پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه نمی کنند، در سالهای بعد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت نوع دو روبه رو می شوند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، بررسی های دانشگاه پیستبورگ آمریکا بر روی بیش از دو هزار زن نشان داد مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه نمی کنند، دو برابر بیشتر از مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنند و یا آن هایی که هرگز بچه دار نشده اند، به دیابت نوع دوم مبتلا می شوند.
دکتر الینور بیلما شوارز استادیار پزشکی دانشگاه پیتسبورگ می گوید: "در قرن گذشته شاهد افزایش چشمگیر شیوع دیابت نوع دو بوده ایم." به گفته وی رژیم غذایی و ورزش تاثیر بسیاری در بروز دیابت نوع دو دارد، اما کمتر کسی می داند که شیردهی مادران با کاهش چربی شکم مادر، خطر بروز دیابت نوع دو را در سال های بعد کاهش می دهد.
پژوهشگران در این بررسی بیش از دو هزار زن ۴۰ تا ۷۸ ساله را آزمایش کردند. از این تعداد ۵۶ درصد مادران دست کم یک ماه نوزادشان را با شیر خود تغذیه کرده بودند.
دانشمندان دریافتند ۲۷ درصد مادرانی که نوزاد خود را شیر نداده بودند، به دیابت نوع دو مبتلا شدند. میزان ابتلا تقریبا دو برابر زنانی بود که فرزندشان را با شیر خود تغذیه کرده بودند و یا هیچ زایمانی نداشته اند. از سوی دیگر مادرانی که تمامی فرزندانشان را با شیر خود تغذیه کرده بودند بیشتر از زنانی که هرگز بچه دار نشده بودند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نبودند. این تفاوت ها حتی پس از در نظر گرفتن سن، نژاد، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات و الکل به قوت خود باقی بود.
شوارز می گوید: پژوهش ما دلیل دیگری برای تشویق زنان به تغذیه نوزاد با شیر خود دست کم در ماه نخست تولد، فراهم می کند.