شخصیت‌های فرهنگ کودکی

زیر دسته بندی ها
گونیلا برگستروم، از برجسته‌ترین خالقان کتاب تصویری سوئد، در سن 79 سالگی درگذشت. او چندین جایزه‌ی مهم مانند جایزه آسترید لیندگرن و مدال طلای Litteris et Artibus را دریافت کرده بود.
یکشنبه, ۷ شهریور
زندگی­نامه آثار آلیور جِفرز قالب‌های متفاوتی دارد، از نقاشی فیگوراتیو گرفته تا تصویرگری و کتاب‌­های تصویری. نقاشی‌­های متمایز او در چندین شهر و گالری مانند گالری لازاریدس[1] و گالری ملی پرتره[2] در لندن، موزه بروکلین[3] و نمایشگاه اسپرینگ بریک[4] در نیویورک و گشتالتن اسپیس[5] در برلین به نمایش گذاشته شده است.
دوشنبه, ۱ شهریور
پیتر سیس تصویرگر، نویسنده و فیلم‌ساز ستایش‌شده‌ بین‌المللی است. او در شهر برنو کشور چکسلواکی به دنیا آمد. در سال ۱۹۷۴ از آکادمی هنرهای کاربردی در پراگ فارغ‌التحصیل شد و در کالج سلطنتی هنر در لندن ادامه‌ تحصیل داد.
دوشنبه, ۱۵ مرداد
نوید سیدعلی‌اکبر (متولد سال ۱۳۶۲) نوشتن را از هفت‌سالگی شروع کرد و داستان‌هایش را در مجله‌ عروسک‌ سخنگو چاپ می‌کرد.
یکشنبه, ۱۷ تیر
حمیدرضا شاه آبادی ، نویسنده و پژوهشگر، روز سوم خرداد سال ۱۳۴۶ در تهران به دنیا آمد. در جوانی به هنر داستان‌نویسی علاقه‌مند شد و بدون بهره‌گیری از هر نوع استاد یا آموزش، دست به نوشتن چند داستان زد. هم‌زمان تجربه‌هایی را هم در حوزه‌های سینما و تئاتر از سر گذراند. تجربه‌هایی که حاصل آن‌ها ساخت چند فیلم کوتاه و نوشتن چند نمایشنامه و کارگردانی و بازیگری در چند نمایشنامه دیگر بود.
یکشنبه, ۳ دی
صفورا نیری، شاعر کودک و نوجوان و همچنین بزرگسال، در سال ١٣٢٣ در تهران متولد شد. او از سال‌هاى ميانى دوره‌ دبستان سرودن شعر را آغاز كرد. اما در دانشگاه در رشته‌ شیمی موادغذایی تحصیل کرد. با این وجود علاقه‌ اصلی او همواره ادبيات بوده است.
سه شنبه, ۲۸ آذر
سوزان بِرنِر (تصویرگر فینالیست برنده جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۱۴) در اشتوتگارت آلمان در سال ۱۹۴۸ به دنیا آمد. در دانشگاه مونیخ در رشته طراحی گرافیک تحصیل کرد. پیش از شروع کار در حوزه ادبیات کودک و تصویرگری، سال‌های بسیاری، در زمینه تبلیغات و طراحی گرافیک کار کرد؛ و از سال ۱۹۷۷ در کنار طراحی گرافیک شروع به کار تصویرگری کتاب کرد.
چهارشنبه, ۱۳ اردیبهشت
راجر ملو (برنده جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۱۴) تصویرگر، نویسنده، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر در سال ۱۹۶۵ در برزیل به دنیا آمد. او تاکنون برای بیش از صد کتاب تصویرگری کرده و نویسندگی بیش از بیست و پنج عنوان از این مجموعه را نیز خود به عهده داشته است. 
چهارشنبه, ۱۸ اسفند
باربرو لیندگرن متولد سال ۱۹۳۷، نویسنده‌ی سوئدی آثار نوآورانه و چندبعدی برای کودکان در همه‌ی سنین است. عمده کارهای او شامل کتاب‌های مصور، شعر، نمایشنامه‌ها و کتاب‌هایی برای نوجوانان است. از زمان آغاز به کارش به عنوان نویسنده در سال ۱۹۶۵، او صدها عنوان کتاب منتشر کرده و کارهایش به بیش از سی زبان ترجمه شده است. او در سال ۲۰۱۴ برنده‌ی جایزه آسترید لیندگرن شد.
چهارشنبه, ۱۵ دی
کیتی کراسر، برنده ی سال ۲۰۱۰ جایزه ی آسترید لیندگرن، نه تنها استاد تصویرگری است بلکه استاد خلق فضاست. او به سنت کتاب‌های تصویری پایبند است درحالی‌که آن را تغییر داده و نو می‌کند. در دنیای او دروازه‌ی بین خیال و واقعیت کاملاً باز است. او خواننده را به تدریج و به طور فردی اما با تاثیری عمیق مورد خطاب قرار می‌دهد. او در سختی‌ها با افراد کاملاً همدلی می‌کند، روش‌های چگونگی تبدیل ضعف به قدرت را نیز نشان می‌دهد
شنبه, ۱۱ دی
علی‌اکبر صادقی، تصویرگر کتاب‌های کودکان، انیماتور و نقاش در ۲ آذر سال ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. او از ۵ سالگی کار نقاشی را آغاز کرد. دورهٔ دبستان را با موفقیت به پایان رساند. در دورهٔ دبیرستان توجهش بیشتر متوجه نقاشی بود و به درس‌های دیگر اهمیتی نمی‌داد. در همین دوران در یک مغازهٔ نوشت افزار فروشی که وسایل نقاشی می‌فروخت، به عنوان شاگرد آغاز به کار کرد.
دوشنبه, ۱۵ آذر
فضل‌الله مهتدی شناخته شده به صبحی، پدرش محمد حسین در تهران پیشه بازرگانی داشت. صبحی شش ساله بود که پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. این رخداد، برای او بسیار ناگوار بود. فضل‌الله و خواهرش با پدر و نامادری زندگی می‌کردند. صبحی در خاطرات کودکی‌اش می‌نویسد: هفته‌ای یک بار،‌ شب‌های آدینه به دیدن مادر می‌رفتیم. شب در آغوش مادر می‌خفتیم و مادر برای ما افسانه‌های شیرین می‌گفت.
دوشنبه, ۳۰ دی
عباس جهانگیریان، نویسنده و پژوهشگر کودکان و نوجوانان، چهارم آبان سال ۱۳۳۳ در شهر قم به دنیا آمد. وی دانش آموخته رشته ادبیات نمایشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری تهران است. در کنار ده خواهر و برادر که هرکدام داستان خود را دارندکودکی، نوجوانی و جوانی پرمخاطره و پرحادثه‌ای را پشت سر می‌گذارد؛ در خانه‌ای قدیمی، بزرگ و تودرتو، که در کودکی باور دارد توی زیرزمین خانه، پشت درِسرداب‌ها، آب‌انبار و آشپزخانه متروکه، جن‌ها، عقرب‌ها و افعی‌ها در کنار هم زندگی مسالمت‌آمیزی دارند. باغ، خانه دومش است.
دوشنبه, ۳۰ دی
محسن هجری نویسنده و روزنامه نگار خرداد سال ۱۳۴۲ در بروجرد به دنیا آمد.
شنبه, ۲۳ آذر
منصور یاقوتی داستان‌نویس، شاعر و منتقد ادبی، ۵ اسفند ۱۳۲۷در یکی از روستاهای کرمانشاه به نام «کیوه‌نان» زاده شد. دوره‌ی دبستان را در مدرسه‌ی داریوش کرمانشاه و دوره‌ی دبیرستان را در مدرسه‌ی کزازی گذراند و دیپلم ادبی گرفت. سپس وارد سپاه دانش شد. مهرماه ۱۳۵۰ به کار رسمی در وزارت آموزش و پرورش پرداخت. پنج سال آموزگار روستا بود و بعد در کرمانشاه در مدرسه‌ی حسین علی گویا درس می‌داد.
شنبه, ۲۳ آذر
محمدرضا بایرامی به سال ۱۳۴۰ در روستای لاطران در دامنه کوه سبلان استان اردبیل به دنیا آمد و آخرین فرزند یک خانواده پنج نفری بود. در نوجوانی به آثار نویسندگان برجسته و روستایی نویس آن روزگار، یعنی صمد بهرنگی و علی اشرف درویشیان علاقه‌مند شد در همان سال‌های نوجوانی، خانواده قصد مهاجرت به سوی تهران کرده و در کرج ساکن می‌شوند.
یکشنبه, ۳ آذر
جانی روداری شاعر، روزنامه‌نگار و یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان کودک و نوجوان ایتالیا است. او به نوشتن برای کودکان و نوجوانان عشق می‌ورزید: «دوست دارم مرا نویسنده کودکان بدانند!»
شنبه, ۱ آبان
اِتین دلِسِر در سال ۱۹۴۲ در سوئیس به دنیا آمد. نزدیک به سی سال است که این هنرمند خود آموخته ایده‌ها، علایق، تخیلات و کابوس‌های خود و کودکان را به زبان بصری ترجمه می‌کند.
دوشنبه, ۱۵ شهریور
یوتا باوئر در سال ۱۹۵۵ چشم به جهان گشود. پس از ده سال نه چندان لذت بخش در دبستان، برای تحصیل طراحی به دبیرستان فنی هامبورگ رفت. پس از آن در حالی که منتظر بود برای ادامه تحصیل در جایی پذیرفته شود، به عنوان کمک پرستار در خانه افرادی که توان‌یاب جسمی بودند آغاز به کار کرد. سپس از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۱ در کالج فنی طراحی هامبورگ مشغول به آموختن تصویرسازی شد.
دوشنبه, ۱۵ شهریور
شان تَن در سال ۱۹۷۴ در حومه‌ی شمالی شهر پِرس در غرب استرالیا زاده شد. در مدرسه به عنوان «بهترین طراح» مشهور بود، امری که کوتاه قدترین بودن او را تا حدودی جبران می‌کرد.
پنجشنبه, ۲۵ تیر