معاون توسعه و مدیریت منابع کانون در افتتاح کتابخانه سیار روستایی میاندرود مازندران با تاکید بر نهادینهسازی فرهنگ مطالعه در کشور گفت: کتابخانههای سیار کانون در روستاهای محروم کشور توسعه مییابد. به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فریدون واحدی در آیین افتتاح این کتابخانه سیار روستایی که در دبستان ابتدایی عربخزائلی روستای ولوجا بخش گهرباران شهرستان میاندرود، با حضور مسوولان استانی و شهری برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: کودکان باید از سنین کودکی با فرهنگ کتابخوانی آشنا شوند تا در مواجهه با آسیبهای اجتماعی در امان باشند، زیرا این آسیبها با میزان مطالعه و کتابخوانی ارتباط دارد.
وی با اشاره به اینکه باید کودکان را به سمت محیطهای فرهنگی هدایت کنیم، افزود: با توسعه محیطهای فرهنگی همچون مراکز ثابت و سیار کانون میتوان راههای مفید و با ارزشی را برای سرگرمی کودکان در نظر گرفت.
معاون توسعه و مدیریت منابع کانون کشور با اعلام اینکه این نهاد بهعنوان دستگاه فرهنگی تخصصی و وجود کتابخانههای ثابت، سیار، پستی و هنرمندی مربیان دلسوز و متعهد خود، بهطور شبانهروزی برای توسعه فرهنگ مطالعه و هنرپروری در جامعه تلاش میکند، تصریح کرد: اگر نسبت وجود کتابخانههای ثابت و سیار کانون را در کشور مقایسه کنیم و نسبت جمعیتی شهری و روستایی را نیز در نظر بگیریم، تناسب خوبی از لحاظ مراکزثابت و سیار نخواهیم داشت که بر این اساس مدیر عامل کانون بهطور جدی به فکر توسعه مراکز سیار روستایی است تا بتوان خدمات کانون را در سطح روستاهای کشور توسعه داد.
وی با تأکید بر اینکه همه خانوادهها دسترسی به کتابخانه ندارند، اضافه کرد: اگر بتوانیم کتابخانههای سیار روستایی را توسعه دهیم، به عدالت فرهنگی و محرومیتزدایی کشور کمک فراوانی میشود. واحدی با بیان اینکه ۱۱۰ کتابخانه سیار روستایی کانون در کشور فعال است، خاطرنشان کرد: نسبت این میانگین به مراکز ثابت بسیار کم است و نیازمند ایجاد مراکز بیشتری هستیم که در این مرحله ارگانهای دولتی و غیردولتی باید پای کار باشند.
معاون توسعه و مدیریت منابع کانون بیان کرد: باید از طریق مربیان و متخصصان، تولیدات خود را توسعه دهیم، زیرا روستاهای کمتر برخوردار در کنار کتابهای درسی و رسمی نیاز به مواد خواندنی نیز دارند. واحدی با اشاره به اینکه مسوولان بهویژه در آموزش و پرورش مانند خانواده مسوولیت و وظایفی بر عهده دارند، تصریح کرد: باید با پیگیریهای مسوولان، کتابخانههای سیار بیشتری در مناطق روستایی و شهرستانهای محروم ایجاد کرد که تحقق این مهم نیاز به فرهنگ همگانی دارد.
وی با بیان اینکه تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید به مدارس کشور راه یابد، گفت: با وجود اینکه بعضی از خانوادهها از نوع کتاب در سنین مختلف آگاهی ندارند در این مرحله باید از طریق مشاوره با مربیان اطلاعات مورد نیاز را کسب کنند. معاون توسعه و مدیریت منابع کانون در پایان از توسعه مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: همه ما در تلاش برای توسعه مراکز سیار روستایی هستیم و در مازندران آمادگی داریم که به تعداد مناطق و شهرستانهای محروم کتابخانه سیار ایجاد و این فرهنگ تأثیرگذار را در جامعه رواج دهیم.
گسترش خدمات کانون در روستاهای مازندران
قاسم عزیززاده گرجی نیز در این آیین با بیان اینکه دو هزار و ششصد و پنجاه نفر در کتابخانههای سیار روستایی مازندران عضو هستند، گفت: ۴۷ روستای استان زیر پوشش کتابخانههای سیار قرار دارند. مدیرکل کانون مازندران گفت: اصلیترین رسالت کانون پرورش فکری، ارتقای سطح فرهنگی کودکان و نوجوانان در سطح کشور است و در این زمینه همه نهادها باید به کانون کمک کنند.
وی مهمترین هدف ایجاد کتابخانههای سیار را دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به کتاب دانست و بیان کرد: در شهرستان فریدونکنار، بابل و نکا در مجموع از سه مرکز، برخودار هستیم که امروز چهارمین کانون پرورش فکری در میاندورود افتتاح شده است. گرجی در ادامه افزود: در سال ۹۴ بالغ بر بیست و یک هزار و دویست جلد کتاب به امانت در دست اعضای این کانون قرار گرفت که به طور میانگین هر عضو از ۱۰ جلد کتاب استفاده کرده است.
عزیززادهگرجی به وظیفه اصلی مربیان اشاره کرد و یادآور شد: امانتدادن کتاب از طرف مربیان به کودکان و انجام فعالیتهایی از جمله قصهگویی، شعرخوانی، معرفی کتاب و شخصیتهای محلی و منطقهای، ویژه برنامههای جشنوارهای، نمایشگاه، کاردستی و... از مهمترین برنامههای مورد نظر است.
وی تأکید کرد: همه این فعالیتها برای ایجاد انگیزه در کودکان و نوجوانان است تا به سمت کتاب روی آورده و این فرهنگ را در جامعه به قشرهای دیگر نیز منتقل کنند.
مدیر کل کانون مازندران مطالعه کتاب از سوی کودکان را عاملی برای رشد و شکوفایی استعدادهای آنان دانست و ادامه داد: کتاب بهترین واسطه برای فرزندانمان است تا بتوانند انگیزه و استعدادهای خود را بشناسند و برای آن تلاش کنند. عزیززاده گرجی به لزوم توجه مسؤولان به ایجاد کتابخانه در شهرستانها تأکید کرد و گفت: با وجود اینکه میاندورود شهرستان نوپایی است در نتیجه باید بیشتر در زمینه فرهنگی هزینه شود و همه مسؤولان باید در این اقدام سهیم باشند.
شهرستان میاندورود به مرکزیت شهر سورک بین شهرهای ساری و نکا در استان مازندران قرار دارد.