کارگاه میراث فرهنگی
کتاب پرواز پروانه خیال به دو بخش عمده تقسیم مىشود؛ بخش اول شامل ۲۵ مقاله از دستاندرکاران تئاتر کودک و نوجوان و بخش دوم شامل ۲عنوان پژوهش است. در بخش اول مىتوان نام گروهى از فعالان تئاتر کودک و نوجوان و موضوع های قابل تاملى را مشاهده کرد:
رحمت امینی، نغمه ثمینی، منصور خلج، حسن دولتآبادی، داوود کیانیان، اردشیر صالحپور، محمدرضا شمس، محمود فرهنگ، امیر مشهدىعباس، چیستا یثربى ،عباس جهانگیریان، منوچهر اکبرلو، آناهیتا غنىزاده، یدالله وفاداری، عباس شادروان ،... و امیرکیکاووس بالازاده دیده مىشود.
سه شنبه, ۱۰ تیر
شخصیت محبوب بچه ها ننه سرما (خاله نوبهار ) که از کودکی عاشق عمو نوروز است هنگام بهار خانه اش را تمیز می کند هفت سین می چیند و به انتظار عمو نوروز می نشیند. اما عمو نوروز وقتی می رسد که خاله نوبهار از خستگی به خواب رفته است و نمی تواند او را ببیند.
سه شنبه, ۳۰ آبان
مجموعه کتاب های "ترانه بازی های ایران" ۴ بازی سنتی را در چهار جلد معرفی و شیوه ی انجام بازی را با تصویرهای کودکانه ارائه می دهد.
دوشنبه, ۲۶ تیر
«باستان شناسی: کشف رازهای گذشته، همراه با ۲۵ فعالیت و سرگرمی» نخستین جلد از مجموعه «علم و ماجراهای علمی» است که در آن به توضیح علم باستانشناسی، روش کار باستانشناسان و دورههای مختلف تمدن بشری پرداخته شده است. نویسنده امریکایی کتاب، در پاسخ گله مترجم در نامهای به او از نپرداختن به باستانشناسی در ایران، چنین نوشته است: «از صمیم قلب آرزو میکنم این کتاب به مطالعاتتان در زمینه دانش جذاب باستانشناسی کمک کند و بتواند هم عجایب تمدنهای باستانی را به شما معرفی کند و هم بازماندههای فرهنگهای قرنهای اخیر را؛ هرچند لازم است به این نکته مهم اشاره کنم که هنگام نوشتن این کتاب نتوانستم به طور خاص به فرهنگ ایران بپردازم، چون... .
دوشنبه, ۴ اردیبهشت
با خواندن این کتاب، خواننده ی نوجوان می تواند همراه نویسنده سفری شیرین و شگفت انگیز را آغاز کند. به دیدار مردمی برود که سال ها و قرن ها در سرزمین ما زندگی کرده اند. در این سفر با آن ها زندگی در غارها، در خانه های گلی و آجری ... را تجربه کند... در ساخت و سازها، جنگ ها، پیروزی ها و شکست هایشان شرکت کند. در کتابخانه هایشان کتاب بخواند... با سفالگرها گل را شکل دهد... و سرانجام، لحظه های تلخ و شیرین زندگی آن ها را احساس کند.
سه شنبه, ۲۱ تیر
موضوع این کارگاه، آشنایی با موزه هاست. هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی کودکان با ساختار، شکل و موضوع یک موزه از نزدیک است.
پنجشنبه, ۱۸ آذر
در این کارگاه کودکان به شیوه ی سنتی کتاب هایی را که خود نوشته اند صحافی می کنند.
سه شنبه, ۱۸ آبان
در این کارگاه کودکان با شیوه ی مرمت ظروف سفالی آشنا می شوند.
یکشنبه, ۱۶ آبان
در این کارگاه کودکان با مفهوم میراث فرهنگی و انواع آن و راه کارهایی برای پاسداری از آن آشنا می شوند.
یکشنبه, ۱۶ آبان
در این بخش با کارکردهای میراث فرهنگی برای کودکان, گروه سنی مخاطب و موضوع کارگاه ها آشنا خواهید شد.
یکشنبه, ۱۶ آبان
در این کارگاه کودکان با اسطوره ها, قصه ها و افسانه ها, نقالی, جشن ها و دیگر میراث معنوی آشنا می شوند.
یکشنبه, ۱۶ آبان
کتابخانه عمومی شهر بازل در سوییس امسال هم در تعطیلات تابستان مثل سال های گذشته طرح تراموای چیستان برای کودکان و نوجوانان را به اجرا می گذارد.
یکشنبه, ۱۰ مرداد
این دستنامه برای علاقه مند کردن کودکان ونوجوانان به دانش تاریخ و یاری به آن ها برای درک بهتر مقوله های تاریخی بر پایه ی مجموعه ی "تاریخ ادبیات کودکان ایران" تدوین شده است . این مجموعه به بررسی جایگاه و وضعیت کودکان ایرانی از دیدگاه های گوناگون، به ویژه آموزش و پرورش وادبیات در دوره های مختلف تاریخی از دوران باستان تا سال ۱۳۵۷ می پردازد.
سه شنبه, ۳ شهریور
شورای کتاب کودک بنا به ضرورت وجود کتاب مرجعی معتبر ویژه کودکان و نوجوانان ایرانی در سال ۱۳۵۸ به تدوین، فرهنگنامه کودکان و نوجوانان پرداخت، به دنبال آن شرکت تهیه و نشر فرهنگنامه کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۶۶ تاسیس شد.
دوشنبه, ۲۳ دی
تاریخ ادبیات كودكان ایران مجموعه ای است كه شما در آن می توانید: با تاریخ كهن سرزمین ایران آشنا شوید. سیر فرهنگ این سرزمین را بشناسید. به دیدار كودكان ایرانی تا كهن ترین روزگاران بروید. مهمتر از همه با ادبیات كودكان ایران از روزگار باستان تا روزگار معاصر آشنا شوید.
چهارشنبه, ۱۸ دی