ثریا قزل ایاغ
در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با ثریا قزل ایاغ را مشاهده کنید.
«موج بزرگ: زندگی قویتر از مرگ است» برخلاف اغلب آثار ادبی، که به نکوهش مرگ پرداخته و زندگی را در هر شرایطی ستودهاند، داستانی در ستایش مرگ و زندگی است، تا مخاطب داستان به تعریفی درست از هر دو دست یابد و به پشتوانهی همین تعریف، ارزش هر دو را در گسترهی وجود دریابد. خلاف آنچه در ادبیات داستانی با آن مواجه بودهایم، پرل باک، خالق «موج بزرگ: زندگی قویتر از مرگ است»، برای زیبا جلوه دادن زندگی، نهتنها به ارائهی تصویری ترسناک و دهشتناک از مرگ نپرداخته، بلکه به دور از کلیشههای غالب، تصویری زیبا از مرگ و زندگی خلق کرده و پیش روی مخاطب خود گذاشته است. در جهانبینی او که در سراسر داستان موج میزند، وجود به ترازویی شباهت دارد که مرگ و زندگی کفههای آن هستند و تعادل فقط در حضور یکسان هر دوی آنها برقرار خواهد شد.
یکشنبه, ۷ خرداد
گفتوگو با ثریا قزل ایاغ استاد کتابداری و ادبیات کودک پیرامون بازیهای کردی
ثریا قزل ایاغ، نویسنده، استاد ادبیات کودکان و نوجوانان دانشکده علوم پرورشی دانشگاه تهران، عضو شورای کتاب کودک و از استادان برجسته و نامدار علوم کتابداری ایران بود.
گفتوگوی جبار شافعیزاده با خانم ثریا قزل ایاغ را دربارهی اهمیت بازیهای سنتی در ادامه میخوانید:
یکشنبه, ۱۴ فروردین
لالا لالا گل آلو
لبای سرخت آلبالو
دو چش داری مثه آهو
دو لپ داری مثه هولو
شنبه, ۲۹ آبان
کتاب «لالاییها و ترانههای نوازشی، از تولد تا سه سالگی» بر پایهی این اندیشه شکل گرفته است که ادبیات گزینهی برتر برای پرورش ذهنی و عاطفی و روانی کودک است و «بر آن است تا نقشی را که ادبیات کودکان میتواند در سه سال اول زندگی، از نوزادی تا سه سالگی داشته باشد به پدران و مادران جوان یادآور شود، بخشی از مسئولیت آنها که اصل است و اغلب از دیده پنهان میماند.»
یکشنبه, ۱۱ مهر
تصور عموم بر این است که خواندن و یادگیری خواندن در سن هفت سالگی با آغاز آموزش رسمی کودکان آغاز می شود. حال آن که کارشناسان بر این باورند که یادگیری خواندن تقریبا از زمان تولد شروع می شود و نخستین کتاب بچه را نقش روی لباس مادرش می دانند.
دوشنبه, ۲۹ شهریور
ثریا قزل ایاغ مترجم کتاب حاضر در پیشگفتاری که در ابتدای کتاب آورده بیان کرده است که قصهگویی عمری به درازای عمر کلمه و کلام دارد. به باور او هدف قصه نه فقط سرگرمی که انعکاس دیدگاه انسان دربارهی جهان و عوامل ناشناختهی پیرامون است. او وجود چنین نگرشی را دلیل اعتبار کتاب و ترجمهی آن ذکر کرده و کتاب را نشات گرفته از تجربیات مستقیم نویسنده دانسته و جوهر آن را بهرهگیری از میراث فرهنگ قومی در آموزش و پرورش رسمی عنوان کرده است.
کتاب قصهگویی و نمایش خلاق در دو بخش و نه فصل تدوین شده که در ادامه به معرفی آن خواهم پرداخت.
سه شنبه, ۱۷ دی
همهی شما بهاندازه کافی از دیدگاههای روانشناختی و حتی جامعهشناسی مطلع هستید و میدانید بازی فعالیتی است که بیشترین ساعات بیداری کودکان را پیش از دبستان تشکیل میدهد و بهطورکلی اگر بخواهیم راجع به بازی صحبت کنیم بازی یک وسوسه و یک دغدغه ازلی و ابدی انسان است.
چهارشنبه, ۱۱ دی
معرفی و مقدمه
«ادبیات کودکان و نوجوانان و ترویج خواندن» عنوان کتابی است که ثریا قزل ایاغ در حوزهی ادبیات نوشته و در سال ۱۳٨۳ انتشارات سمت آن را منتشر کرده است. نویسنده این کتاب را در ۱۵ فصل به نگارش درآورده و در هر فصل به یکی از مقولات اساسی حوزهی ادبیات کودکان و نوجوانان و ترویج خواندن پرداخته است. کتاب حاضر حاصل نیم قرن فعالیت جدی و مستمر نویسنده در حوزهی مذکور است که آن را به پیشگاه استادش که برای نخستین بار اشتیاق کار با کودکان و کتاب را در او برانگیخته و به دانشجویانش که طی ۲۵ سال واژه به واژهی آنرا با او تجربه کردهاند تقدیم کرده است. از این کتاب به عنوان یکی از شاخصترین آثار دانشگاهی در حوزهی کتابداری و ادبیات کودک و نوجوان یاد شده و زندهیاد توران میرهادی آن را از مهمترین دستاوردهای نویسنده میداند. اهمیت انتشار این کتاب با توجه به گسترش درسهای ادبیات کودکان در برنامههای درسی رشتههای گوناگون دانشگاهی و کمبود متن درسی منسجم و مناسب، که انتشار آخرین آن به نیمهی اول دههی پنجاه خورشیدی بازمیگردد روشن میشود.
شنبه, ۲ آذر