاد خود بلند و شمرده بخوانید و صداها را واضح ادا کنید. این عملکرد شما منجر به پرورش ذهن نوزاد می‌شود.

- توجه داشته باشید که اگر کودکتان کتاب‌ها را می‌جود، طبیعی است! این نشانه‌ دندان درآوردن اوست. اجازه دهید نوزادتان جنس سخت صفحه‌های کتاب را با در دست گرفتن آن کشف کند، صفحه‌های آن را ورق بزند و حتی آن را مزه کند.

۵ تا ۹ ماهگی

جویباری از قان و قون‌ها...

از میان تمام آن حرف‌ها و اصوات بی‌معنی، یک روز شما خواهید شنید کودکتان می‌گوید: «ماما»، «بابا»، «دد» و واژه‌هایی بیشتر؛ فرزند شما مشغول تمرین کردن حروف صامت است؛ صداهای جدیدی که به او کمک می‌کند حرف بزند.

۹ تا ۱۲ ماهگی

با من حرف بزن!

همانند یک جادو، روزی نوزاد شما آغاز به قرار دادن حرف‌های صدادار و بی‌صدا در کنار یکدیگر می‌کند تا کلماتی شگفت‌انگیز بسازد.

- توجه داشته باشید خواندن کتاب در کنار یکدیگر با صدای بلند، برای توسعه دایره‌ واژگان و پرورش ذهن نوزاد بسیار حائز اهمیت است. فراتر از کتاب‌های محبوب کودکتان، کتاب جدیدی را انتخاب کنید که تجربه‌ها و واژگان جدید را برای او به ارمغان بیاورد. تمامی این واژگان جدید به زودی در صحبت‌های کودکتان افزوده خواهند شد.

در پیوند با این مقاله بخوانید:

 

 

ذهن نوزاد

 

برگردان:
فاطمه بدری
نویسنده
دکتر جان اس. هاتون
Submitted by editor71 on