پیوستن کودکان زابلی به برنامه با من بخوان

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با پشتیبانی مالی شرکت عمران آذرستان برنامه با من بخوان را برای ۳۰۰ کودک پیش دبستان و دبستان شهرستان زابل اجرا می کند. در گام نخست بنا به سنت با من بخوان، در روزهای ۴ و ۵ و ۶ آذرماه کارشناسان با من بخوان برای برگزاری نخستین کارگاه‌های آموزشی به سرپرستی سپیده آرمین به منطقه اعزام شدند و برای ۱۸ نفر از آموزگاران، مدیران و معاونان مدرسه ها، مربیان بهداشت و پرورشی و ۴ نفر از داوطلبان کتابخوانی پروژه «شادی و امید» در زاهدان کارگاه برگزار کردند.

در ابتدای ورود گروه با من بخوان به شهر زابل، کارشناسان با من بخوان، مهتاب مقدم، سهیلا فلاح‌پور و سپیده آرمین از سوی مسئولان آموزش و پرورش و تنی چند از دانش‌آموزان با گل مورد استقبال قرار گرفتند و با روحیه و انرژی دوچندان آماده برگزاری کارگاه‌ها شدند.

در روز نخست کارگاه آموزش بسته‌های آموزش خلاق کودک‌محور، آواورزی و الف‌باورزی برگزار شد. در آغاز این کارگاه پس از معرفی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، اهداف و روش‌های کار با بسته‌های آواورزی و الف‌باورزی توضیح داده شد.

در بخش آواورزی، آواهای زنجیری و زبرزنجیری، کار عملی صداکشی، نمونه‌خوانی با شیوه گفت‌وگویی، شعرخوانی و ریتم، انواع بازی با کارت‌ها و سایر فعالیت‌های در پیوند با آواورزی آموزش داده شد. در بخش الف‌باورزی هم مربیان با بخش‌های گوناگون این کتاب، انواع واک‌ها و شیوه‌های مختلف آموزش خلاق واک‌ها به کودک آشنا شدند و به شکل گروهی، کارت‌بازی، شعرخوانی و رانش‌های حروف را تمرین کردند. همچنین در این کارگاه توضیح کوتاهی درباره شیوه کار با کتاب آموزش خلاق ریاضی لولوپی به مربیان داده شد. 

با من بخوان در زابل

کارگاه روز دوم به شناخت ادبیات کودک، کتاب‌های با کیفیت، کتاب تصویری، عناصر داستان و شیوه‌های بلندخوانی اختصاص داشت و پس از معرفی برنامه با من بخوان و نمایش فیلم معرفی، مربیان درباره ویژگی‌های کتاب‌های با کیفیت و شیوه گزینش آن‌ها، کتاب‌های تصویری، عناصرداستان و بلندخوانی به شکل تئوری وعملی آموختند.

در ادامه روز دوم در کارگاه هنر (نمایش) در پیوند با بلندخوانی، در مورد انواع عروسک‌ها و شیوه ساخت آن ها توضیح کوتاهی داده شد و قسمت‌هایی از کتاب «مرغ سرخ پاکوتاه» بلندخوانی شد و سپس روش‌های صحنه‌سازی، شیوه ساخت عروسک‌های دستکشی شخصیت‌ها و عروسک‌گردانی، به شکل عملی آموزش داده شد.

در روز سوم کارگاه‌ها، آموزشگران  نخست به صورت عملی و نیز با نمایش فیلم به تمرین و رفع اشکال بلندخوانی مربیان شرکت کننده پرداختند. کارشناسان با من بخوان همچنین درباره‌ی ضرورت مستندسازی، گزارش‌نویسی، لزوم تهیه فیلم و عکس مناسب در «برنامه با من بخوان» و شیوه‌ی تهیه آن برای شرکت‌کنندگان توضیح دادند.

در پایان کارگاه ساخت انواع ماسک اجرا شد و مربیان به شکل عملی با شیوه ی ساخت انواع ماسک برای اجرای نمایش‌های در پیوند با کتاب آشنا شدند. در این روز رییس و معاون آموزش و پرورش استان زابل نیز از کارگاه دیدن کردند.

در این کارگاه‌ها از شیوه بارش فکری و انواع بازی های حرکتی، گروهی و تن‌آرامی برای ایجاد تمرکز و حس دوستی، رفع خستگی و ماندگاری مطالب در ذهن بهره گرفته شد.

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان از مدیران شرکت عمران آذرستان که این طرح را در زابل پشتیبانی مالی کرده‌اند، قدردانی می‌کند. همچنین سپاسگزار جامعه یاوری فرهنگی و انجمن مردم‌نهاد شاه‌پری است که مذاکرات اولیه با آموزش و پرورش و هماهنگی‌های لازم برای اجرای کارگاه‌ها را به عهده داشته‌اند.

 

با برنامه با من بخوان آشنا شویم

نویسنده
سارا یوسف پور
Submitted by editor3 on