صندوق کودکان سازمان ملل، یونیسف، از دولت سودان خواسته تا بودجه بیشتری برای دو بخش آموزش و بهداشت کودکان در نظر بگیرد.
یونیسف به مناسبت پیوستن سودان به کشورهای دیگر آفریقایی برای بزرگ داشت روز کودکان آفریقا این درخواست را مطرح کرده است. "برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای کودکان"، موضوعی است که کشورهای قاره کهن سال آفریقا را امسال برای بزرگ داشت روز کودکان آفریقایی دور هم جمع کرده است.
روز کودکان آفریقایی مناسبتی است که از سال ۱۹۷۶ به این سو بزرگ داشته می شود. در آن سال در روز ۱۶ ژوئن، در زمان حکومت نژادپرست آفریقای جنوبی، کودکان شهر سوئتو، در نزدیکی ژوهانسوبورگ پایتخت این کشور، در اعتراض به نابرابری در امکانات آموزشی خود نسبت به کودکان سفید پوست تظاهرات کردند و خواستند تا به زبان مادری خود در مدرسه آموزش ببینند.
پاسخ به اعتراض کودکان، خشونت بار بود و به کشته شدن صدها تن و زخمی شدن بیشتر از هزار نفر انجامید. پس از پایان دوران حکومت نژادپرست آفریقای جنوبی، سالگرد آن تظاهرات، به پاس قربانیان و برای توجه بیشتر به کودکان و نیازهای آن ها، روز کودکان آفریقایی نام گرفت.
امسال نیز برای بزرگ داشت این مناسبت کشورهای مختلف آفریقایی برنامه هایی تدارک دیدند و دولت سودان نیز با تدارک یک نشست رادیو وتلویزیونی با شرکت کودکان و نمایندگان دولت، کوشید تا با نیازهای کودکان کشورش بیشتر آشنا شود. چندین کارگاه آموزشی نیز درباره حقوق کودک در مدرسه های مختلف این کشور برگزار شد و شرکت کنندگان درباره راه های بهتر سرماسه گذاری برای کودکان گفت و گو کردند. در این شرایط یونیسف به طور جدی از دولت سودان خواسته تا در زمینه آموزش و بهداشت کودکان بیشتر سرمایه گذاری کند.
براساس آمارگیری سال ۲۰۰۶ سودان درباره بهداشت، بیشتر از سیصد هزار کودک هر سال در این کشور پیش از رسیدن به پنج سالگی می میرند و سالانه ۲۶ هزار مادر نیز در هنگام زایمان جان خود را از دست می دهند. به همین ترتیب، هر سال، نزدیک به ۱۰۰ هزار نوزاد بلافاصله پس از تولد و یا اندکی پس از آن جان می بازند و این در حالی است که بیشتر این مرگ و میرها ناشی از موارد قابل پیشگیری است.
براساس آمارها، بیشترین شمار کودکان محروم از آموزش در کشورهای پایین صحرای آفریقا، در سودان زندگی می کنند، نزدیک به ۳/۶ میلیون کودک.
سودان اکنون از معیارهای جهانی برای رسیدن به هدف های برنامه توسعه هزاره سازمان ملل بسیار دور است. در چنین شرایطی به باور فعالان حقوق کودک، اگر سودان هر چه زودتر فکری به حال آموزش و بهداشت کودکان نکند، آینده خوبی در انتظارش نخواهد بود.