موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان به درخواست کانون توسعه همیاری مهدکودک های استان فارس، کارگاه شناخت رویکردهای آموزشی نو و متن های خلاق در آموزش کودکان پیش دبستانی را بر پایه بسته های آواورزی، الفبا ورزی، فارسی آموز ادبی و ریاضی آموز ادبی برای مربیان و مدیران مهدکودک های شیراز برگزار کرد.
هدف از برگزاری این کارگاه ها افزایش سطح دانش و مهارت های آموزشی مدیران و مربیان مهدهای کودک این استان بود.
در این کارگاه ها که مرداد و شهریور ۱۳۹۳ برگزار شد، نزدیک به ۳۰۰ مربی شرکت کردند.
نهضت قریشی نژاد، مونا جمشیدی، مریم اخگری و مرجان رحیمی فرد از کارشناسان موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان آموزشگران این کارگاه ها بودند. یادآوری می شود که نهضت قریشی عضو هیئت مدیره انجمن دوستداران ادبیات کودک اصفهان و مونا جمشیدی از اعضا این انجمن هستند.
در این کارگاه ها مربیان و مدیران با روش های آموزش خلاق و کار با بسته های آموزش خلاق کودک محور موسسه ی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان آشنا شدند و به شکل کارگاهی آموزش دیدند.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان هم چنین در شهریور ماه چهار کارگاه برای مربیان و مسئولان موسسه "مطالعه و خلاقیت کودک و نوجوان شیراز" برگزار و مربیان این مرکز را با آموزش خلاق کودک محور و روش های نو در کتابخوانی با کودکان آشنا کرد.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان بیش از یک دهه است که در تالیف کتاب های آموزش خلاق کودک محور و ترویج این رویکرد آموزشی فعالیت می کند. آموزش خلاق کودک محور، از شیوه های آموزشی واگرايانه است. در آموزش و پرورش سنتى، برپايهى همگرايى و يکسان ديدن همهى کودکان برنامهريزى شده است اما در آموزش و پرورش واگرا، هر کودک يک جهان متفاوت است که نيازها و گرايشهاى ويژهى خود را دارد. برآيند چنين آموزشى به طور طبيعى کودکان خلاقترى خواهند بود که توانايى درک بهتر و گشودن آسانتر رازهاى طبيعت و زندگى را دارند.