نشست ظرفیت های تولید کتاب الکترونیک یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه با حضور حسین شیخ الاسلامی، امیر سرکندی و مجتبی سادات در سرای اهل قلم کودک و نوجوان برگزار شد.
در این نشست حسین شیخ شیخ الاسلامی، مدیر بخش الکترونیک نشر چکه در نشست "ظرفیت های تولید الکترونیک برای کودک و نوجوان" گفت: اگر بحث تولیدات الکترونیک خوب فهم نشود، بلایی سر کتاب های الکترونیک خواهد آمد که امروز در مورد کتاب های مکتوب مان رخ داده است. اما فهم درست آن به افزایش تیراژ کتاب ها و افزایش میزان مطالعه در جامعه کمک می کند.
او تاکید کرد: "تبلت ها امروز بخشی از زندگی کودکان ما هستند. کودک می تواند از طریق این ابزار تجربه زیست خود را گسترش دهد. آنچه تاکنون ادبیات شناخته می شد، صرفا ادبیات یک سویه بود که کودک در آن نقشی نداشت ولی امروز به کمک نشر الکترونیک کودک با اثر ادبی در تعامل دو سویه قرار دارد. او می تواند بر روی اثر ادبی صدا گذاری کند یا حوادث آن را به میل خود تغییر دهد. پس باید از این فرصت استفاده کرد.
در ادامه این نشست مجتبی سادات سرکی مدیر مسئول نشر کتاب نبات با بیان اینکه نوع استفاده از کتاب در حال تغییر است گفت: "کتاب های الکترنیکی به سبب برخورداری از رنگ، صدا و حرکت می تواند بحث مشکلات خوانش کتاب برای کودکان زیر هفت سال را که هنوز توانایی خوانش متن را ندارند، منتفی کند. اگرچه که این محصول نیز مشکلات خاص خود را داراست."
مدیر مسئول نشر نبات همچنین گفت: بر اساس آمار میزان استفاده از اپلیکیشن های یکی از تولید کنندگان معادل ۲۷ میلیارد دلار بوده است که ۲۳ در صد آن به بازی اختصاص داشته است و ۵ درصد آن ها در زمینه کتاب بوده است. البته رقم ۵ در صد در حال حاضر شاید قابل توجه به نظر نرسد اما این رقم می تواند با توجه به بستر خوب این تولیدات در آینده نزدیک افزایش یابد.
امیر سرکندی مدیر موسسه ذهن زیبای کیش نیز در این باره گفت: "در آینده اسمارت دیوایس ها جایگزین تبلت ها خواهند شد کما اینکه وب سایت ها جای خود را به وب سرویس ها می دهند. نشر دیجیتال امروز در حال گسترش است و در آینده نزدیک با امکاناتی که ایجاد می کند بازار نشر را در انحصار خود خواهد گرفت.