هفته جهانی تغذیه با شیر مادر- ۱۰ تا ۱۶ اَمردادماه ۱۳۹۶

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از امروز ۱۰ اَمردادماه ۱۳۹۶ با شعار «حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر» آغاز می‌شود و تا ۱۶ اَمرداد ادامه خواهد داشت.

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هر سال از ۱ تا ۷ آگوست در بیش از ۱۲۰ کشور در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود. هدف این جشن سالیانه، ترغیب مادران برای شیردهی به فرزندان تازه‌متولدشده و بهبود سلامت نوزادان است.

برای نخستین‌بار در سال ۱۹۹۲، هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از سوی سازمان اتحاد جهانی اقدام برای شیردهی (WABA) گرامی داشته شد و اکنون از سوی یونیسف و سازمان بهداشت جهانی و همراهان آن‌ها شامل اشخاص، سازمان‌ها و دولت‌ها بر پا می‌شود. سازمان اتحاد جهانی اقدام برای شیردهی، در ۱۴ فوریه ۱۹۹۱ شکل گرفت. هدف این سازمان بازپروری فرهنگ شیر‌دهی جهانی و تامین حمایت لازم برای شیردهی در همه مکان‌ها است.

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

سازمان بهداشت جهانی و آکادمی طب اطفال آمریکا، بر ارزش شیردهی برای مادران و هم‌چنین کودکان تأکید می‌کنند. هر دو این سازمان‌ها، شیردهی کامل در شش ماه نخست زندگی به نوزادان و شیردهی تکمیلی برای دستکم یک تا دو سال و حتی بیشتر را پیشنهاد می‌دهند.

در حال حاضر مشارکتی میان سازمان‌های غیردولتی، مؤسسه‌های علمی و خیرانی که از سوی یونیسف هدایت می‌شوند و همچنین سازمان بهداشت جهانی برای سرعت بخشیدن به پیشرفت هدف‌های بین‌المللی شیردهی شکل گرفته است. هدف‌هایی که از سوی انجمن بهداشت جهانی تنظیم شده‌اند، خواهان این هستند که میزان تغذیه با شیر مادر به صورت مطلق تا ۵۰ درصد تا سال ۲۰۲۵ رشد کند. مأموریت این اجتماع، تقویت حمایت‌های سیاسی، قانونی، مالی و نیز پشتیبانی‌های عمومی برای شیردهی است که در نهایت برای مادران، کودکان و جامعه سودمند خواهد بود.

تغذیه با شیر مادر: یک سرمایه‌گذاری هوشمندانه

شیردهی، بخشی حیاتی در فراهم کردن سالم‌ترین نوع آغاز زندگی برای هر کودکی است. تغذیه با شیر مادر، نخستین واکسیناسیون نوزاد و بهترین منبع تغذیه برای اوست. شیردهی می‌تواند رشد مغز را تقویت کند و نیز جان ۵۲۰ هزار کودک را در ده سال آینده نجات دهد.

شیردهی همچنین منجر به رشد اقتصاد ملی می‌شود. افزایش نرخ شیردهی می‌تواند رفاه جامعه را بهبود بخشد که این کار با کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و ایجاد نیروی کار قوی‌تر ایجاد می‌شود.

اما شیردهی تنها کار یک زن نیست. شیردهی به تشویق و حمایت مشاوران باتجربه، اعضای خانواده، ارائه‌‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی، کارمندان، سیاستمداران و دیگران احتیاج دارد.

«چه می‌شد اگر دولت‌ها راهی ثابت‌شده و مقرون‌به‌صرفه برای نجات جان نوزادان و کاهش نرخ سوءتغذیه داشتند و از سلامت کودکان پشتیبانی می‌کردند و همچنین دست‌آوردهای آموزشی و رشد بهره‌وری را افزایش می‌دادند؟

آن‌ها این کار را انجام می‌دهند. این اقدام، تغذیه با شیر مادر نامیده می‌شود و این یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌هایی است که ملت‌ها می‌توانند در زندگی و آینده اعضای جوانشان انجام دهند تا در طولانی‌مدت جامعه‌شان را قوی سازد.»

-آنتونی لیک، مدیر اجرایی یونیسف

در پیوند با شیردهی به نوزاد بیشتر بخوانید:

تغذیه با شیر مادر

برگردان:
آذر زابلی‌پور
Submitted by editor71 on