موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در قالب برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان»، کارگاه یکروزه «خواندن با نوزاد و نوپا» را در مرکز فرانک برگزار کرد.
در این کارگاه که ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۶ ویژه مادران باردار، مادران و مراقبتکنندگان از نوزادان و نوپایان برگزار شد، شرکتکنندگان با شیوه ترویج و کتابخوانی با کودکان از بدو تولد آشنا شدند تاثیرات آن در رشد و پروش ذهنی و اجتماعی کودکان را فراگرفتند.
ابتدای کارگاه «خواندن با نوزاد و نوپا» موسیقی شعرهای کودکانه با صداهای مختلف زیر، بم و شاد پخش شد و از شرکتکنندگان خواسته شد با آموزشگر همراهی کنند و شعرها را بخوانند. در هنگام خواندن، فرشته دباغ، آموزشگر کارگاه، ضمن گفتوگو با شرکتکنندگان درباره اهمیت صحبت کردن و کتابخوانی با نوزاد و نوپا، به سودمندیهای خواندن برای این گروه سنی اشاره کرد؛ سودمندیهایی همچون:
تقویت حسهای شنیداری، دیداری، حسی، حرکتی، لامسه و عاطفی نوزادان، کمک به زبانآموزی، تقویت دایره واژگان و بهبود مهارت توجه و دقت نوزادان و نوپایان
در بخش بعدی با دادن عروسکهایی به شرکتکنندگان، از آنها خواسته شد برای عروسک کتاب، شعر یا لالایی بخوانند تا اشتباههای آنها در خلال خواندن گرفته شود. در همین بخش ویژگیهای زبانه مادرانه با سخن گفتن با عروسک آموزش داده شد و تفاوت زبان مادرانه با زبان کودکانه برای حاضران توضیح داده شد.
شرکتکنندگان در کارگاه «خواندن با نوزاد و نوپا» در مرکز فرانک افزون بر فراگرفتن تاثیر خواندن بر ساختار مغز نوزاد و رشد سلولهای مغزی او، شیوههای بلندخوانی و تصویرخوانی برای نوزادان با استفاده از مجموعه کتابهای مقوایی «نخستین کتابخانه من» و «اِما» را آموختند و به نوبت شیوه درست خواندن را تمرین کردند.
در ادامه ویژگیهای کتابهای نوزادان از جنبه جنس، رنگ، اندازه، محتوا و موضوع بیان شد و کتابسازی برای نوزادان و نوپایان در بخش فعالیتهای عملی کارگاه با استفاده از پارچه، نخ، قیچی و سوزن آموزش داده شد. شرکتکنندگان در قالب گروه، سه کتاب پارچهای ساختن.
مرکز فرانک ، مرکز روانشناسی کودک و خانواده با تمرکز بر کودکان کمشنوا و ناشنوا است که هدف اصلی آن ایجاد فضایی شاد برای کودکان و خانوادههایشان است. از فعالیتهای جانبی این مرکز میتوان به ارائه خدمات به کودکان با نیازهای ویژه نیز اشاره کرد.
گزارش تصویری کارگاه «خواندن با نوزاد و نوپا» در مرکز فرانک