داستان های فکری

داستان های فکری مجموعه ی ده داستان مصور با موضوع هایی مانند ترکیدن بادکنک، کفش های هشت پا، گلو درد زرافه و... است. در این داستان ها، کودک در عین غوطه ور شدن در دنیای تخیلی هم جنس دنیای خودش با مفاهیمی مانند بزرگ و کوچک، راست و چپ، بالا و پایین و هنگام ظهر آشنا می شود و مفاهیمی مانند نسبی بودن را تجربه می کند. در برخی از داستان ها، تصاویر هنرمندانه تخیلی در متن را گسترش داده است و حس زیبایی شناسی مخاطب کودک را برمی انگیزد.

این داستان ها با هدف رشد دادن قدرت تفکر کودک شکل گرفته اند. خواندن این داستان ها به کودکان شما کمک می کند جور دیگری ببینند، جور دیگری فکر کنند و مهم تر از همه این که بدانند نوع نگاه افراد به یک پدیده یا موضوع واحد ممکن است متفاوت باشد.

همراه با این مجموعه داستان، یک کتاب راهنما منتشر شده است که شامل فعالیت هایی از جمله پرسش هایی درباره ی هر داستان این مجموعه است. کودکان اگر تمایل داشته باشند، توجه کنید، اگر تمایل داشته باشد، پس از خواندن هر داستان می توانند به پرسش های مربوط به آن پاسخ دهند. درباره ی آن فکر کنند وبا دیگران بحث کنند.

این داستان ها  موجب تقویت افکار فلسفی کودکان می شود. از آن جایی که فکر کردن فلسفی با اندیشه ی خلاق، انتقادی و منطقی ارتباط دارد، می توان گفت این داستان ها موجب پرورش انواع اندیشه در کودک می شوند. طولانی بودن داستان ها و واژگانی که زبان را ساخته است مناسب کودکان سال های دبستان است. می توان این داستان ها را برای کودکان پیش از دبستان هم قصه گویی کرد.

تهیه کننده
پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان- سال پانزدهم- شماره ۸
نویسنده
مرتضی خسرو نژاد
Submitted by admin on