کتابخانه ۱۳ آبان شهر ری، در روز ۲۶ دی، در نشست نقد کتاب "مادر و پنجاه سال زندگی در ایران"، میزبان توران میرهادی نویسنده کتاب و بنیان گذار شورای کتاب کودک بود. میرهادی گفت نوشتن این کتاب را به عنوان راهی برای شکرگزاری از خداوند برگزیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای برنامه معرفی نقد و بررسی كتاب، زهرا صالحنژاد، عضو انجمن كتابخوانی كتابخانه سیزده آبان، خلاصهای از كتاب را برای میهمانان روخوانی کرد و گفت:"این داستان، روایتی از زندگی زن آلمانی است كه با مردی ایرانی ازدواج میكند و صاحب پنج فرزند میشود. او برای تربیت فرزندان خود تربیت غیر مستقیم را انتخاب میكند تا تفكر خلاق و آزاداندیشی را به كودكان خود بیاموزد."
توران میرهادی، نیز در سخنانش درباره کتاب مادر و پنجاه سال زندگی در ایران، گفت: "شناخت دوران زندگی مردم در جنگ جهانی دوم و تلاش آدمیان برای زنده ماندن و خاطرات تلخ، اما عبرت آموز آنها باعث شد مادرم در شیوه تربیتی قانون اجبار و دستور را حذف كند و انجام امور را بر حسب اراده فرد و خلاقیت قرار دهد."
او گفت: "مادر همیشه به ما میآموخت غمهای بزرگ زندگی را به كارهای بزرگ تبدیل كنیم و از آن نیرو بگیریم و سعی كنیم غم در ما نیرویی ایجاد و ما را به سوی بهتر زندگی كردن هدایت كند."
میرهادی در پاسخ به این كه كتاب مادر را با چه هدفی نوشته است گفت:"كتاب حاضر، شرح حال زندگی مادرم است كه روش تربیتی خلاق را با استفاده از نظریههای مختلف مانند چگونگی برخورد با بچهها را به مادران آموزش میدهد و مادران میتوانند با استفاده از این راهكارهای ساده، كودكانی خوب و خلاق تربیت كنند."
كتاب "مادر و پنجاه سال زندگی در ایران" به صورت پرسش و پاسخهایی از توران میرهادی تنظیم شده است كه به تمامی سوالات موجود در ذهن خواننده پاسخ میدهد.
میرهادی درباره علت انتخاب كتاب به عنوان راهی برای شكرگزاری از خداوند گفت: "هیچ كودكی در زندگی پدر و مادر خود را انتخاب نمیكند. این یك شانس بزرگ بود كه در خانوادهای فرهیخته به دنیا آمدم و به سپاس این نعمت بزرگ تلاش كردم با تالیف كتاب، گوشههای از زندگی مادرم و تلاشهای او برای فرزندانش به رشته تحریر درآورم و این تجربیات گرانمایه را به رسم امانت در اختیار مردم قرار دهم، زیرا این كتاب به خواننده كمك میكند در چالشهای زندگی با توكل و بهكارگیری خلاقیت از پس مشكلات برآید."
کتاب مادر و پنجاه سال زندگی در ایران را نشر قطره در سال ۱۳۸۳ چاپ و منتشر کرده است.