یك فوق تخصص روانپزشكی كودكان و نوجوانان گفت: كودكان اغلب از سن ۳ سالگی درگیر كابوس های شبانه میشوند و این كابوس ها در سن 4 تا 6 سالگی به اوج خود میرسد. این در حالی است كه سن شروع كابوسهای شبانه در دختران دیرتر از پسرها است.
به گزارش پایگاه اینترنتی سلامت نیوز، دكتر محمدرضا صدرعاملی در گفتوگو با ایسنا گفت: کودکان نگران بیشتر با بروز كابوسهای شبانه روبرو می شوند.
صدر عاملی گفت: پدر و مادر در صورت برخورد با چنین موقعیتهایی باید ابتدا كودك را از خواب بیدار کنند و سعی كنند او را آرام كرده و او را از این که در جای امنی قرار دارد مطمئن کنند. به گفته این روانپزشک، لازم نیست پدر و مادر، بی درنگ درباره كابوس با كودك گفت و و کنند.
او در ادامه علت بروز كابوس در كودكان را قرار گرفتن آن ها در یك محیط و یا شرایط اضطراب آور، بیماری و وجود درد در كودك، هیجانهای بیش از اندازه، دیدن برنامه های خشن و ترسناك از تلویزیون و حتی بیتوجهی پدر و مادر به كودك دانست و گفت: كودكانی كه نگران هستند، بیشتر دچار كابوسهای شبانه میشوند.
دكتر صدر عاملی همچنین برای پیشگیری از دیدن كابوس در كودكان توصیه كرد: كودكان برای رهایی از كابوس های شبانه باید پیش از خواب از شرایط آرام و به دور از اضطراب برخوردار باشند و از تماشای فیلم های ترسناك، خواندن داستان های ترسناك و فعالیت بدنی زیاد پیش از خواب پرهیز كنند.
این روانپزشك گفت: بهتر است در طول روز درباره مشكلات و نگرانیهای كودك با او گفت و گو كنیم تا زمینه اصلی ناراحتی او را بیابیم. سعی كنیم دوراندیش باشیم و در صورتی كه كودك فعالیت جدیدی را آغاز میكند، از پیش او را برای پذیرش این فعالیت آماده كنیم تا در اثر نگرانی ناشی از یك فعالیت جدید، درگیر كابوسهای شبانه نشود.
او درباره تداوم و تكرار شدن كابوسها نیز گفت: اگر در كودك به طور مداوم و تكراری، كابوسهای شبانه ایجاد شود به علت ترس و نگرانیهای عمدهای است كه باید زیر نظر پزشك ارزیابی شوند تا زمینه این علائم مشخص شده و از سوی پزشك تحت درمان قرار گیرند.