«غریغرشی» کتابی است دربارهی بچهشیری که در جنگل با خانوادهاش زندگی میکند. اما به نظر میرسد که این بچهشیر تنبل است و از خوابیدن خیلی خوشش میآید. در طول داستان، خانوادهی بچهشیر تمام آموزشی را که لازم دارد به او میدهند. او نیز آموزشهای لازم را دریافت میکند اما خوابآلود است. به مرور در داستان شاهد بزرگ شدن و رشد بچهشیر هستیم.
«رونه رندال»، نویسندهی کتاب، تلاش میکند تا بهصورت غیرمستقیم بگوید مراحل رشد کودکان طی خواهد شد و در زمان مناسب آنچه باید بیاموزند، فرا خواهند گرفت.
نام «غریغرشی» برگرفته از بارزترین صفت شیرها یعنی غرش کردن است. خواندن این کتاب با کودکان میتواند همراه با لذتی مضاعف باشد. اگر تمرینهای بچهشیر، بهصورت بازی با کودکان انجام شود. غریدن، کمین کردن و کش دادن بدن از تمریناتی است که در این کتاب ارائه شده است که هرکدام میتواند به بازیهایی دوستداشتنی با والدین تبدیل شود.
با اینکه «غریغرشی» فهمیده بود اگر بزرگ شود باید کمتر بخوابد و گفته بود برای همین موضوع دلش نمیخواهد بزرگ شود، ولی داستان به نرمی روند رشد بچهشیر را به تصویر میکشد.
بهترین پیام این کتاب میتواند این باشد که: «رشد، در زمان معین رخ خواهد داد و لازم نیست نگران این موضوع باشیم.»
کتاب در ردهی کتابهای تصویری است که بهترین گزینه برای ردهی سنی سه تا پنج سال است. تصویرگر کتاب «جان هسلم» با خلق تصاویری ساده و شفاف و پر از رنگهای شاد با متن داستان هماهنگ بوده و فضای جنگل و شیرها را بهخوبی نشان میدهد. احساسات در چهرهی شخصیتهای کتاب با خطوطی ساده نشان داده شده است.
کودک در هنگام خواندن کتابهای تصویری به تصاویر نگاه میکند و کلمات را از کسی که برایش میخواند میشنود. وقتی چند بار خواندن تکرار شود کودک متن داستان را حفظ میکند و با کمک تصاویر میتواند کتاب را بخواند. این راز زیبای کتابهای تصویری است.