چند روز بیشتر به آغاز سال تحصیلی جدید و باز شدن دوباره مدرسه ها نمانده است. پزشکان برای آغاز بهتر سال تجصیلی و رسیدگی بهتر به کودکان پیشنهادهایی دارند.
ایرج خسرو نیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، به خانواده ها پیشنهاد کرد تا کودکان را در روزهای اول مدرسه، همراهی کنند تا با محیط مدرسه بیشتر آشنا شوند.
او گفت: " یکی از مشکلات کلاس اولیها و دومیها آشنا نبودن کودکان به محیط مدرسه است که باعث مشکلات روحی و روانی آنان میشود. اگر خانوادهها در این زمینه دقت لازم را نداشته باشند این مشکلات روحی و روانی برای دانشآموز تا پایان مقاطع دبستان و حتی دبیرستان با آنان باقی خواهد ماند.خسرونیا ادامه داد: بهتر است والدین در روزهای نخست بازگشایی مدارس همراه دانشآموزان به مدرسه بروند و با آنان همراه باشند.
او پبشنهاد کرد که پدر و مادرها حتما کودکان را پیش از فرستادن به مدرسه به سرویس بهداشتی ببرند: "والدین حتماً کودک دانشآموز خود را قبل از فرستادن به مدرسه به سرویس بهداشتی ببرند زیرا کودک در مدرسه به دلیل مواجه شدن با یک محیط جدید از رفتن به سرویس بهداشتی مدرسه خجالت میکشد و وقتی کودک خود را در این مواقع نگه میدارد و به سرویس بهداشتی نمیرود باعث بیماریهایی از قبیل یبوست میشود بهطوریکه حتی در سنین ۱۶ تا ۱۷ سالگی برای آنان این مشکل باقی میشود که ما امروز نیز شاهد مراجعه دختران و پسران متعددی به دلیل این مسئله هستیم."
این پزشک هم چنین توصیه کرد که کودکان حتما صبحانه خورده به مدرسه بروند. او گفت: "به طور جد خانوادهها سعی کنند کودکانشان به هیچ عنوان بدون خوردن صبحانه به مدرسه نروند. در این زمینه بهتر است والدین نیم ساعت زودتر بیدار شوند و حتماً به کودک خود صبحانه دهند زیرا صبحانه نخوردن کودک باعث پایین آمدن قند خون و ایجاد سرگیجه و بیحالی دانشآموز میشود. بهتر است از مواد فاسد شدنی مانند غذاهایی که شامل گوشت چرخکرده است برای دانشآموزان استفاده نشود و برای تغذیه آنان از بیسکوئیت، میوه و شیر استفاده شود تا دانشآموزان در ساعات حضور در مدرسه از مواد غذایی مناسب و سبک استفاده کنند."
دکتر سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی نیز به پدر و مادرها توصیه کرد که کودکان خود را شب زود به رختخواب بفرستند: "بچهها از پدر و مادر الگوبرداری میکنند. وقتی خانواده تا پاسی از شب پای تلویزیون بیدار است و کودک هله هوله میخورد نباید توقع داشت که صبح کودک سرحال و قبراق از خواب بیدار شود و صبحانه بخورد.به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی یک ساعت بیولوژیک وجود دارد که با غروب آفتاب و تاریک شدن هوا هورمون ملاتونین و سوماتوتروپین که وظیفه ترمیم، رشد و بازسازی بدن را برعهده دارددر بدن ترشح میشود.
هر چه کودک دیرتر بخوابد فرصت بازسازی و ترمیم بدن که برای رشد فکر و اندیشه او ضروری است، بیشتر از دست میدهد.رئیس انجمن علمی تغذیه ایران تاکید کرد: از طرفی با طلوع آفتاب هورمون برای تحرک و جست و خیز ترشح میشود کهبا دیر بیدار شدنبه ویژه در ایام تعطیل این فرصت طلایی از دست می رود ونتیجه چیزی جز چاقی و بیحالی نیست."
دکترسید احمد رئیس السادات، متخصص طب فیزیکی، نیز به اهمیت تحرک در برنامه روزانه کودکان پرداخت و گفت: " کودکان باید در زمان کلاسهای ورزشی از حرکات کششی مناسب استفاده کنند و در زمان نشستن در کلاس نیز حتمأ اجازه جابهجایی یا بلند شدن مقطعی به کودک داده شود زیرا حتی اگر روش نشستن مناسب بر روی صندلی و پشت میز هم رعایت شود در صورتیکه کودک نتواند تغییر وضعیت دهد نشستن طولانی ممکن است منجر به خستگی عضلات و دردهای اسکلتی شود."
این متخصص طب فیزیکی افزود: "استفاده از کفشهای راحت با اندازه و پاشنه مناسب نکته مهم دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد زیرا کفشهای با کفی بسیار نرم و نازک به خصوص در مواردی که کودک برای رسیدن به مدرسه باید راههای ناهموار را طی کند مناسب نیستند و استفاده از کفشهای بزرگتر به امید اینکه کودک سال آینده نیز از آنها استفاده کند منطقی نیست و کفشهای تنگ و نوک تیز نیز سبب ایجاد درد و ناراحتی و حتی ایجاد میخچه میشود."