برندگان شانزدهمین جشنواره کتاب رشد اعلام شدند

شانزدهمین جشنواره کتاب رشد، ۱۶ کتاب به عنوان برگزیده و تندیس طلایی رنگ جشنواره دست یافتند و ۲۲ کتاب عنوان تقدیری و جایزه دوم آن را از آن خود کردند.

در شانزدهمین جشنواره کتاب رشد از ۶۰ ناشر نامزد، آثاری از ۲۵ ناشر موفق به کسب عنوان برگزیده و تقدیری شدند که ۶ ناشر شهرستانی و بقیه تهرانی‌اند. در بین ناشران، انتشارات مدرسه با کسب ۸ جایزه و فاطمی ۴ جایزه، بالاتر از دیگران ایستاده‌اند. انتشارات شهر قلم، طلایی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز هر کدام دو جایزه از آن خود کرده‌اند. فقط ۷ عنوان از ۳۸ عنوان اثر برگزیده و تقدیری ترجمه هستند.

یادآوری می‌شود کتاب «کلید یادگیری؛ آموزش کودکان سه تا هفت سال با رویکرد ویگوتسکی» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان کتاب برگزیده گروه داوری پیش‌دبستانی آموزشی پانزدهمین جشنواره کتاب رشد بود.

برگزیدگان شانزدهمین جشنواره کتاب رشد

 در گروه داوری آموزش و پرورش کودکان استثنایی، کتاب «تئاتردرمانی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اتیسم» و «راهنمای عملی برنامه هنر برای خانواده‌های کودکان مبتلا به اختلال‌های طیف اوتیسم» تألیف کاوه مقدم از انتشارات وانیا لوح سپاس و تندیس شانزدهمین جشنواره را برای مؤلف خود و همکار او هومن سرابی به ارمغان آورد.

در گروه داوری بازی و سرگرمی مجموعه سه جلدی «بازی با ابزارهای ساده: بازی‌های چوب، بازی‌های سنگ و بازی‌های طناب»، تألیف معصومه پورطاهریان از انتشارات شهر قلم لوح سپاس و جایزهٔ تقدیری جشنواره را از آن خود کرد.

در گروه داوری پیش‌دبستانی: کتاب‌های آموزشی، مجموعه سه جلدی: «ماجراهای ریحانه و پیشی کوچولو» از شرکت انتشارات فنی ایران بر همگنان پیشی گرفت و با کسب عنوان برگزیده، تندیس و جایزهٔ اول جشنواره را نصیب نویسنده خود معصومه یزدانی کرد. در دیگر گروه حوزهٔ پیش‌دبستانی، یعنی بخش کتاب‌های داستانی، دو اثر به صورت مشترک به عنوان برگزیده و دو اثر به‌طور مشترک به عنوان تقدیری دست یافتند. داوران جشنواره، «بفرما آب انار»، سروده مریم هاشم‌پور، از انتشارات مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان و مجموعه پنج جلدی «ترانه‌های نیایش» سروده مصطفی رحماندوست، از انتشارات افق را به‌طور مشترک شایستهٔ عنوان تقدیری این گروه دانستند و لوح سپاس و تندیس جشنواره را مشترکاً به صاحبان مجموعه هفت جلدی: «دوست داری ... باشی؟» لاله جعفری مجموعه هفت جلدی «گیلی گیلی» سوسن طاقدیس اهدا کردند. هر دو کتاب برگزیدهٔ این بخش توسط مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان منتشر شده است.

در گروه داوری تاریخ و زندگی‌نامه عنوان و جایزهٔ تقدیری جشنواره به کتاب «پرده‌نشینان عهد ناصری: نگاهی به حیات اجتماعی زنان در عهد قاجار» نوشته پریسا کدیور، از انتشارات گل‌آذین تعلق گرفت.

همین عنوان و جایزه در گروه داوری تربیت بدنی به کتاب «حیاط پویا: طراحی بازی‌ها و مهارت‌ها در حیاط مدرسه» نوشته سمانه قائدیان و ابراهیم نیکومنش از انتشارات سلسله تعلق گرفت.

گروه داوری تعلیم و تربیت دینی، مجموعه «دوست عزیزم خدا» نوشته سید محمد مهاجرانی، از انتشارات کتابک و مجموعه «ستاره‌های دوست‌داشتنی» نوشته محسن هجری، از انتشارات شهر قلم عنوان تقدیری را مشترکاً تصاحب کردند و از تندیس جشنواره و عنوان برگزیده این گروه به نفع کتاب «پول، خدا، بچه‌ها» تألیف غلامرضا حیدری ابهری، از انتشارات جمال چشم پوشیدند.

داوران گروه حسابداری و بازرگانی جشنواره، لوح سپاس و عنوان تقدیری این گروه را شایستهٔ کتاب «حل و فصل اختلافات در محیط کار» ترجمهٔ سارا یوسفی، از انتشارات آوند دانش دانستند.

در گروه داوری داستان کودک، «داستان لئو» ترجمه کیوان عبیدی آشتیانی، از انتشارات مؤسسه فرهنگی فاطمی خود را برای دریافت عنوان تقدیری جشنواره سزاوارتر نشان داد. «قصهٔ پیرزنی که دلش می‌خواست تمیزترین خانهٔ دنیا را داشته باشد» نوشته زنده‌یاد شکور لطفی، از انتشارات شهر قلم و «من مترسکم ولی می‌ترسم»، نوشته احمد اکبرپور، از مؤسسه فرهنگی فاطمی در عنوان برگزیده و تندیس جشنواره این گروه شریک شدند.

اما در گروه داوری داستان نوجوانان و بزرگ‌سال، کتابی عنوان برگزیده را به دست نیاورد؛‌ ولی عنوان و جایزهٔ تقدیری این گروه به‌طور مشترک به «باد و کاه» نوشته محمدرضا بایرامی از انتشارات کتاب نیستان و «نجات الاغ» نوشته فاطمه دهقان نیّری از انتشارات محراب قلم رسید.

در گروه داوری رایانه، کتاب «خودآموز تصویری فتوشاپ سی‌سی (Adobe Photoshop CC) نوشته علی محمودی، از انتشارات دانشگاهی کیان به عنوان تقدیری بسنده کرد.

در گروه داوری روان‌شناسی، «هنر گوش‌دادن» ترجمه روح‌الله میرزا آقاسی، محصول مشترک انتشارات دانش‌آفرین و رشد اندیشه، گوی توفیق را از هم‌گروهی‌ها ربود.

در گروه داوری ریاضی، کتاب «اگر... نگاهی متفاوت به عددها و اندازه‌های بسیار بزرگ» ترجمه فروغ فرجود از مؤسسه فرهنگی فاطمی نیز به عنوان کتاب تقدیری و جایزه دوم جشنواره قناعت کرد.

داوران گروه زبان و ادبیات فارسی از بین کتاب‌های این گروه، لوح سپاس و تندیس جشنواره را به کتاب «مدخل شعر معاصر فارسی (از سال ۱۲۸۵ تا ۱۳۹۲)» نوشته شهریار خسروی، از مؤسسه فرهنگی فاطمی اعطا کردند.

«خداحافظی در خیابان پاییز»، سرودهٔ مریم اسلامی، توانست با قدرت تمام تندیس شانزدهمین جشنواره کتاب رشد و عنوان برگزیده را در گروه داوری شعر، خاطره و نثر ادبی این دوره از جشنواره از آن خود سازد. این کتاب محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

اما در گروه داوری علوم تجربی، که اغلب کتاب‌های آن ترجمه‌ای هستند، «آسان‌بر فضایی (آشنایی با فناوری نانو)» نوشته سمانه علی‌رضازاده باقری، از انتشارات مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان عنوان تقدیری جشنواره را به چنگ آورد.

در گروه داوری علوم تربیتی و مدیریت خانواده عنوان اثر تقدیری جشنواره به کتابی در موضوع تربیت خانواده رسید. این کتاب، کتابی نبود جز «والدین قطعاً تأثیرگذارند: چگونه کودکانی تربیت کنیم که شخصیتی به خود متکی، مصمم و مهربان داشته باشند»، ترجمه ستاره بابایی، از انتشارات صابرین. «مدیریت و برنامه‌ریزی کلاس‌های چندپایه» تألیف سیدحشمت‌الله مرتضوی‌زاده، از انتشارات مؤسسه کورش چاپ نیز توانست تندیس جشنواره و عنوان برگزیده گروه را به نام خود ثبت کند.

کتاب دو جلدی «راهنمای حقوقی شهروندان» تألیف محسن اسماعیلی، از دفتر نشر فرهنگ اسلامی در گروه داوری علوم و مطالعات اجتماعی یک سر و گردن بالاتر از دیگران ایستاد و عنوان تقدیری جشنواره را در این گروه از آن خود ساخت.

در گروه داوری فرهنگ و هنر، مجموعه «خوش‌نویسی اول، دوم و سوم دبستان»، نوشته زنده‌یاد غلامرضا تنها از مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان، شایسته کسب عنوان برگزیده شناخته شد و موجب شد تندیس شانزدهمین جشنواره کتاب رشد برای یادگار به خانه این هنرمند فقید برود.

اما در گروه قرآن، داوران عنوان برگزیده و تندیس جشنواره را شایسته مجموعه هشت جلدی «یک داستان تخیلی با مفاهیم قرآنی»، نوشته کلر ژوبرت، از انتشارات به‌نشر دانستند.

داوران گروه کار و فناوری مجموعه کتاب‌های «رایانه برای اول، دوم و سوم دبستان» تألیف هما ملک، از مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان را به عنوان کتاب برگزیده برگزیدند و تندیس جشنواره را به آن هدیه دادند.

«آجر در معماری، زیبایی‌ها و کارایی‌ها» تألیف سیدباقر حسینی و سیده‌ زهرا سیدین خراسانی، از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گروه داوری معماری، پیشتاز شد و عنوان برگزیده این گروه و تندیس شانزدهمین جشنواره کتاب رشد را تصاحب کرد.

در گروه داوری مکانیک و مکاترونیک، کتاب «خودروسازی از صفر تا صد در ایران و جهان» ترجمه حسین عسگری از انتشارات طلایی، به لوح سپاس و عنوان تقدیری جشنواره دست یافت.

در گروه داوری مهارت‌های زندگی، تفکر و سبک زندگی، که یکی دیگر از گروه‌های پر کتاب شانزدهمین جشنواره کتاب رشد به‌شمار می‌رفت، عنوان تقدیری جشنواره مشترکاً به کتاب‌های «اقتصاددان کوچک: راهنمای کاربردی آموزش به کودکان ۶ تا ۹ سال» نوشته زهره میرجابری، از انتشارات مفتاح حکیم و مجموعه چهار جلدی «ده فرمان» تألیف علی‌اصغر سوادکوهی، از نشر نوشته اعطا شد که هر دو ناشر در شهر اصفهان فعال‌اند. اما برای دریافت تندیس جشنواره و عنوان برگزیده گروه کتابی جز «بازی و فراغت به مثابه خلاقیت و معنویت: (چگونه جدی نباشیم!)» تألیف عبدالعظیم کریمی، از مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان شایسته تشخیص داده نشد.

گروه داوری نمایش، فیلم و سینما شانزدهمین جشنواره کتاب رشد، عنوان تقدیری گروه، لوح سپاس و جایزه دوم جشنواره را به این دو کتاب تقدیم کرد «آماده‌سازی استوری‌برد»، ترجمه ناصر گل‌محمدی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «دومی‌ها» از مجموعه نمایش‌نامه‌های مدرسه تألیف مسلم قاسمی، از مؤسسه فرهنگی مدرسه برهان.

در گروه داوری هنرهای تجسمی و مباحث عمومی هنر، نیز «فرهنگ‌نامه هنر» تألیف محمد شمخانی، از انتشارات طلایی بهتر از دیگران نمود و تندیس جشنواره و عنوان کتاب برگزیده را به خویش اختصاص داد.

 در شانزدهمین جشنواره کتاب رشد در چهار گروه داوری زبان عربی، زیست‌شناسی، شیمی و فیزیک هیچ کتابی به فهرست کتاب‌های برگزیده یا تقدیری جشنواره راه نیافت.

نویسنده
شبنم عیوضی
Submitted by editor3 on