کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه کوتاهقدی و کاهش قدرت یادگیری را بخشی از عوارض مصرف چیپس و پفک در کودکان عنوان کرد.
نیلوفر حیدری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه تنقلاتی مانند چیپس و پفک به طور معمول کم فیبر هستند، اظهار کرد: این مواد از نظر ویتامینها، کلسیم و آهن که سه ماده ضروری برای رشد کودکان محسوب میشوند، نیز کاملا فقیرند.
حیدری خاطرنشان کرد: تنقلاتی مانند چیپس و پفک علاوه بر کمبود مواد مغذی، میزان چربی، کلسترول و سدیم بالایی نیز دارند.
وی تصریح کرد: در بیشتر این تنقلات ٥٠ درصد کالری موجود از طریق چربی تامین میشود و علاوه بر این، این مواد حاوی مقادیر بالایی نمک نیز هستند.
این کارشناس تغذیه به استفاده از روغن در تهیه این نوع تنقلات اشاره کرد و افزود: این مواد به دلیل کالری بالا موجب چاقی و اضافه وزن در کودکان میشوند و با ایجاد کماشتهایی موجب میشود تا مواد مغذی از طریق مصرف وعدههای اصلی غذا به بدن کودک نرسد.
حیدری، کوتاهقدی و کاهش قدرت یادگیری را از دیگر عوارض استفاده از این تنقلات مضر در بلندمدت عنوان کرد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه والدین از همان دوران کودکی باید عادت غذایی کودکان را اصلاح کنند، گفت: چنانچه کودکی به استفاده از این نوع تنقلات عادت کند، قطعا دور کردن او از این نوع تنقلات کار سختی خواهد بود و در بزرگی نیز ذائقه او به استفاده از چنین مواد چرب و پرنمکی عادت خواهد کرد.
وی توصیه کرد: والدین از همان دوران کودکی ذائقه کودکان را به تنقلاتی مانند انواع مغزها مانند پسته، بادام و گردو، انواع برگهها مانند برگه زردآلو و آلو، انواع میوه و نیز ساندویچهای خانگی مانند نان، پنیر، گردو و ساندویچ کوکو سبزی عادت دهند.