نخستین همایش دوسالانه ادبیات کودک و مطالعات کودکی با نام «ادبیات؛ کودکِ دیروز، کودکِ امروز» ۲۹ و ۳۰ مهر در حسینیه ارشاد برگزار شد.
موضوع و محور این همایش «جایگاه و اهمیت مخاطب در ادبیات کودک» بود که در نشستی با هم اندیشی گروهی از کارشناسان ادبیات کودک انتخاب شده بود. در این همایش نزدیک به پنجاه مقاله تخصصی در ۸ نشست گوناگون ارائه شد.
نوش آفرین انصاری در مراسم افتتاحیه همایش هدف از برگزاری این همایش را تعامل بیشتر بین اعضا شورای کتاب کودک و جامعه ی پژوهشگر در زمینه ادبیات کودک بیان کرد.
حسین شیخ رضایی، دبیر علمی این همایش نیز هدف از برگزاری این همایش را ایجاد نوعی همگرایی بین افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند بیان کرد و گفت: "در این حوزه پدیدآورندگان حرف پژوهشگران را متوجه نمی شوند، استادان دانشگاه خیلی حرف محققان خارج از دانشگاه ها را جدی نمی گیرند. مروجان از مطالب آکادمیک استفاده نمی کنند. بخشی از این تقسیم بندی ها صنفی است و بخشی هم سیاسی و فراصنفی است. پیشنهاد دهندگان برگزاری این همایش بر این باورند که در ایران در حوزه ادبیات کودک به اندازه کافی همگرایی وجود ندارد و از همین داشته های نسبتا اندک نیز در مقایسه با استانداردهای بین المللی استفاده نمی کنیم."
در این همایش همچنین نمایشگاه عکسی با نام «کودک ایرانی در گذر تاریخ" برگزار شد و عکس هایی از دورههای قاجار و پهلوی که منابع مهمی برای مطالعه سیر تحول مفهوم کودکی در ایران به شمار می روند به نمایش گذشته شد. این %D��w?مایشگاه با همکاری موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و شورای کتاب کودک برپا شد.
برگزاری دو میزگرد با موضوع "کتاب های تصویری برای نوجوانان" و "پدیدآورندگان ادبیات کودک و مخاطبان آن ها" و برگزاری چهار کارگاه تخصصی نوشتن برای صفحه های نمایشگر، روش های خلاق در ترویج خواندن، نوشته با/برای کودکان و برآمدن فانتزی در ادبیات کودکان از برنامه های جنبی نخستین همایش دوسالانه ادبیات کودک و مطالعات کودکی بود.
این همایش با رونمایی از مدال جایزه مهدی آذریزدی به کار خود پایان داد.