کتاب «کالی و مامان و بابا» داستانهایی دربارهی خرگوش کوچولویی به نام کالی را روایت میکند که با مادر و پدرش زندگی میکند. هر داستان روایت ماجرایی است که میان کالی یا پدر و مادرش اتفاق میافتد. ماجراهای سادهای که هر کودکی با آن مواجه میشود.
در هر داستان پدر و مادر اجازه میدهند تا کالی مشکلاتش را به روش خودش حل کند. آنها به کالی کمک میکنند و پیشنهاد میدهد اما از اجبار اجتناب میکنند و به تصمیمهای او احترام می گذارند.
کالی فکر میکند، عمل میکند و تجربه میکند، او گاهی عصبانی میشود، فریاد میزند اما در آخر خودش میفهمد که باید برای حل مشکلاش چهکاری انجام دهد.
داستانهای این کتاب به صورت غیر مستقیم مهارت حل مساله را به کودک میآموزد.
پدران و مادران نیز میآموزند که علاوه بر حمایتهای لازم از کودک، فرصت تصمیمگیری و تجربه کردن را به کودک بدهند.
جلد دیگر این کتاب به نام « باز هم کالی و مامان و بابا » نیز داستانهای کالی و پدر و مادرش را روایت میکند.
درباره نویسنده کتاب «کالی و مامان و بابا»
روترات سوزانه برنر، یکی از برجستهترین تصویرگران آلمان است.
او تصویرگری است که آثارش از استانداردهای بصری و مفهومی بالایی برخوردارند، تصویرگری که مخاطبان اغلب خردسال خود را به شدت جدی میگیرد.
تصویرهای او کودکانه و صمیمی هستند و به دلیل ریزهکاریهای بسیار، کودک را مدتها درگیر خود میکنند. دنیای تصویرهای او دنیای اعجاب و کشف و شهود است؛ دنیایی سرشار از حرکت، فرم، تخیل و زیبایی. پیوند میان نوشتار و تصویرها در کتابهای بِرنِر تنگاتنگ است، پیوندی که درک کامل هر یک بدون دیگری میسر نمیشود.
برای او واژهها ارزش بسیاری دارند و در به تصویر کشیدن آنها دقت بالایی به خرج میدهد. تصویرهای خلاق، ساده، روایتگر و نزدیک به دنیای ذهنی کودکان، از ویژگیهای بارز آثار بِرنِر است.