به همان اندازه که سنجش توانمندی تحصیلی دانشآموزان در مدرسه اهمیت دارد، بررسی میزان انگیزش و پشتکار آنها نیز مهم است.
به گزارش سرویس آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اغلب مدارس، امروزه بر سنجش توانایی تحصیلی و ادراکی دانش آموزان خود متمرکز میشوند در حالی که ارزیابی مهارتهای غیرادراکی مانند انگیزش و پشتکار دانش آموزان، موفقیت آنها را در آینده پیش بینی میکند.
تحقیقات صورت گرفته در دانشگاههای شیکاگوی آمریکا و دانشگاه «ماستریخت» هلند به بررسی بیش از ۲۵ برنامه آموزشی در مدارس پرداخته که به منظور افزایش تواناییهای ادراکی و غیرادراکی دانش آموزان تنظیم و اجرا می شوند. این تحقیقات نشان میدهد که اندازه گیری و آموزش مهارتهای غیرادراکی نیز همانند مهارتهای درکی و ذهنی، امکان پذیر است.
پاسخهای به دست آمده از آزمونهای گرفته شده از کودکان نشان میدهد نتایج این آزمونها به نتایج تستهای بهره هوشی (IQ) که معرف توان ادراکی کودک است بسیار نزدیک است. در واقع مهارتهای شناختی شامل توانایی تمرکز، تحلیل و یادآوری اطلاعات مرتبط با IQ است. این در حالی است که هماکنون آزمونهای مدارس مهارتهای غیرادراکی را که لازمه حضور در جامعه، بازار کار و مدرسه و دانشگاه هستند نادیده میگیرند. این مهارتها عبارت از پشتکار، وظیفه شناسی، خودکنترلی، اعتماد، دقت و توجه، اعتماد به نفس و خودکارآمدی هستند.
کارشناسان معتقدند مهارتهای غیرادراکی عملکرد شغلی دانش آموزان را در آینده پیش بینی میکنند چرا که این ویژگیها در محیطهای کاری ارزشمند هستند و به همین منظور مدارس برای اندازه گیری و توسعه مهارتهای غیر ادراکی دانش آموزان خود نیز باید برنامه ریزی کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از هافینگتن پست، کارشناسان معتقدند توانایی ادراکی و ذهنی افراد در دوران کودکیشان تثبیت میشوند اما مهارتهای غیرادراکی در دوران نوجوانی و سنین بالاتر نیز قابل رشد هستند.