گویی مرگ و میر گاه و بی گاه کودکان عراقی در اثر بمب گذاری ها و حمله های انتحاری کافی نیست که در دسترس بودن سلاح های دستی در خانه ها و مکان های عمومی و ناآگاهی از خطر این ابزار مرگ آفرین هم کودکان عراقی را به کام مرگ می کشد.
سلاح های دستی، به یکی از وسیله های عادی در زندگی مردم عراق تبدیل شده است. ناامنی و جنگ طولانی، سبب شده که بیشتر مردم این کشور، دست کم یک سلاح دستی در خانه نگهداری کنند. بسیاری از کودکان و نوجوانان کنجکاو با خطری که این سلاح ها برای سلامتی و زندگی شان در بردارد آشنا نیستند. با خطری که در دسترس بودن این سلاح ها برای کودکان دربردارد، یونیسف و گروه مشورتی مین یاب (MAG)، برای کارکنان مدرسه ها دوره های آموزشی برگزار می کنند تا به صورت غیرمستقیم هزاران کودک و نوجوان عراقی را با خطر سلاح های دستی آشنا کنند.
این دوره آموزشی برای آموزگاران ۶۰ مدرسه در استان های دیالی و کرکوک و کارکنان مدرسه های بغداد، بصره، کرکوک و دیالی برگزار می شود. به این ترتیب آموزگاران و کارکنان مدرسه ها می توانند ۱۲ هزار دانش آموز این استان ها را که همواره با خطر آسیب دیدگی از سلاح های دستی روبرو هستند، با راه های ایمن ماندن از خطر این وسیله مرگ آور آشنا کنند.
محبوب بودن تفنگ های اسباب بازی در میان کودکان عراقی و کنجکاوی و ناآگاهی آن ها درباره تفاوت بین تفنگ اسباب بازی و سلاح واقعی و خطر آن، در کنار فراوانی و در دسترس بودن سلاح های دستی هم عاملی شده برای بیشتر شدن موارد آسیب دیدگی کودکان از شلیک های تصادفی.
بنابر آمارها، آسیب های ناشی از شلیک های ناآگاهانه و تصادفی در عراق در حال افزایش است. با این که آمار آسیب دیدگی ناشی از شلیک های تصادفی در تمام کشور در دست نیست، اما بخش بهداشت و سلامت شورای استان کرکوک در سال ۲۰۰۸، خبر از ۳۱۳ مورد مرگ و ۹۷۵ مورد آسیب دیدگی در اثر شلیک های تصادفی داده است و گفته می شود بیشتر این قربانیان کودک و نوجوان بوده اند.
گروه بین المللی مگ (MAG)، به پاک کردن آثار جنگ و سلاح های بازمانده از نبردها در کشورهای مختلف جهان می پردازد و یکی از برندگان جایزه جهانی صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ است. یونیسف و این گروه بین المللی، امیدوارند برگزاری این دوره آموزشی، گامی باشد به سوی تامین بیشتر امنیت و حفظ زندگی کودکان عراقی، تا بیش از این به دلایل قابل پیشگیری حق زندگی کردن را از دست ندهند.