ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی دبستان و سالهای اول دبیرستان
هر کودکی در دبستان و زندگی میتواند به موفقیّت دست یابد و در این راستا، پدر و مادر و اعضای خانواده، او را میتوانند راهنمایی کنند. چگونه به کودکانمان کمک کنیم تا موفّق شوند؟ پاسخ این پرسش، آمیختهای از درک مشترک، پژوهش دربارهی یادگیری کودکان و آمادهسازی آنها برای یادگیری است. برای نمونه، میدانیم کودکان دوست دارند مانند پدر و مادرشان رفتار کنند. آنچه ما هر روزه میگوییم و انجام میدهیم، به کودکان کمک میکند نگاهی مثبت به دبستان و یادگیری داشته باشند و در جایگاه دانشآموز، اعتماد بهنفس را در آنها پرورش میدهد. این که به کودکانمان نشان دهیم ما نیز ارزشِ درس خواندن را میدانیم و آن را در زندگیمان بهکار میبریم، برای آنها الگوهای قدرتمندی خواهد شد که در موفقیّتشان در دبستان و دبیرستان کارایی چشمگیری خواهد داشت.
این کتاب به شما در نقش مادر و پدر یا مربی و آموزگار کمک میکند که دانستنیهایی لازم در اختیار داشته باشید تا کودکان و نوجوانان دبستانی و سالهای اول دبیرستانی بتوانند دانشآموزانی موفق بار بیایند. اطلاعات، انجام فعالیت و چگونگی کسب مهارت سهبخش مهم از این دانستنیها هستند که در این کتاب به شما کمک میکنند، راه درست کمک به دانشآموزان دبستانی و دبیرستانی را بشناسید.
برای پدران و مادران، در جایگاه نخستین و مهمترین آموزگار کودکان، پدید آمدن پیوندی پایدار با دبستان کودکان، کارکرد مهمی دارد. هنگامی که پدرها و مادرها و دیگر اعضای خانواده با دبستان کودکشان همکاری دارند، کارکرد کودکان در آموزشگاه بهبود مییابد و آنها حس بهتری به دبستان پیدا خواهند کرد. ما با ارتباط با آموزگاران، اطمینان از برنامهریزیهای درسی و روشهای آموزشی برپایهی پژوهشهای علمی در یادگیری بهتر کودکان، به کودکانمان در دستیابی به موفقیّت کمک میکنیم.
آموزگاران کارآزموده، برپایهی پژوهش بهتر برنامهها و دستاوردهای آموزشی، دستورالعملهایی را در دسترس همهی کودکان میگذارند. با این همه، ساعتهای سپری شده در آموزشگاه و مدتی را که آموزگار با هر کودک فعالیّت درسی دارد، محدود است. برای موفقیّت کودکان در دبستان، نیاز است پدران و مادران و خانوادههای کودکان نیز در یادگیری فرزندشان فعالانه همکاری کنند. آنها باید از آغاز تا پایان سال تحصیلی درگیر یادگیری کودکشان باشند. بررسیها نشان میدهند همکاری خانوادهها نسبت به وضع مالی خانواده و یا میزان دانشآموختگی پدر و مادر، در موفقیّت کودکان دبستانی اهمیّت بیشتری دارد.
پدران و مادران و خانوادهها با شور و شوقشان به آموزش کودکان، جرقهی این ذوق و اشتیاق را در کودکان نیز پدید میآورند. این پدیده به یک آموزه مهم می انجامد: یادگیری افزون بر سودمندی، لذّتبخش است و ارزش کوشش و پشتکار را نیز دارد.