تجربه های پرویز کلانتری و غلامرضا امامی از کانون پرورش فکری

بیستمین نشست یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ که به فعالیت های کانون پرورش فکری در گذشته اختصاص داشت، ١١ اسفند در ساختمان مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.

این نشست با نمایش فیلم مستند "عمو سیبیلو" به کارگردانی بهرام بیضایی آغاز شد. سپس پرویز کلانتری نقاش، هنرمند و مدیر سابق کانون پرورش فکری و غلامرضا امامی، مترجم، منتقد، ویراستار و مدیر سابق انتشارات کانون پرورش فکری سخنرانی کردند.

پرویز کلانتری، سخنران نخست به ارائه زندگینامه حرفه ای خود پرداخت و از تجربه های هنری خود و شروع فعالیتش در کانون پرورش و ورود هنرهای مفهومی به کانون گفت و  عنوان کرد که هنر مفهومی در انتشار کتاب در کانون نقش داشت و همین مسئله سبب شد بیشتر محصولات کانون از نهادهای بین المللی جایزه بگیرد.

سخنران دوم، غلامرضا امامی، نیز سخنانش را با بیان تجربه های حرفه ای خود و آغاز فعالیتش در کانون پرورش شروع کرد و مختصری از تاریخچه کانون گفت و در پایان هدف اصلی کانون در گذشته را الگوسازی در کتاب، فیلم انیمیشن و به طور کلی در ادبیات و هنر عنوان کرد. او نگاه کانون در آن زمان را نگاه عاطفی توصیف کرد. او گفت در گذشته کانون نگاهی عاطفی داشت نه نگاه تربیتی و آموزشی و بچه ها بر بال خیال سوار بودند. هدف دیگر کانون در آن زمان توجه به کیفیت آثار بود و کارهایی که برای کودکان و نوجوان صورت می گرفت با همکاری پیوسته ی همه ی بخش های کانون صورت می گرفت اما متاسفانه کانون امروز دچار کمیت شده است و به جای توجه به تولید آثار با کیفیت به کمیت توجه دارد. آن پیوستگی که در گذشته بین بخش های کانون وجود داشت اکنون در کانون وجود ندارد. در گذشته بخش انتشارات با بخش های دیگر کانون پیوستگی داشت و تجربه نقاشی کشیدن و نوشتن برای کودک و نوجوان مرزی فراتر پیدا کرد و ارتباط گسترده ی کانون به تولید فیلم و انیمیشن برای کودکان و نوجوان هم رسید.

در پایان از پرویز کلانتری تقدیر شد و به رسم یادبود لوحی اهدا شد. در این نشست گروهی از کارشناسان ادبیات کودک حضور داشتند.
 

Submitted by editor3 on