این کتاب با ساختار گزارشی، زبان و تصویرهای طنزآمیز به تاریخچه ی بردهداری در دوران امپراتوری بریتانیا میپردازد. نویسنده، نخست تعریف کوتاهی از امپراتوری به مخاطب ارائه میدهد و آنگاه با درخواست از مخاطب برای اینکه خود را جای کسانی بگذارد که خانه و شهر و کشورشان را بیگانهای اشغال میکند، وارد اصل مطلب میشود.
در بخشی با عنوان "گاهشمار وحشتناک" تاریخچه ی آغاز داد و ستد برده (۱۵۶۲) از سوی بریتانیاییها تا جنگ آنها با بوئرهای هلندی در افریقای جنوبی درسال ۱۸۹۹ آمده است. تصویرها که گاه کمیکاستریپ هستند و با زبان طنز وضعیت و افکار بردهداران و بردگان را نشان میدهند، خواندن کتاب را برای مخاطبان گیراتر میکنند. با طرح پرسشهایی تفکربرانگیزبه شکل چند گزینهای که آنها هم از زبان طنزآمیز برخوردارند، به جز آن که با روحیه و پسند مخاطبان همخوان است، آنها را به تأمل و تفکر درباره پدیدهی بردهداری وامیدارد. در کنار تصویرها گاه خاطراتی از بردگان که زاده تخیل و خلاقیت نویسنده است و گاه رخدادهای واقعی در کادرهای جداگانه برجسته شدهاند. نگرش نویسنده به مقوله بردهداری واقعبینانه است و سنگدلی، بیرحمی و سودجویی هر دو طرف این پدیده یعنی بردهدار و برده را که گاه خود به بردهدار تبدیل میشود، به یکسان به مسخره میگیرد. زبان ترجمه روان و دلنشین است و کاربرد برخی واژگان ویژه ی نوجوانان خواندن کتاب را برای مخاطبان دلچسبتر میکند.
مجموعه تاریخ ترسناک با پرداختن به جزئیات منزجر کننده، غیرعادی و ناخوشایند تلاش دارد کودکان را به تاریخ علاقمند کند. از این مجموعه "انقلاب های پر هیاهو"، "جنگ فجیع جهانی اول"، "جنگ وحشتناک جهانی دوم"، "انقلاب های فرانسه"، "امریکا" نیز منتشر شده است.