دوم آوریل روز جهانی اتیسم است.
آمار نشان می دهد که شیوع اوتیسم در حال رشد است و از هر شصت و هشت نفر، یک نفر یعنی حدود یک درصد از جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند. نکته ی مهم این که بیشتر این افراد کودکان هستند.
در آستانه روز جهانی اوتیسم، مقامات سازمان ملل با اشاره به کمک های افراد مبتلا به اتیسم به بشریت، حذف آن ها از جامعه را «نقض حقوق بشر» و «اتلاف پتانسیل انسانی» اعلام کرد.
رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد که «اوتیسم و دیگر ناتوانی ها بخشی از تجربه انسانی است که منجر به تنوع انسانی است. باید با افراد مبتلا به اتیسم همانند یک عضو ارزشمند جامعه برخورد شود و این افراد باید از فرصت های برابر در همه ی زمینه ها از جمله آموزش، اشتغال، مشارکت در زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و دسترسی به اطلاعات بهره مند باشند.»
سازمان ملل متحد تاکید می کند که نیاز است توجه به افراد معلول در برنامه های توسعه سازمان از حاشیه خارج شود و به جریان غالب تبدیل شود. این بدان معنی است که نیازها و حقوق افراد معلول، از جمله افراد مبتلا به اوتیسم باید همانند دیگر شهروندان، در طراحی و اجرای همه ی سیاست ها و برنامه ها به طور کامل در نظر گرفته شود.
عنوان روز جهانی اوتیسم امسال «اوتیسم و برنامه ۲۰۳۰: تنوع در ساختار عصبی و شامل شدن» است. این نام با توجه به تصویب اهداف توسعه پایدار (SDGs) در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۵ انتخاب شده است زیرا در آن مجمع متعهد شده است که هیچ گروهی را از جمله افراد مبتلا به اتیسم فراموش نکند. در این برنامه حقوق، دیدگاه ها و رفاه افراد مبتلا به اوتیسم، و همه افراد معلول دیده شده است.
در پیام روز جهانی اتیسم دبیر کل سازمان، ملل بان کی مون نیز آمده است در بسیاری از کشورها درک درستی از اتیسم وجود ندارد و افراد مبتلا به اوتیسم نادیده گرفته می شوند. این نقض حقوق بشر و اتلاف پتانسیل انسانی است. سازمان ملل افتخار می کند که قهرمان جنبش آگاهی درباره ی اوتیسم است.
دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه امسال، دهمین سالگرد تصویب پیمان نامه ی حقوق معلولان سازمان ملل متحد است، از همه ی کشورها خواست که با سرمایه گذاری بیشتر برای توانمند کردن جوانان مبتلا به اوتیسم به در اجرای نقش شان در پیشرفت جوامع کمک کنند.