همایش آشنایی با نقش توران میرهادی در آفرینش هنر کودکان برگزار شد

همایش «آشنایی با نقش توران میرهادی در آفرینش هنر کودکان» در روز ۲۴ آذرماه در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران با حضور گروهی از دوستداران و همکاران زنده یاد توران میرهادی برگزار شد. در این همایش که به یاد او و به پاس یک عمر خدمات اش در عرصه ی هنر کودکان برگزار شده بود، نوش‌آفرین انصاری، زهره قائینی، احمد رویایی، محمدابراهیم جعفری، زهرا فرمانی، محمد هدایی و آذین اقلیدس صحبت کردند. در این مراسم همچنین نخستین برندگان جایزه توران میرهادی اهدا شد. 

نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک در این همایش گفت که برای بررسی نقش توران میرهادی باید به سه حوزه ی فعالیت او یعنی آموزش و پرورش، سازمان های مردم نهاد و تحولی که در دانشنامه نگاری به وجود آورد پرداخت. او ابراز امیدواری کرد که این همایش سرنخ هایی برای پی گیری علاقه های توران میرهادی در فعالیت های اجتماعی، آموزش و .... دهد.

زهرا فرمانی، مدیر هنرکده ی بادبادک در سخنانش اشاره کرد که کتاب در جستجو راهها و روش های تربیت نوشته میرهادی هنوز هم برای مربیان کودک نو و راه گشاست و از مربیان کودک خواست که این کتاب را بار دیگر بخوانند و به واژه هایی که در آن به کار رفته دقت کنند. او گفت اگر به یاداشت های ایشان در تجربه های آموزش هنر در مدرسه فرهاد سر بزنیم خواهیم دید هنوز برای جامعه ی ما تازه است و هنوز نکات مهمی دارد. این واقعیت است که حکومت ها دنبال انسان های فرمان ‌بردارند. این باوری بود که میرهادی بر آن تاکید داشت. شاید همین باور باعث شده است که کتاب در جستجو راهها و روش های تربیت که تجربه های۴۰ ساله آموزشی را در بر دارد، همچنان ناشناخته است و نظام آموزش و پرورش ما به آن بی توجه. 

زهره قایینی، دیگر سخنران این همایش با بر شمردن چهار ویژگی بارز میرهادی گفت: «زندگی میرهادی عین هنر است. هنرمند یعنی آفرینشگر و میرهادی در همه عرصه هایی که زیست، آفرینش گر بود. میرهادی به راستی و از نگاه من هنرمندی با وقار، باشکوه و آگاه بود و هست. هنرمندی که اگر هر کدام از ما ذره‌ای از آفتاب وجودش را بگیریم، می‌توانیم جامعه و فرهنگ کودکی این سرزمین را به افق‌های بازتری ببریم، همان چیزی که او همواره آرزو داشت و فلسفه‌ و هدف زندگی‌اش بود.»

در این برنامه نخستین جایزه توران میرهادی به نوش آفرین انصاری و احمد رویایی مدیر هنرستان هنرهای زیبای پسران اهدا شد. این جایزه هر سال به دو نفر کوشنده در حوزه ی ادبیات و هنر کودک اهدا می شود.

این مراسم با همکاری شورای کتاب کودک، فرهنگ‌نامه کودک و نوجوان، هنرستان هنرهای زیبای پسران، مجله تندیس و گالری ویستا در تالار فردوسی پردیس ادبیات و علوم انسانی در دانشگاه تهران برگزار شد.

نویسنده
شبنم عیوضی
منبع
عکس از کانال شورای کتاب کودک
Submitted by editor3 on