موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، کارگاه یکروزهی «ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی» را با تکیه بر سه موضوع اصلی ادبیات کودکان، آشنایی با عناصر داستان و روشهای بلندخوانی، ۱۰ دیماه ۱۳۹۵ در موسسه خیریه مهرگیتی برگزار کرد.
در این کارگاه که در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد، ضمن بیان تعریفی از مفهوم ادبیات کودک برای مخاطبان، شرکتکنندگان با کتابهای باکیفیت و ویژگیهای آن آشنا شدند. «آشنایی با عناصر داستان» و روشهای سهیم شدن آن با کودکان و نوجوانان موضوع دیگری بود که در این کارگاه مطرح و در ادامه نیز شیوههای مختلف بلندخوانی و چگونگی برگزاری یک نشست بلندخوانی برای حاضران بیان شد.
در بخش عملی این کارگاه، شرکتکنندگان به انجام بازیهایی برای تقویت توجه کودکان به داستان و همراه کردن آنها با قصه پرداختند و در انتها نیز با تقسیم افراد به چند گروه، داستانی را بلندخوانی کردند تا مفاهیم را به شکل عملی تجربه کنند.
گفتنی است کارگاه «ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی» از جمله کارگاههایی است که از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در میان کودکان خانوادههای کمدرآمد، کودکان محروم و کودکان در بحران در قالب برنامهی ترویج کتابخوانی «با من بخوان» اجرا میشود.
مفاهیم کلی ارائه شده در این کارگاه عبارت است از:
- آشنایی با ادبیات کودک و کارکردها یا هدفهای آن
- آشنایی با کتابهای باکیفیت
- آشنایی با گونههای ادبیات کتاب
- تعریف ساده عناصر داستان
- روشهای جست وجو و یافتن عناصر داستان در یک کتاب
- رابطه بلندخوانی و عناصر داستان
- رابطه عناصر داستان و عناصر تصویر
- روشها و بازیهای مرتبط با سهیم کردن کودکان و نوجوانان در عناصر داستان
- روشهای مختلف بلندخوانی
- شیوه نگاه داشتن کتاب در نشستهای بلندخوانی
- چگونگی خواندن درست کتاب
- تکنیکهای موثر در بلندخوانی
- روش مدیریت یک جلسه بلندخوانی
علاقهمندان میتوانند جهت آشنایی بیشتر با کارگاههای مختلف برنامه «با من بخوان» به آدرس زیر مراجعه کنند.
علاقهمندان