ققنوس

داستان «ومبرلی نگران» از مجموعه کتاب «محله موش‌ها» درباره نگرانی در کارهای روزانه، غلبه بر نگرانی و انجام کارهای تازه است.
شنبه, ۱۵ آذر
یک سفر به دوران گذشته، این بار کمی متفاوت تر، کمی هم نزدیک تر؛ همین دویست سال پیش، حدود سال ۱۲۵۳ هجری قمری، گشت و گذار از دارالخلافه ی تهران تا لندن، قرار است تاریخ انتشار روزنامه و نحوه ی برخورد با آن بیان شود: کاری که میرزا صالح شیرازی انجام داد، روزنامه ای که در دربار چاپ می شد و حتی نام هم نداشت و به آن کاغذ اخبار می گفتند. دو صفحه ی بزرگ با تصویر شیر و خورشید و شمشیر ( همان نشان رسمی ایران) و ستون های اخبار شهر، اخبار ممالمک غربیه و ممالک شرقیه؛ در زمان عباس میرزا و به وسیله ی یکی از شاگردانی که از فرنگ برگشته بود.
دوشنبه, ۲۲ آذر
بلو، پسر نوجوانی است که پدرش را از دست داده است و با مادر و خواهرش، جس زندگی می کند. او بنا به تشخیص خانم مشاور مدرسه قادر است افکار و احساسات خود را به زیبایی به قلم بکشد و بدین گونه دردهایش را بیان کند. او هم چنین می کند، اما پس از مدتی به نظرش کار احمقانه ای می آید. آن ها را پاره می کند و سعی می کند همه ی احساسات خود را در قالب داستانی به نام «وحشی» بنویسد. این داستان پر است از غلط های املایی، اما بلو معتقد است به علت آن است که کوچک است و سنی ندارد.  بلو، یکی از شخصیت های داستانش می شود. انگار که «وحشی» که شخصیت اصلی داستان اش است، خود اوست که جان گرفته است.
یکشنبه, ۲۳ خرداد
کتاب «جهان در نقشه ها» اطلاعاتی در باره نقشه، نقشه‌کشی و مفاهیم جغرافیایی در تهیه انواع نقشه‌ها به مخاطب می‌دهد. ۲۱ فعالیت عملی هم در کتاب پیشنهاد شده که هم سبب سرگرمی و لذت بیشتر مخاطب از خواندن کتاب می‌شود و هم به درک بهتر مطالب مطرح شده کمک می‌کند. آموزگار نیز می‌تواند از این فعالیت‌های عملی برای یادگیری بیشتر مخاطب استفاده کند. ساختار کتاب مناسب، از ساده به دشوار است.
یکشنبه, ۴ مرداد
کتاب مهمانی برای خرس» داستان خرسی است که از مهمان خوشش نمی آید و به همین دلیل روی در خانه اش تابلوی «ورود ممنوع» نصب کرده است.
چهارشنبه, ۴ تیر
هوپاتیا، بانوی فیلسوف و ریاضیدان، فرزند تئون، آخرین مدیر کتابخانه اسکندریه بود. حدود۳۵۰ تا ۳۷۰ م. در اسکندریه در امپراتوری روم (مصر امروز) زاده شد.
دوشنبه, ۵ خرداد
در سرزمین ادبیات، قانون ها با قوانین واقعیت تفاوت دارد؛ این را دیگر همه می دانند. ممکن است در دنیای ادبیات درخت ها حرف بزنند، آب ها سربالا بروند، ماه با خورشید دعوایش شود و حتی شاید گاوها هم بتوانند تایپ کنند! این اتفاق آخری همان اتفاقی است که در کتاب تق تق ما! گاوهایی که تایپ می کنند می تواند فرزند شما را متعجب و شگفت زده کند و بعد از چند لحظه او را بخنداند. دورین کرونین، در این کتاب کوتاه وخواندنی، تلاش کرده است، با استفاده از دنیای داستان وخلق اثری ادبی، کمی با ذهن مخاطب خود بازی کند و او را با نخستین قدم ها و پله های دنیای اندیشه آشنا سازد.
چهارشنبه, ۲ بهمن
در این کتاب ۲۲ داستان از نویسندگان معروف این عصر و ادبیات عامیانه و کهن سرزمین های مختلف گردآوری شده است. داستان هایی جالب از خرسی بزرگ که عاشق بغل کردن است تا کرم کوچکی که آرزوی درخشیدن دارد. هر قصه از این کتاب می تواند فقط در پنج دقیقه خواننده را سرگرم کند و به وجد آورد. این مجموعه با تنوعی که دارد ثابت می کند حتی زمانی که برای کوتاه ترین قصه صرف می کنیم می تواند منحصر به فرد باشد. فراموش نکنید برای یک قصه همیشه وقت است .     
سه شنبه, ۲۱ آبان
 «باستان شناسی: کشف رازهای گذشته، همراه با ۲۵ فعالیت و سرگرمی» نخستین جلد از مجموعه «علم و ماجراهای علمی» است که در آن به توضیح علم باستان‌شناسی، روش کار باستان‌شناسان و دوره‌های مختلف تمدن بشری پرداخته شده است. نویسنده امریکایی کتاب، در پاسخ گله مترجم در نامه‌ای به او از نپرداختن به باستان‌شناسی در ایران، چنین نوشته است: «از صمیم قلب آرزو می‌کنم این کتاب به مطالعات‌تان در زمینه دانش جذاب باستان‌شناسی کمک کند و بتواند هم عجایب تمدن‌های باستانی را به شما معرفی کند و هم بازمانده‌های فرهنگ‌های قرن‌های اخیر را؛ هرچند لازم است به این نکته مهم اشاره کنم که هنگام نوشتن این کتاب نتوانستم به طور خاص به فرهنگ ایران بپردازم، چون... .
دوشنبه, ۴ اردیبهشت
زندگینامه ی میکل آنژ با توصیف وضعیت کار و احساسات او بر بالای داربست نمازخانه ی سیستین واتیکان و اشاره به نفرتش از نقاشی آغاز می شود و با شرح تولد او در شهر فلورانس - زادگاه جنبش رنسانس- دوران کودکی و نوجوانی، وضعیت خانوادگی و شناساندن استادانش ادامه می یابد. آن گاه به چگونگی آفرینش آثار جاودانی اش، همچون مجسمه ی داوود، مجسمه ی سوگ مریم و تنها مجسمه ای که به خواست دل خود و نه سفارش پاپ های مختلف واتیکان ساخت و شوربختانه ناتمام ماند می پردازد.
شنبه, ۱ مرداد
در سال ٣٩٩ پیش از میلا د، سقراط، فیلسوف بزرگ یونان، جام شوکران را با آرامش سرکشید و زندگی را بدرود گفت. او می توانست به جای پذیرفتن حکم مرگ، داوطلبانه شهر آتن را برای همیشه ترک کند یا به یاری دوستان و شاگردانش از زندان بگریزد، اما چنین نکرد. چرا؟ 
چهارشنبه, ۸ تیر
در پیشگفتار ویراستاران این مجموعه؛ "مطالعه‌ی این کتاب برای کسانی که با آموزش و مراقبت کودکان صفر تا ۶ ساله سر و کار دارند، به ویژه والدین توصیه شده است و بیش از همه بر تأثیر آموزش اولیه تأکید دارد که تصمیم‌گیری درباره‌ی آن بر عهده‌ی کسانی است که با کودکان این گروه سنی کار می‌کنند.
دوشنبه, ۳۰ دی
انقلاب باشکوه در پایان سال ۱۶۸۸ و آغاز سال ۱۶۸۹ در انگلستان شکل گرفت. این انقلاب در مسالمت و آرامش رخ داد و در آن حاکمیتی خودکامه و بی‌رحم جای خود را به حاکمیتی دمکراتیک و پارلمانی داد.
دوشنبه, ۹ دی
در این کتاب که ساختار گزارشی دارد، به بررسی مقوله استعمار و امپریالیسم، علل پیدایش، تاریخچه، روند پیشرفت و زوال این پدیده‌ها پرداخته شده است.
چهارشنبه, ۲۹ آبان