کتاب «بلند بگو نه!» کتابی از زبان یک کودک برای آموزش خودمراقبتی به کودکان دیگر است. کودکان با شرایط نامطلوبی که ممکن است برایشان پیش آید آشنا میشوند و راه خروج از آن را میآموزند.
کتاب «بلند بگو نه» از زبان زاک است. زاک اتفاق بدی را پشت سر گذاشته و میخواهد برای دیگر کودکان از این اتفاق صحبت کند و آنها را از خطراتی که در پیش رو دارند آگاه کند تا آنها هم بدانند در چنین شرایطی چه کنند. زاک شروع میکند به توضیح درباره جاهای خصوصی بدن، کنجکاویهای کودکانه، قانونهای مهم مراقبت از بدن و از همه مهمتر صحبت درباره آدمهایی که پرچم سبز دارند و آدمهایی که پرچم قرمز دارند. زاک علاوه بر توضیح در مورد همه این مسائل در هربخش بحث و گفتوگویی را با کودک آغاز میکند که با پرسش و پاسخ همراه میشود.
در ادامه کتاب «بلند بگو نه» زاک از احساسات و شناخت آنها صحبت میکند و از شرایط مختلفی مثال میآورد که ممکن است کودکان در آن قرار بگیرند و برای آماده کردن کودک با ایجاد شرایط گفتوگو او را راهنمایی میکند که چهطور خود را در هر کدام از این وضعیتها نجات دهد.
هر چه در کتاب «بلند بگو نه» جلوتر میرویم با مفاهیم بیشتری در ارتباط با آزار جنسی کودکان روبه رو میشویم، مثل تهدید و رشوه. زاک با زبانی ساده هر کدام از این مسائل را روشن میکند و برای روشنتر شدن از مثالهای متفاوتی نیز استفاده میکند. زاک در نهایت راههای متفاوت مقابله با آزار را هم به کودکان نشان میدهد و با تاکید بر اینکه حتما کسی به کودک کمک خواهد کرد، از کودکان میخواهد با شجاعت از آزار جنسی دیگران پرده بردارند.
کتاب «بلند بگو نه»، کتابی نسبتا طولانی است که میتوان هربخش آن را در زمانهای متفاوتی مورد توجه قرار داد. میتوان خواندن یکباره کتاب برای کودک را به خواندنهای با فاصله و با بحث و گفتوگو تغییر داد و هر مثال کتاب را به عنوان آموزه مهمی مورد توجه قرار داد.
در انتهای کتاب هم صفحههایی برای نقاشی کودک گذاشته شده تا کودکی که شاید سخن گفتن برایش سختتر است به روش نقاشی ارتباط راحتتری با کتاب و داستان آزار برقرار کند.
«کیمبرلی کینگ» نویسنده کتاب «بلند بگو نه» از آموزشگران و مربیان خودمراقبتی در کودکان است. کتاب «بلند بگو نه» عنوان منتخب جایزه مادران را کسب کرده و به عنوان کتاب مهمی در زمینه آموزش جنسی و جلوگیری از آزار جنسی در آمریکا مطرح است. «کیمبرلی کینگ» کتابهای دیگری نیز در زمینه جدایی پدر و مادر و سلامت کودک منتشر نموده که آنها نیز مورد توجه قرار گرفتهاند.
«عطیه الحسینی» کتابهای دیگری نیز برای کودکان ترجمه کرده که از آن جمله میتوان به «مواظبت از بابابزرگ شیطون» و «مواظبت از مامانبزرگ شیطون» اشاره کرد.