کلایو استیپلز لوئیس (سی. اس. لوئیس)، نویسنده، منتقد، پژوهشگر ادبیات و استاد دانشگاه، ۲۹ نوامبر ۱۸۹۸ در شهر بلفاست واقع در ایرلند شمالی به دنیا آمد و در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در شهر آکسفورد از دنیا رفت.
او از کودکی به مطالعه علاقه داشت و خیلی زود نوشتن را آغاز کرد. لوئیس یکی از بزرگترین روشنفکران قرن بیستم و به طور مسلم یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان عصر خود بود. در سال ۱۹۰۸ لوئیس مادر خود را بر اثر بیماری سرطان از دست داد و این فاجعه، امنیت و شادمانی دوران کودکیاش را نابود کرد.
در سال ۱۹۱۳ با کشف استعداد فوقالعادهاش، بورسی برای تحصیل درکالج مالورن به او داده شد، اما آنجا را ترک کرد و بعد از آموزش نزد دوست پدرش، پروفسور کرک پاتریک توانست برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد در سال ۱۹۱۶ بورس بگیرد.
لوئیس در سال ۱۹۱۷ نام خود را در ارتش بریتانیا ثبت کرد و به ارتش پیوست. او در سال ۱۹۱۸ در یکی از جنگها مجروح و در ۱۹۱۹ از ارتش مرخص شد. لوئیس پس از اتمام جنگ، به همراه مادر و خواهر دوست نزدیکش مور که در جنگ او را از دست داده بود، زندگی خود را آغاز کرد، دانشگاهش را به پایان رساند و به تدریس در دانشگاهها پرداخت.
او در سال ۱۹۲۵ به سمت استادیاری دانشگاه ماگدالن منصوب شد. لوییس در دوران جنگ جهانی دوم به تدریس در آکسفورد مشغول بود و در سال ۱۹۲۶ برای نخستین بار با جی. آر. آر. تالکین ملاقات کرد. او در سال ۱۹۳۱ به دین مسیحیت گروید. در سال ۱۹۵۴ لوئیس به عنوان استاد کرسی ادبیات قرون وسطی و رنسانس انتخاب شد؛ موقعیتی که تا هنگام بازنشستگی بر آن بود.
لوئیس بیش از سی کتاب در طول عمر خود نوشت که مخاطبان گستردهای را برای او به ارمغان آورد. با گذشت زمان، کتابهای لوئیس نه تنها جذابیت خود را از دست نداده است بلکه قلم او هرساله هزاران خوانندهی جدید را به سوی کتابهای او جذب میکند. از برجستهترین و مشهورترین آثار لوئیس که کمال هنر او را در نویسندگی آشکار میکند، میتوان به کتابهای «مسیحیت محض» (۱۹۵۲)، «بیرون از سیاره خاموش» (۱۹۳۸)، «طلاق بزرگ» (۱۹۴۵)، The Screwtape Letters (۱۹۴۲) و مشهورترین رمان او به نام «وقایعنگاری نارنیا» که در سال ۱۹۵۰ نخستین جلد آن به نام «خواهرزادهی جادوگر» و در سال ۱۹۵۶ هفتمین و آخرین جلد آن را به نام «آخرین نبرد» نوشت، اشاره کرد.
درحالیکه اکثر کتابهای لوئیس دربارهی الهیات، ادبیات قرون وسطایی و رنسانس است، شهرتش به دلیل نوشتن این هفت کتاب برای نوجوانان است که در میانهی سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۶ به نگارش درآورد. تا کنون مجموعه کتابهای نارنیا، بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه فروش داشته و سه فیلم سینمایی بزرگ از آنها ساخته شده است.
جهت آشنایی بیشتر با مجموعهی «وقایعنگاری نارنیا» به مقالات زیر شامل بررسی این مجموعه مراجعه کنید:
مقالهی تحلیل و بررسی کتاب «شیر، کمد، جادوگر»
مقالهی دنیایی در آن سوی کمد