کتاب «اول تو بازی کن» داستانی واقعگرا است که هر فصل آن از زبان یکی از شخصیتها روایت میشود. زندگی دو نوجوان دختر و پسر که هر یک مشکلاتی با خانواده و همکلاسیهایشان دارند.
شارلوت ۱۲ سال دارد، اهل مطالعه و تحقیق و بازیهای فکری است. پدر و مادرش اختلاف سن قابل توجهی با او دارند و در شرایط خاص بلوغ فکر میکند این اختلاف مایه خجالتش است. اما وقتی پدرش در بیمارستان بستری میشود و با مرگ دست و پنجه نرم میکند، چشم شارلوت به خیلی چیزها باز میشود. بن یازده سال دارد، عاشق بازی با کامپیوتر و طرفدار محیط زیست است. پدرومادرش از هم جدا شدهاند و پذیرش این شرایط برایش سخت است. بن و شارلوت از طریق یکی از بازیهای کامپیوتری آنلاین در کتاب «اول تو بازی کن» با هم دوست میشوند. دو رقیب در دو ایالت متفاوت که در یک بازی فکری و گروهی اینترنتی شرکت میکنند و این دو رقیب اصلی هم هستند. کم کم علاوه بر کامپیوتر تلفنی هم با هم تماس میگیرند. آنها بدون بیان دغدغههای خود از داشتن دوست و مصاحب جدید و بازی مشترک لذت میبرند. شارلوت باید تحقیقی برای مدرسه انجام دهد و ذهنش درگیر آن است و علاوه براین دوست صمیمی مدرسهاش از او فاصله گرفته و دنیایش با مال او متفاوت شده است. بن علاوه بر جدایی پدرومادرش، با مدرسه و قلدرهای مدرسه هم مشکل دارد و تلاش میکند نماینده مدرسه شود اما با تمسخر بچهها روبه روست. شخصیتهای کتاب در واقع هر دو از تنهایی و نداشتن دوست صمیمی رنج میبرند.
کتاب «اول تو بازی کن» داستانی واقعگراست با درونمایه روانشناختی و جامعهشناسی و موضوع قدردانی از داشتهها، پذیرش شرایط و کنار آمدن با ناملایمات زندگی. استفاده درست از امکاناتی مثل کامپیوتر، روش درست تحقیق برای اطلاعات عمومی و نیز واژهشناسی، پذیرش بلوغ یا تغییر انسانها از دیگر نکاتی است که در بیان عاطفی کتاب میگنجد. کتاب برنده چند جایزه بینالمللی است.
درباره نویسنده کتاب «اول تو بازی کن»
ارین انتراداکلی نویسنده فیلیپینی- امریکایی و ساکن پنسیلوانیا است که در کتابهایش به کودکان با نیازهای ویژه توجهی جدی دارد. از او کتابهای «آهااای دنیا»، «سرزمین دختران فراموش شده» و «اول تو بازی کن» به فارسی ترجمه شده است. «آهااای دنیا»، سومین کتاب ارین انتراداکلی، برنده جایزه نیوبری سال ۲۰۱۸ شده است.