در کتاب «قورباغه قورباغه است» او نمی تواند به خوبی خانم سگه کیک بپزد و آن را می سوزاند یا با مهارت خانم خرگوشه کتاب بخواند، چون اصلاً خواندن نمی داند. او ناامید به این باورمی رسد که هیچ کاری ازدست او ساخته نیست و یک قورباغه سبز احمق است. خرگوش به او دلداری می دهد که هر کس باید خودش باشد و او هم خیلی از کارها را بلد نیست. قورباغه این بار بیشترفکرمی کند و زمانی که خود را در رودخانه می بیند از اینکه قورباغه است نه چیز دیگرخوشحال است. او متوجه می شود که می تواند کاری شبیه پرواز انجام دهد یعنی بجهد که فقط قورباغه ها قادر به انجام آن هستند.
کودکان نخست اعتماد به نفس فوق العاده ای دارند ولی با دیدن برخی از ضعف های خود در برابر دیگران خود را می بازند. این داستان روحیه خود باوری را در آنان تقویت می کند و می گوید خودت باش و سعی کن توانایی های خودت را پیدا کنی.
1- پس از بلندخوانی با پرسشهایی مانند پرسشهای زیر با کودک فضای گفتگو شکل دهید:
- آیا قورباغه سبز از خودش راضی و خوشحال بود؟
- چه شد که قورباغه سبز غمگین شد؟
- قورباغه سبز با چه جانورانی روبهرو شد و هر کدام از آنها چه کارهایی انجام میدادند؟
- قورباغه سبز دوست داشت چه کارهایی انجام دهد؟
- خرگوش چرا قورباغه سبز را دوست داشت؟
- هر صفحه را ورق بزن و بگو قورباغهسبز در هر صفحه چه احساسی دارد؟
- قورباغه سبز چه کارهایی بلد بود انجام دهد؟
- شما چه کارهایی بلدید انجام دهید؟
- دوستان شما چه کارهایی بلد هستند که شما آنها را بلد نیستید؟
- شما چرا خودتان را دوست دارید؟
2- پوستر توالی رخدادهای داستان را بسازید
با کمک کودک نموداری تصویری از توالی رخدادهای داستان درست کنید که هر مرحله را نشان دهد.
3- پوستر علمی بسازید
از کودکان بخواهید یکی از جانوران کتاب را انتخاب کنند و درباره آن پژوهش کنند و نتیجه پژوهش خود را به شکل یک کتاب یا پوستر ارائه دهند.
4- نمابش بازی کنید
ماسک یا عروسک دستکشی یا انگشتی شخصیتهای داستان را با کمک کودکان بسازید. بعد نقشها را تقسیم کنید. دیالوگها را با کمک کودکان مشخص کنید و نمایش را تمرین کنید.
5- ایدهایی برای ادامه دادن داستان
از کودکان بخواهید تصور کنند اگر جانوران دیگری هم با قورباغه مواجه میشدند، هر کدام از آنها چه توانائیهایی داشتند و چه چیزهایی به قورباغه سبز میگفتند؟ از کودکان بخواهید با شخصیتهای جدید ادامه داستان را بنویسند و برای آن تصویر بکشند.