هزاران هزار دختر در سراسر جهان هنگامی که هنوز کودک به شمار می روند و پیش از رسیدن به بلوغ آن هم با مردانی بسیار بزرگ تر از خود ازدواج می کنند. بسیاری از سازمان های جهانی حقوق کودکان، در سراسر جهان می کوشند تا با آگاهی بخشی، با این رسم کهن سال مبارزه کنند.
کوشش برای برانداختن این رسم نیز نیاز به کار دراز مدت بر روی زنان و رهبران سیاسی و اجتماعی دارد. یونیسف عکس هایی از شرایط زندگی دخترانی که پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی، به ناچار تن به ازدواج می دهند و هم چنین از کوشش هایی که برای مبارزه با ازدواج کودکان انجام می شود در وب سایت خود قرار داده است. استفاده از هنر عکاسی می تواند در انتقال آگاهی به مردم بخش های دیگر جهان مفید باشد:
- ازدواج کودکان، سلامت و رفاه دختران را با خطر روبه رو می کند: ۶۷ درصد دختران هندی، که در کودکی ازدواج می کنند، با خشونت همسر رو به رو می شوند. ارمیلا در ۱۳ سالگی ازدواج کرد و به سرعت باردار شد اما هنگامی که شوهرش او را کتک زد کودکش را از دست داد.
- خطر ناشی از مرگ در هنگام زایمان، در کودکانی که مادر می شوند، دو تا پنج برابر بیشتر از زنان بزرگسال است.
- دختران در خانواده های بسیار فقیر، سرباز خانواده به شمار می روند. رینا، ۱۴ ساله، دختری از بنگلادش، مجبور شد با مردی ازدواج کند که او را کتک می زد. شوهر رینا، پس از چندی او را به خانه پدر و مادرش باز پس فرستاد و مهریه ای بیشتری درخواست کرد.
- گوبال، دختری روستایی در هند، اکنون تنهاست. او در ۱۴ سالگی ازدواج کرد و در پانزده سالگی و تنها چند روز پس از مرگ شوهرش، زایمان کرد.
- اما، تغییر کم کم اتفاق می افتد. گروه های محلی، فرصت های خوبی برای انسان ها فراهم می کنند تا درباره این مسائل به گفت و گو بنشینند.
- در یک گردهمایی زنان در یک روستا، از دو دختر خواسته می شود تا یک مراسم عروسی را شبیه سازی کنند. این می تواند آغاز گفت و گویی باشد درباره ازدواج کودکان و اثر آن بر زندگی دختران و پسران.
- این تغییرات، به بالی ۱۵ ساله قدرت بخشید تا پدر و مادرش را مجبور کند تاریخ ازدواجش را که از پیش تعیین شده بود به تاخیر بیندازند و از او برای ادامه تحصیلش حمایت کنند. زندگی او الگویی برای دختران دیگر می شود تا راه او را در پیش بگیرند و زندگی خود را نجات دهند.
- آسو، ۱۶ ساله، داستان مشابهی داشت، اما تصمیم او با مخالفت بزرگان روستا روبه رو شد و تنها با دخالت نیروهای دولتی او موفق شد به هدفش برسد. آسو، بعدها یک مدال ملی شجاعت دریافت کرد.
- بابالو، دختری ۱۵ ساله هم، قرار ازدواج با یک مرد ۴۵ ساله بیکار و بی سواد را بهم زد و به مدرسه بازگشت.