"باید به آسیب پذیرترین کودکان در جهان دسترسی پیدا کنیم." این حاصل گفت و گو ها و نشست های کارشناسان یونیسف و رهبران جهان در پایان گردهمایی اهداف توسعه هزاره سازمان ملل بود.
آن ها به این نتیجه رسیدند که برای رسیدن به اهداف برنامه توسعه هزاره تا سال ۲۰۱۵، باید به آسیب پذیرترین و دور از دسترس ترین کودکان جهان دسترسی پیدا کنند. در نشست پایانی یونیسف در این گردهمایی که در مقر یونیسف در نیویورک برگزار شد، آخرین گزارش یونیسف درباره نابرابری ها در زندگی کودکان در کشورهای در حال توسعه بررسی شد.
در آن گزارش، یونیسف گفته بود که سرمایه گذاری بر آسیب پذیرترین کودکان، هم درستترین کار است و هم به صرفهترین راه برای رسیدن به اهداف توسعه هزاره سازمان ملل. در یک بررسی دیگر یونیسف که به تازگی منتشر شده نیز روشن شده که با رسیدگی به نیازهای کودکان در دورافتاده ترین مناطق جهان، می توان تا ۶۰ درصد بیشتر از اکنون، از مرگ و میر کودکان زیر پنج سال پیشگیری کرد. مدیر اجرایی یونسف در سخنان خود در آغاز این نشست گفت: "هنگامی که در جایی که بیشترین نیاز وجود دارد تمرکز کنیم، بهترین نتیجه را دریافت خواهیم کرد."
از یک دهه پیش که تلاش برای رسیدن به اهداف برنامه توسعه هزاره سازمان ملل آغاز شده، تاکنون، پیشرفت های زیادی در بهبود زندگی کودکان در جهان انجام شده است. اما، هنوز هم جغرافیا و جنسیت نقش قدرتمندی در وضع زندگی و محرومیت کودکان در کشورهای در حال توسعه دارند. هنوز هم، مرگ کودکان زیر پنج سال در دور افتادهترین و فقیرترین مناطق در کشورهای مختلف، دو برابر بیشتر از مناطق ثروتمند همان کشور است.
اما، به گزارش یونیسف، نابرابری تنها در کشورهای عقب افتاده یا در حال توسعه دیده نمی شود. در برخی از مناطق در اروپا، گروه هایی از مردم زندگی می کنند که از زمان های دور با نابرابری زندگی کرده اند. گروه هایی مانند قوم کولی روما که در کشورهای شرق و مرکز اروپا گسترده هستند.
گردهمایی سه روزه اهداف برنامه توسعه هزاره سازمان ملل با حضور سران کشورهای عضو سازمان ملل هفته گذشته در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. در این گرهمایی رهبران کشورها به همراه سازمانهای بینالمللی و نهادهای سازمان ملل، درباره راههای رسیدن به اهداف توسعه هزاره سازمان ملل تا سال ۲۰۱۵، گفت و گو کردند. سازمان ملل با هدفهای هشتگانه توسعه هزاره، می کوشد با همکاری کشورهای عضو سازمان ملل تا سال ۲۰۱۵، به مهار فقر در جهان بپردازد.
پس از سپری شدن سه روز پر جنب و جوش در این گردهمایی، به نظر می رسد که تنها یک راه پیش روی فعالان بینالمللی و رهبران کشورهای مختلف برای رسیدن به این هدف ها و مهار فقر در جهان وجود دارد. این که به سرعت و بلافاصله برای دسترسی و رسیدگی به نیازهای آسیب پذیرترین کودکان جهان اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: