«امپراتوری سیب زمینی چهارم یکی از عاشقان مادر زمین بود و جانش را برای پایداری جهان سبز فدا کرد. این داستان را تنها کسانی باید بخوانند که مادر زمین را دو ست دارند و دل شان میخواهد این مادر مهربان همیشه سبز و پایدار بماند. اگر مادر زمین را دوست ندارید، که چنین چیزی ممکن نیست، زیرا همگان مادرزمین را دوست دارند، باز هم این داستان را بخوانید.آن هنگام شاید همه ما گامی در راه پایداری جهان سبز برداریم.
داستان در یک آشپزخانه رخ میدهد. سوسکها، مگسها و موشها بسیج میشوند تا به جنگ سبزیجات بروند. سبزیجات به فرماندهی امپراتور سیبزمینی چهارم به مبارزه و دفاع از خود میپردازند، اما در انتها شکست میخورند.
داستان فانتزی «امپراتور سیب زمینی چهارم» داستان نبرد نیروهای آشپزخانهای با نیروهای کثیفی است که سرگرم نابودی زیستبوم کرهی زمین هستند. امپراتور هم در این نبرد قهرمانانه، فرماندهی نیروهای آشپزخانه ای است كه تمدن و كشورشان از سوی نیروهای كثیف تهدید میشود.
این کتاب مسایل مختلف محیطزیستی در عصر حاضر و پیامد ناگوار آن را مطرح میکند و در انتها مخاطبان را دعوت به تفکر و اقدام برای تغییر شرایط موجود میکند.
«امپراتور، سیب زمینی چهارم» برای نخستین بار در سال ۱۳۷۰، از سوی نشر قطره و با تصویرگری هومن مرتضوی چاپ شد و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت. نشر چیستا بار دیگر این کتاب را در سال ۱۳۸۲ چاپ و منتشر کرد. این کتاب به زبان های تایی (تایلند) و ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شده است. آخرین چاپ کتاب توسط موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، با تصویرگری «سدا جیوان» تصویرگر ترک در سال ۱۳۹۳ بوده است.
«محمد هادی محمدی» نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودکان و نویسندهی بزرگسالان است. او در سال ۲۰۰۶ نامزد جایزه هانس کریستین اندرسن از ایران بود.
کتاب «امپراتور سیبزمینی چهارم» در سال ۱۹۹۴ در فهرست افتخار دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان قرار گرفت.