شیوا حریری
در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با شیوا حریری را مشاهده کنید.
«چرا؟»، به نویسندگی و تصویرگری لیلا پراب (Lila prap)، کتابی جستوجوگر، بازیگون، خلاق و علمی است که پر از پرسشوپاسخهای عجیب و شیرین است. کتابی که هر کودکی را شیفتهی دانستن و جستوجو میکند. این کتاب با سبک بازیگونش از کودکان میخواهد پاسخهای شخصی خودشان را به پرسشها بدهند و البته که ارائهی هر پاسخی هم مجاز است! در هر صفحه، پاسخهای شیطنتآمیز و بامزه در پیرامون و درون تصویرها با فونت و اندازهی بزرگ نوشته شده است و پاسخ درست علمی نیز با علامت ستاره در گوشهی تصویر به چشم میخورد.
چهارشنبه, ۵ دی
کتاب «ماسک کاغذی» جلد چهارم از مجموع داستانهای پویان است که به موضوع مقابله با مسخره شدن میپردازد.
سه شنبه, ۱۵ مرداد
کتاب «ایست زورگویی ممنوع» جلد سوم از مجموعه «داستانهای پویان» است که مهارت جراتورزی را مطرح میکند.
دوشنبه, ۱۴ مرداد
کتاب «همکاری در یک روز شیری» جلد دوم از مجموعه «داستانهای پویان» است که به مهارت حل مساله و کار گروهی میپردازد.
یکشنبه, ۱۳ مرداد
کتاب «کی همه چی را بلده؟» جلد اول از مجموعه داستانهای پویان است که درباره مهارت شناخت. این مجموعه به کودکان درباره خودشان و نقاط قوت و ضعفشان شناخت میدهد.
شنبه, ۱۲ مرداد
کتاب «شهر بدون پلاستیک» داستانی است درباره زبالههای پلاستیکی که یکی از معضلات جدی محیط زیست جهان است.
سه شنبه, ۱ مرداد
داستان کتاب «هنگام لاک پشتها» در سالهای ۳۷-۱۳۳۶، در جزیره هنگام میگذرد و مسایل اجتماعی و محیطزیستی را در کنار هم روایت میکند.
شنبه, ۲۷ بهمن
کتاب «اشباح جنگل سوخته» سوگنامهای است برای محیط زیست، برای جنگلهایی که به دست آدمیان نابود و برای حیوانهایی که منقرض شدهاند.
دوشنبه, ۱۵ بهمن
کمک! کمک! نیکی خواب بدی دیده است؛ خواب چند گرگ بدِ گنده ترسناک.
کمک! کمک! خواهرها و برادرهای نیکی هم از گرگها میترسند.
صبر کنید بچهها! مامانخرگوش همینجاست و همه گرگها و خوابهای بد را فراری میدهد. حالا میتوانید راحت و آرام بخوابید.
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگر کتابهای کودکان در کتاب «نیکی و گرگهای بد گنده» ترس از تاریکی و کابوسهای شبانه را دستمایهی داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین، داستانِ بچهخرگوشی را به تصویر میکشد که از تاریکی اتاق میترسد و کابوس چند گرگ بدجنس را میبیند.
شنبه, ۲۲ دی
خرگوشکوچولو توی اتاقش تنهاست و از تنهایی خوابش نمیبرد. او میخواهد در خانه دوستانش بخوابد؛ اما نمیتواند. سنجاب نصفهشب بلوط میخورد، راسو بوی بدی میدهد، جوجهتیغی تیغ پرتاب میکند، خرس خروپف میکند و جغد شبها نمیخوابد. خرگوشکوچولو فکر میکند: «بهترین جا اتاق خودم است، تختخواب خودم.»
کارول رات نویسنده کتابهای کودکان در کتاب «شبی که خرگوش کوچولو خوابش نمیبرد» دغدغه تنهایی را دستمایه داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین داستان خرگوشی را به تصویر میکشد که به خاطر تنهاییاش ناراحت است و دنبال جایگزینهایی برای این تنهاییست. اما در نهایت با تجربه موقعیتها و مسائل مختلف، دیدگاه متفاوتی نسبت به تنهایی پیدا میکند.
دوشنبه, ۲۶ آذر
باران میبارد و نیکی و خواهرها و برادرهایش توی خانه گیر افتادهاند. حوصلهی همه سر رفته. پس کی این باران تمام میشود؟
نیکی فکر خوبی دارد؛ سفر! سفر به کویر یا به کوهستان یا به جنگل یا حتی به فضا. صبر کن نیکی ! ببین باران بند آمده! حالا میتوانید حسابی ماجراجویی کنید.
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگر کتابهای کودکان در «نیکی و روز بارانی» خلاقیت و خیالپردازی را دستمایه داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین، داستانِ بچهخرگوشی را به تصویر میکشد که خیالش هیچ حد و مرزی ندارد و خواهر و برادرهایش را هم در تصویرهای رنگی و خیالی همراه میکند.
یکشنبه, ۱۸ آذر
مولی دوست دارد به شهر بازی برود، آنجا همراه با دوستانش خیلی خوش میگذرد. باهم به اتاق خنده میروند، سوار چرخوفلک میشوند، اسبسواری میکنند و نمایش عروسکی میبینند. راستی، مولی یک سکه دارد میتواند برای خودش و دوستانش بادکنک بخرد. چه خوب! مولی دوستان زیادی دارد و باید چندتا... ای وای! مولی کجا رفت؟
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگر کتابهای کودکان در «روزی که مولی پرواز کرد!» به بهترین و ظریفترین شکلِ ممکن عشق، دوستی و نیکی کردن به دیگران را دستمایه داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین، داستانِ موش کوچولویی را به تصویر میکشد که دوست دارد با هدیهای کوچک تکتک دوستانش را خوشحال کند.
شنبه, ۱۷ آذر
تولد مامانخرگوش است و همهی بچهخرگوشها برای مامان هدیه درست کردهاند؛ همه بهجز نیکی. مامان میپرسد: «پس نیکی کجاست؟»
صبر کن مامانخرگوش! نیکی دارد به یک هدیهی مخصوص فکر میکند.
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگر کتابهای کودکان در «نیکی و هدیهی هیجانانگیز تولد» خلاقیت و خلاق بودن را دستمایه داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین، داستانِ بچهخرگوشی را به تصویر میکشد که در موقعیتی که دیگران از او پیشی گرفتهاند برای هدیه دادن و خوشحال کردنِ مامانخرگوشه، او در آرامش به خیال و خلاقیتاش فرصت ریشه دواندن میدهد و در اندیشه یک هدیهی مخصوص است.
چهارشنبه, ۱۴ آذر
کتاب «انجمن یوزهای شریف» داستان تلاش چند نوجوان برای حفاظت از آخرین بازماندههای یوزپلنگ آسیایی است. نویسنده اطلاعات علمی درباره یوزپلنگ آسیایی را نیز در لابهلای داستان گنجانده است.
سه شنبه, ۱۳ آذر
وقت خواب است، اما برهکوچولو مامانش را پیدا نمیکند؟ پس کی امشب او را میخواباند؟ خانمگاو میگوید: «من... من... نگران نباش! بلدم چهطور شببهخیر بگویم.» اما نه، اینطوری نیست! نه خانمگاو میتواند برهکوچولو را بخواباند، نه خانمگربه و خانماسب و بقیهی حیوانات مزرعه. فقط مامانگوسفند بلد است چهطور به برهکوچولو شببهخیر بگوید.
دوشنبه, ۱۲ آذر
انگار روز خوبی برای فکر کردن نیست! مولی نمیتواند شعر بنویسد و دوستانش، خرگوشی و غازی و قورقوری و پیگی، ایده خوبی برای هدیه تولد لاکی ندارند. اما یک فکر خوب از راه میرسد! آنها باهم کار میکنند و بهترین هدیه را برای دوستشان میسازند؛ یک هدیه خیلی خیلی مخصوص.
والری گورباچف، نویسنده و تصویرگر کتابهای کودکان در کتاب «چه فکر خوبی، مولی!» ضرورت همفکری و مشارکت را دستمایه داستانش قرار میدهد و با زبانی ساده و شیرین داستان شخصیتهایی را به تصویر میکشد که تصمیم دارند به مناسبت تولد دوستشان، بهترین هدیه دنیا را به او بدهند اما با یک مانع بزرگ رو به رو هستند: هیچ ایدهای ندارند!
یکشنبه, ۱۱ آذر
چرا رمان تخیلی خارجی؟ دیگر بهانهای نیست. طاهره ابید یک رمان تخیلی ایرانی نوشته که از مشابههای غیروطنیاش چیزی کم ندارد. کتاب «پریانه های لیاسند ماریس» در مجموعه رمان نوجوان امروز منتشر شده و ماجرای آن درباره خواهر و برادری است که زندگیشان به ماجراهای عجیب و موجودات غریب گره میخورد. لیانا و ادریس نام این خواهر و برادر دوستداشتنی است که داستان را پیش میبرند. البته، پای شخصیتهای دیگری هم در میان است، دی صبرا، ماهیان، پریهای دریایی و.... حتی سندباد، بله خانم ایبد حتی سندباد افسانهای را به جهان داستان دعوت میکند.
چهارشنبه, ۱۴ شهریور
کتاب «بلوط سبز» داستان دوستی پسر یک شکارچی است با یک سنجاب.
آنجا که دشت تمام میشد و جنگل شروع میشد، هر روز، ژیوان و سنجاب کوچک همدیگر را میدیدند. آنها دوستان خوبی بودند. یک روز سنجاب به ژیوان یک بلوط سبز داد و گفت اگر نیمی از آن را بخوری سنجاب میشوی و اگر نیمه دیگرش را بخوری دوباره انسان خواهی شد. یک روز ژیوان هر چه منتظر دوست سنجابش میشود او نمیآید.
چهارشنبه, ۲۸ تیر
«لونا برای تولدش میتوانست هر چیزی که دوست دارد از مادرش بخواهد؛ یک تاب بزرگ بالای قلهی کوه، بیست و یک همبازی که با آنها فوتبال بازی کند یا حتی یک داور که وقتی دارد با خودش شطرنج بازی میکند، جلوی تقلب کردنش را بگیرد. اما او آن سال چیزی دیده بود که با همهی اینها فرق داشت. لونا یک بچهی آدم دیده بود و دلش میخواست یکی از آنها داشته باشد.»
چهارشنبه, ۶ بهمن
کتاب «کاوش در طبیعت» مجموعهای از ۲۱ فعالیت برای کودکان با موضوع مشاهده و شناخت طبیعت است. کتاب با توضیح محتوا و ساختار کتاب برای خوانندگان آغاز میشود و در ادامه ابزارهای کاوش در طبیعت معرفی میشوند. صفحات مربوط به هر فعالیت با توضیح کوتاهی دربارهی موضوع آن فعالیت آغاز میشود و سپس دستورالعملی ساده و قابل فهم به همراه تصویر به مخاطب ارائه میشود تا بتواند به کمک آن فعالیت را اجرا کند.
دوشنبه, ۲۶ مهر