تجربه یکی از مربیان مهدکودک کوشا از بلندخوانی داستانک دوم کتاب «آواورزی با سیبیلک» برای ۲۵ نفر از کودکان پیشدبستانی مهدکودک کوشا
بلندخوانی داستانک دوم کتاب «آواورزی با سیبیلک» و انجام فعالیتهای پس از خواندن
آذرماه ۱۳۹۶
محل اجرا: کتابخانه
با ده نفر از بچهها به کتابخانه رفتیم و از آنها پرسیدم که فکر میکنند مهمان امروزمان کیست؟
بچهها گفتند: گربه، درخت، موش، سیبیلک و...
سیبیلک نام گربهای سیاه، شخصیت اصلی داستانکهای کتاب «آواورزی با سیبیلک» است. بچهها با سیبیلک دوست شدهاند.
سپس از آنها پرسیدم که دوست دارند مهمان امروز و دوست جدید سیبیلک را ببینند. همگی آنها استقبال کردند.
سپس عروسک نمدی اژدهایی را به آنها نشان دادم که در دومین داستانک آواورزی، سیبیلک را همراهی میکند و از آنها درباره آوای اژدهاها پرسیدم، اینکه چه چیزی میخورد؟ چه اندازهای هستند؟ و ...
پیش از بلندخوانی داستان، ازشان خواستم بیایند با اژدها بازی بکنیم. هریک عروسک نمدی اژدها را گرفتند و اسم خودشان را سریع گفتند و اژدها را به بغلدستی خودشان دادند. پس از معرفی خودشان، داستان را بلندخوانی کردم و به آنها گفتم که چشمهایشان را ببندند و با اژدهای خودشان به جاهایی که دوست دارند بروند. از هر کدام پرسیدم که به کجا رفتند و چه کاری انجام دادند؟
گفتند: به پارک شهر رفتم. به چمنزار، به بندرعباس، به کربلا و...
درباره بسته پژوهشی «آواورزی با سیبیلک»
بسته «آواورزی با سیبیلک» بر پایه رویکرد آموزش خلاق کودکمحور در آموزش زبان گفتار و ویژگیهای آن به کودکان خردسال پژوهیده و فرآوری شده است. در این روش مربیان و بزرگسالان با شیوه گفتوگویی با کودکان، کار آواشناسی پایه را انجام میدهند.
آواشناسی، پایه آموزش زبان است. کودکان در آواشناسی رانش درست واژهها و سخن را فرامیگیرند. با گوناگونی آواها آشنا میشوند، ریتمها یا چرخه آواهای پایه را میشناسند و بسیاری چیزهای دیگر که در آموزش زبان و موسیقی پایه کاربرد دارد.
از ویژگیهای این مجموعه این است که فراتر از آموزش زبان فارسی است و اگرچه آموزش آن با زبان فارسی انجام میشود، اما مربی یا آموزگاری که کار آموزش با آواورزی را برعهده دارد میتواند با خلاقیتهای خود به آن خصلت بومی بدهد. افزون بر این کودکان کم توان یا کودکان با نیازهای ویژه نیز بسته به میزان توانایی شنوایی و گفتاری یا توانایی ذهنی میتوانند از آن کتاب بهره ببرند.