تجربه‌های قصه گویی برای کودکان

زیر دسته بندی ها
داستان گویی یکی از بهترین مهارت‌هایی است که پدر و مادر می‌توانند در فرزندانشان تقویت کنند. داستان گویی باعث افزایش نیروی تخیل و خلاقیت کودکان می‌شود و به گنجینه ی واژگان آن‌ها غنا می‌بخشد.
دوشنبه, ۴ آذر
با استفاده از عروسک گاو، الاغ، جوجه و مرغ و ماکت خانه پیرزن مهربان، با دری که باز و بسته می شد و در آن رختخواب پیرزن بود، نمایش قصه را اجرا کردیم.
شنبه, ۱۶ اردیبهشت
     قصه گویی روش آموزشی ویژه ای است که با ایجاد علاقه در دانش آموزان آن ها را در خلق تصاویر ذهنی و داشتن تفکری پویا یاری می کند. از طریق داستان ها، وقایع و مفاهیم مرتبط باهم در چهارچوبی قرار می گیرند که به درک بهتر و یادآوری اطلاعات در آینده می انجامد.
دوشنبه, ۲۸ شهریور
 کلاسی یک قصه یا حکایت معروف را برمی گزیند. دانش آموزان طرح داستان خلاصه و به سکانس هایی تقسیم می کنند. هر کدام از این بخش ها، بر روی کارت هایی نوشته می شود.
دوشنبه, ۲۸ شهریور
 یکی از کلاس های مدرسه، یک نقاشی کلاسیک انتخاب می کند. دانش آموزان با ایده گرفتن از نقاشی، به طور گروهی و با مشورت یکدیگر چند سطر داستان می نویسند.
دوشنبه, ۲۸ شهریور
 این یک برنامه قصه گویی دنباله دار است. به این شکل که یک قصه را شروع می کنیم و در اوج قصه آن را نا تمام میگذاریم.
دوشنبه, ۲۸ شهریور
 دانش آموزان را به تعریف کردن قصه های عامیانه در کلاس تشویق کنید. وقتی اعتماد به نفس شان زیاد شد، به گروه های سه یا چهارتایی تقسیم شان کنید و به کلاس های دیگر بفرستید تا گروهی قصه تعریف کنند.
دوشنبه, ۲۸ شهریور
 از هر دانش آموز خواستم جعبه ای بردارد و وسایلی را که فکر می کند می تواند با آن ها کاردستی درست کند در آن جمع آوری کند. وسایلی مانند تایر ماشین اسباب بازی، خرده های تراش مداد، پولک، صدف، سنگ، چوب، پنبه، حبوبات، نخ، دکمه، دستمال کاغذی، خرده پارچه ها و موارد دیگر. 
دوشنبه, ۱۴ شهریور
 وارد کلاس شدم. به بچه ها گفتم "بچه ها می خوام یه قصه براتون بگم": 
دوشنبه, ۱۴ شهریور
از دانش آموزان بخواهید داستان هایی راجع به شهر خودشان از افراد مسن تر جمع آوری کنند.
یکشنبه, ۱۳ شهریور
 کمی جستجو کنید و سرودهایی را به بچه ها یاد بدهید که قصه ای در دل خود دارند.
یکشنبه, ۱۳ شهریور
 در این فعالیت، یکی از بچه ها داستانی را شروع می کند و بعد از چند جمله سکوت می کند. نفر بعد رشته داستان را به دست گرفته، آن را ادامه می دهد و بعد متوقف می شود.
یکشنبه, ۱۳ شهریور
دیوید امبروس یکی از قصه گویان مطرح کشور ولز در بریتانیا است که دانش آموخته هنرهای نمایشی است اما سال هاست به صورت حرفه ای برای کودکان قصه گویی می کند. شیوه جذاب قصه گویی امبروس سبب شد تا در یکی از شب های جشنواره قصه گویی در گوشه ای به دور از هیاهوی آمد و رفت میهمانان با او به گفت و گو بنشینیم.
پنجشنبه, ۱ بهمن
قصه گویی و خواندن یک داستان با صدای بلند در یک فضایی گیرا ، یکی از ساده ترین شیوه ها برای ترویج کتابخوانی، و بهترین راه برای علاقه‌مند ساختن کودکان و بزرگسالان به دنیای كتاب و ‌خواندن كتاب است.
چهارشنبه, ۲۳ دی
در گفت و گو با مهشید شریف،‌ مشاور و روانشناس یادگیری و مهارت های زندگی چندی است که انتشار رمان های ترسناک افزایش یافته و با استقبال زیاد نوجوانان نیز رو به رو شده است. این گرایش البته در کشورهای دیگر دنیا نیز دیده می شود. در سال ۲۰۰۹ جایزه ی رد هاوس از سوی كودكان به یك كتاب ترسناك اهدا شد.
پنجشنبه, ۱۰ دی
آر ال استاین نویسنده ای است که با فروش بیش از ۳۰۰ میلیون نسخه از کتاب هایش در سراسر جهان پر فروش ترین نویسنده تاریخ است. او نویسنده ی ۳۰۰ کتاب ترسناک و خنده دار مانند مجموعه داستان های ترس و لرز (Goosebumps)، مجموعه خیابان وحشت (Fear Street)، مجموعه تالار وحشت (Nightmare Room) و مجموعه ی مدرسه ی روتن (Rotten School) است. داستان های ترسناک او در ایران نیز با استقبال بسیار کودکان رو به رو شده است. در زیر بخشی از گفت و گوی وب لاگ نویسندگان داستان های ترسناک استرالیا و بخشی از مصاحبه ی انتشارات هارپرکولین با این نویسنده را که به موضوع گفت و گوی این ماه سایت کتابک مربوط است می خوانید.
یکشنبه, ۲۹ آذر
در گفت و گو با عباس جهانگیریان با نزدیک شدن به هفته کتاب و کتاب خوانی گفت و گویی داشتیم با عباس جهانگیریان نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه در زمینه نقش تئاتر در ترویج کتاب خوانی.  
یکشنبه, ۱ آذر
کتابخانهٔ کلیر ویژن (Clear Vision) در حال پایه گذاری مجموعه کتاب‌های لمسی پارچه‌ای برای امانت دادن به مدارس و دیگر مراکز آموزشی است. راهنمایی‌های زیر برای تشویق افرادی است که می‌توانند این گونه کتاب‌ها را بسازند و اهدا کنند. تا کنون بیش از ۱۸۰ جلد کتاب دوخته شده به این کتاب خانه اهدا شده است و همچنان نیاز به کتاب‌های بیشتر وجود دارد.
دوشنبه, ۱۱ آبان
انجمن کتابداران و کارشناسان اطلاعات جمهوری چک، یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی است که شبکه ای از کارشناسان فن آوری اطلاعات و کتابداران کشور را در ارتباط با یکدیگر قرار می دهد. هدف از ایجاد این شبکه فراهم کردن شرایط بهتر برای گسترش فعالیت ها و عملکرد کتابخانه‎ها و مراکز اطلاع رسانی کشور و پیش بردن خدمات آن ها به سوی استانداردها است. "دوست من کتابخانه" و "شبی با هانس کریستین اندرسن" دو پروژه ای است که این انجمن در ارتباط با کتابخانه های کودکان و ترویج خواندن انجام می دهد. دوست من کتابخانه! (جایزه ای برای کتابخانه های کودکان در جمهوری چک)
چهارشنبه, ۶ آبان