برندگان مسابقه تصویرگری در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک نامی جایزه خود را دریافت کردند

تیتر:
برندگان مسابقه تصویرگری در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک نامی جایزه خود را دریافت کردند

مراسم اهدای جایزه های دومین دور مسابقه تصویرگری نامی ۸ می در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک در جزیره نامی در کره جنوبی برگزار شد.

در این مراسم ابتدا کانگ وو هیون ریئس کمیته بین المللی جشنواره کتاب کودک نامی، والی دو دانکر رییس دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (آی بی بی وای) از کشور بلژیک و جونکو یوکوتو رییس هیئت داوران به ترتیب درباره اهمیت این جشنواره، نقش جزیره نامی در پیشبرد اهداف دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان و روند برگزاری مسابقه تصویرگری نامی سخن گفتند. سپس برندگان این دور از مسابقه، مارچلو پی منتل برنده جایزه بزرگ از کشور برزیل ، سونیا دانوسکی و توربن کولمان برندگان جایزه ی طلایی از کشور آلمان و جولی برنارد و می یونگ – آ- لی برندگان جایزه ی سبز به ترتیب از فرانسه و کره جنوبی و چند نفر از برندگان جایزه ی بنفش جایزه های خود را دریافت کردند. 

از ایران حسن عامه کن نیز از برندگان جایزه سبز دور دوم این مسابقه بود که نتوانست در این مراسم حضور داشته باشد. 

امسال ۱۳۳۰ اثر از ۷۱ کشور در دو بخش داوری شد. در دور اول، داوران از میان آثاری که به شکل دیجیتال دریافت کرده بودند، ۹۴ اثر مربوط به ۳۴ کشور را برای ورود به بخش دوم برگزیدند. در دور دوم مسابقه که در روزهای ۵ و ۶ ژانویه ۲۰۱۵ در سئول برگزار شد، داوران از میان اصل آثار رسیده، افزون بر گزینش شش برنده نخست، به ده نفر از کشورهای مالزی، کانادا، شیلی، روسیه، کره جنوبی، لهستان، اسلوانیا، اسپانیا و لیتوانی جایزه بنفش اهدا کردند. آثار بقیه تصویرگران نیز برای تشویق در کاتالوگ ویژه دومین مسابقه بین المللی نامی منتشر شد. 

برندگان مسابقه تصویرگری در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک نامی جایزه خود را دریافت کردند

مراسم اهدا جایزه های دومین دور مسابقه تصویرگری نامی

از میان معیارهای داوران در این مسابقه می توان به کیفیت بالای تصاویر چه درتکنیک اجرا و چه درمیزان تاثیرگذاری عناصر هنری در ارتباط دیداری، روح اثر و انسجام تصاویر در روایت دیداری یک داستان، در نظر گرفتن کودک به عنوان مخاطب اثر، قابلیت تصاویر در تفسیرهای چندگانه و چند لایه بودن آن ها در تعامل با داستان، سادگی و روشنی در بیان و نوآوری و خلاقیت در تصاویر اشاره کرد.

رئیس گروه داوران جونکو یوکوتا از کشور آمریکا و داوران این مسابقه زهره قایینی از ایران، آناستازیا آرخیپوا از روسیه، یوسف اسماعیل از مالزی، راجر ملو از برزیل، وی-سوک یئو از کشور کره بودند.

یوکوتا در یادداشتی در کاتالوگ دومین دور کنکور بین المللی تصویرگری جزیره نامی از استقبال تصویرگران از این رویداد هنری خبر می دهد. او همچنین از تصویرگری کتاب تصویری به عنوان هنری ویژه یاد می کند؛ هنری که نه برای آویختن به دیوار بلکه هنری که تمایل دارد به شکل کتاب درآید. 

برندگان مسابقه تصویرگری در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک نامی جایزه خود را دریافت کردند

اجرای برنامه هنری از سوی کودکان

برندگان مسابقه تصویرگری در هفتمین جشنواره بین المللی کتاب کودک نامی جایزه خود را دریافت کردند

کانگ وو هیون ریاست کمیته بین المللی جشنواره کتاب کودک نامی درکنارمارچلو پی منتل برنده جایزه بزرگ تصویرگری نامی

زهره قایینی داور ایرانی این مسابقه نیز در یاداشتی در این کاتالوگ نوشته است: «به عنوان عضوی از هئیت داوران کنکور نامی که برای بار دوم در داوری آثار شرکت دارم از تعداد بالای آثار ارسال شده و همچنین تنوع و کیفیت بالای کارها شگفت زده شدم. نسل جوان تصویرگران در سراسر دنیا در عین پایبندی به اصول، گرایش های جدیدی را در شیوه ی ارائه و موضوع پایه گذاری می کنند. نکته جالب دیگر این است که در کل آثار مسائل زیست محیطی و اجتماعی مهمی بازتاب یافته اند. انتخاب بهترین تصویرگر در این دوره با وجود توافق بر سر معیارها و پیروی کردن از آن ها بسیار دشوار بود. این بار نیز مانند دوره پیش،  داوران با کارهای متنوعی از فرهنگ های گوناگون با کیفیت بالای هنری رو به رو بودند. دراین دوره جدا کردن آثار خلاقانه از آثاری که از مد روزپیروی می کردند، داوران را به چالش کشاند. من چندین بار داور جایزه های گوناگون بوده ام وهمواره نگران تاثیری هستم که تصمیم گیری ما روی تولید کتاب کودک دارد. این که این گونه مسابقات آثار تصویرگران جوان را به دنیای نشر می شناسانند و برنده گان شانس بیشتری برای چاپ و انتشار آثار خود به دست می آورند ، دستاورد بزرگی است. اما آنچه که من را نگران می کند تاثیر جایزه های تصویرگری است که نسل جوان را به سوی چشم پوشی از سبک شخصی خودشان و پیروی کردن از آن چه که مد است یا آنچه که در مسابقه ها و بازار جهانی طرفدار بیشتری دارد،  سوق می دهد.»

نمایشگاهی از آثار برندگان این مسابقه در هفتمین جشنواره کتاب نامی به نمایش گذاشته شده است، که این نمایشگاه به مدت دو سال در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد داشت. از رخدادهای جالب این دوره از جشنواره برگزاری کارگاه های کودکان از سوی برندگان این مسابقه بود. هر یک از برندگان به شیوه خود کارگاه هایی برای کودکان بازدیدکننده برگزار کردند تا کودکان بتوانند درک بهتری از اثار آن ها داشته باشند. 

نویسنده
گروه خبر کتابک
تاریخ:
94/3/6
Submitted by editor3 on