چگونه یک مطلب جالب و خواندنی در وب بنویسیم

لطفا وقت بگذارید و این متن کوتاه را بخوانید. در این متن چند نکته درباره نوشتن در فضای وب برای مخاطبان کم‌حوصله گفته شده است.

به سطح مخاطب خود توجه کنید:

در ابتدا و پیش از هر چیز، لطفا توجه داشته باشید که مخاطب متن، مقاله یا خبر شما چه کسی قرار است باشد؟ یک کودک، نوجوان، پدر و مادر، مربی یا یک متخصص یا کارشناس خبره ادبیات کودک؟

اگر مخاطب شما یک فرد معمولی با ادبیات معمولی و سطح سواد معمولی است؛ جدا جدا جدا از سخت نوشتن و استفاده از واژه‌های دشوار بپرهیزید!

چطور ساده بنویسیم:

  • پاراگراف‌ها:

پاراگراف نخست خود را با مهم‌ترین جمله خبر یا نوشته آغاز کنید و سپس در جمله‌های بعد، به توضیحات بیشتر بپردازید. باید بتوانید در همان جمله نخست، مخاطب را مجذوب کنید تا به خواندن بنشیند.

در ضمن پاراگراف‌های طولانی اکیدا ممنوع است. لطفا پاراگراف شامل حداکثر هفت یا هشت جمله باشد:

  • جمله‌های کوتاه:

جمله‌هایتان را کوتاه کنید. برای مخاطبان، خواندن جمله‌های کوتاه در مقایسه با جمله‌های بلند آسان‌تر است. در ضمن اگر جمله‌هایتان کوتاه باشد، کمتر احتمال دارد اشتباه‌های دستورزبانی در متن داشته باشید. جمله کوتاه، جمله‌ای است که شامل کمتر از ۲۰ واژه باشد؛ بنابراین سعی کنید تا جای ممکن در متن، جمله‌های بیش از ۲۰ واژه را محدود کنید. همچنین حواستان باشد هر پاراگراف بیشتر از یک جمله طولانی (جمله‌ای بیش از ۲۰ واژه) نداشته باشد.

  • واژگان دشوار را محدود کنید:

تا حد امکان از واژگان دشوار استفاده نکنید. یادتان باشد خواندن از روی صفحه مانیتور برای هر خواننده‌ای سخت‌تر از خواندن از روی کاغذ است.

بنابراین از واژگانی که از ۴ بخش یا بیشتر تشکیل شده‌اند تا حد امکان کمتر استفاده کنید. این‌ها واژه دشوار محسوب می‌شوند؛ مانند واژه: فراساختارگرایی

البته گاهی مقاله یا خبر ما درباره یک واژه دشوار است: مانند مقاله‌ای درباره «تصویرگری»... واژه «تصویرگری (تص - ویر - گ - ری)» از چهار بخش تشکیل شده که در گروه واژگان سخت قرار دارد و شما هم ناچار به استفاده از آن به دفعات در متن هستید. در این نوع خبرها یا مقاله‌ها سعی کنید تا جای ممکن از جمله‌های کوتاه استفاده کنید تا دشواری واژه کلیدی را جبران کنید و صدالبته که حوصله خواننده را سر نبرید!

  • در جمله‌های خود از حرف ربط استفاده کنید:

اگر می‌خواهید یک متن خواندنی بنویسید؛ از حرف‌های ربط استفاده کنید. حرف‌های ربط مانند: چراکه، با اینکه، زیرا، بنابراین، با این حال... . این حرف‌ها مانند نشانه‌هایی هستند که به مخاطب شما می‌گویند، حرف جدیدی در این نوشته منتظر توست! صبر داشته باش! ادامه بده و ببین چه چیزی می‌خواهد بگوید!

اگر در حال خلاصه کردن نوشته‌ای هستید، موارد را شماره‌گذاری کنید و بنویسید: اول، دوم، سوم...

اگر می‌خواهید دو یا چند چیز را با هم مقایسه کنید بنویسید: نسبت به... در مقایسه با... بلکه... در حالی‌که

اگر می‌خواهید نتیجه‌ای بگیرید، بنویسید: در نتیجه، در نهایت، بنابراین...

استفاده از حرف‌های ربط مانند این است که شما میان جمله‌هایتان چسب ریخته باشید؛ چراکه ارتباط میان جمله‌ها برای خواننده آشکار خواهد شد و خواننده محتوا را سریع‌تر درخواهد یافت.

  • در متن همه چیز را مخلوط کنید:

اگر می‌خواهید نوشته‌تان جذاب باشد و به نظر مخاطب حوصله‌سربر نباشد، سعی کنید سبک‌های گوناگون را در نوشته خود مخلوط کنید. برای نمونه پاراگراف‌ها و جمله‌های کوتاه و بلند را در کنار هم داشته باشید و تنها از یک نوع ثابت استفاده نکنید. همچنین سعی کنید از واژگان مترادف استفاده کنید. برای نمونه اگر یک واژه در متن شما مدام استفاده می‌شود، از مترادف آن نیز استفاده کنید. به عنوان نمونه به جای استفاده مکرر از واژه «همچنین» از «نیز» و «هم» استفاده کنید.

منبع

Five tips to write readable blog posts

 

Submitted by admin2 on