پس از یک دوره نبود سه جلد نهایی تاریخ ادبیات کودکان در بازار، با بازچاپ سه جلد هشتم، نهم و دهم اکنون مجموعه کامل ده جلدی تاریخ ادبیات کودکان دوباره در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.
این سه جلد که سال گذشته (۱۳۹۳) پس از گذشت شش سال از پایان کار پژوهش تاریخ ادبیات کودکان ایران منتشر شد، امسال به چاپ دوم رسیده است.
سه جلد نهایی تاریخ ادبیات کودکان به وضعیت ادبیات کودکان در سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۷ می پردازد. در روند تاریخ ادبیات کودکان ایران این دوره، دوره ی ویژه ای است. ویژگی این دوره دگرگونی شتابان در ساختار های اجتماعی و اقتصادی ایران است که گره های تازه ای بر تار و پود جامعه می زد یا از آن باز می کرد. در این وضعیت بر پایه رشد شهرنشینی و سازه های تمدنی و فرهنگی مانند دانشگاه ها که از چند دهه پیش در ایران شکل گرفته بود نهادهای کودکی به دوره شکوفایی رسید و از بستر آن انتشار کتاب برای کودک و ترویج کتابخوانی و نهادهای ترویجگر کتاب برای کودک شکل گرفتند. برای درک جایگاه آموزش و پرورش، فرهنگ کودکی و ادبیات کودکان ایران مطالعه مجموعه کتاب های تاریخ ادبیات کودکان به ویژه سه جلد پایانی یک امر ضروری است. به همین سبب به همه علاقه مندان به ویژه پژوهشگران و دانشجویان توصیه می شود که با موشکافی و دقت این سه جلد پایانی را مطالعه کنند.
مجموعه ۱۰ جلدی تاریخ ادبیات کودکان تاریخ ادبیات کودکان این سرزمین را از دوره باستان تا سال ۱۳۵۷ مورد بررسی قرار می دهد. این مجموعه در حقیقت پژوهشی جامع درباره تاریخ فرهنگی کودکی ایران است.
فهرست هر جلد را در زیر مشاهده کنید: