جنون فوتبال بهانه ای برای حمایت از کودکان!

نزدیک به دو هفته از آغاز بازی های جام جهانی می گذرد. تخمین زده شده که بیشتر از یک میلیارد نفر در سراسر جهان، این بازی ها را از تلویزیون تماشا کنند. در کشور میزبان بازی ها، روزانه پانصد هزار نفر توریست و صدها هزار تن از مردم آفریقای جنوبی، بازی ها را از صفحه های نمایش بزرگ در فضاهای عمومی دنبال می کنند.

این صفحه ها را فیفا (فدراسیون بین المللی فوتبال) در مکان های عمومی قرار داده است. برخی از این مکان های ویژه تماشای بازی ها، نام ایستگاه دوست دار کودک را به خود گرفته اند، جایی که کودکان می توانند هم به تماشای فوتبال بنشینند و هم اگر با خشونت روبه رو شوند یا در شلوغی ها پدر و مادر خود را گم کنند، با آسودگی درخواست کمک کنند.

رونا استفنز، فعال اجتماعی که مدیر یکی از این ایستگاه های دوست دار کودک یونیسف در سوئتو، جایی در حومه ژوهانسبورگ است می گوید که به بهانه جنون فوتبال، در این مکان ها خدمات بسیاری به کودکان ارائه می شود.

برای نمونه در ورودی این مکان عمومی، ایستگاهی قرار داده شده و هنگامی که خانواده ای وارد می شود، به کودک و همراهش، یک مچ بند داده می شود. روی این مچ بند تلفن تماس پدر و مادر کودک نوشته می شود و اگر کودک در میان جمعیت از پدر و مادرش دورافتاد، به این ایستگاه می آید تا مسئولان با خانواده او تماس بگیرند.

نزدیک به ۲۰ فعال اجتماعی در این ایستگاه دوست دار کودک، مراقب اوضاع هستند و به کودکانی که نیاز به کمک دارند، رسیدگی می کنند. آن ها می کوشند تا از کودکان در برابر قاچاق، خشونت و تعدی جنسی در دوران بازی ها، حمایت کنند.

جنون فوتبال بهانه ای برای حمایت از کودکان

پروژه "کارت قرمز" یونیسف و سازمان جهانی کار نیز که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۲ آغاز شده بود، امسال در جریان بازی های جام جهانی، با تمرکز ویژه ای بر پدیده قاچاق کودکان، تجارت جنسی کودکان و بهره کشی از کودکان دوباره و به شکل جدی تر آغاز شده است. در این پروژه، با استفاده از ایده کارت قرمز در جریمه بازیکنان خطاکار، به جامعه پیام داده می شود که خشونت، بهره کشی و تجاوز در رفتار با کودکان جایی در آفریقای جنوبی و جهان نباید داشته باشد.

اما، در برنامه ای دیگر از سوی یونیسف و با همکاری سازمان های آموزش و پرورش در آفریقای جنوبی، امسال ۲۱ جشنواره ورزشی برای کودکان در جریان بازی های جام جهانی فوتبال، برگزار می شود. هدف برنامه هم، تلاش برای رشد توانایی ها و مهارت های دختران و پسران و آشنا کردن آن ها با شیوه های زندگی سالم است. در جریان این برنامه های ورزشی، کودکان و نوجوانان با مفهوم بهره کشی و تجاوز آشنا می شوند و می آموزند که در برابر آن ها هشیار باشند.

افزون برهمه این ها، یونیسف، بیشتر از هزار فعال اجتماعی و فعال حقوق کودک را در سازمان های غیر دولتی و دولتی در ۹ استان آفریقای جنوبی آموزش داده و می کوشد تا نهادهای صنعت توریسم در این کشور را به امضای "قانون بین المللی علیه تجارت جنسی کودکان در توریسم و سفر" تشویق کند. مجموعه قوانینی که شرکت های توریستی را به حمایت از کودکان در برابر تجارت در بهره کشی جنسی تشویق می کند.

بازی های جام جهانی فوتبال از ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) در آفریقای جنوبی آغاز شده و تا ۱۱ جولای (۲۱ تیر) ادامه خواهد داشت.

Submitted by admin on