فعالیت پیشنهادی برای کتاب احساس‌های خوب

«کتاب احساس‌های خوب» کتابی از مجموعه «دنیای دوست‌داشتنی من» است. در این کتاب درباره کارهای ساده، اما جذابی صحبت می‌شود که احساس ما را خوب می‌کند.

1- گفت‌وگو کنید.

پس از بلندخوانی کتاب با کودکان درباره ارتباط بین متن و تصویر گفت‌وگو کنید. از او بپرسید که حس‌ خوب از نگاه او چه جوری و چه شکلی است. از کودک بخواهید تصویرها را توصیف کند. می‌توانید از خود او بپرسید که چه چیزهایی به او حس خوب می‌دهند. اگر نیاز بود شما هم مثالی برایش بیاورید؛ اما او راتشویق کنید تا خودش این کار را بکند.

2- بازی کنید.

کودک می‌تواند این بازی را با خانواده یا دوستانش بکند. به او کمک کنید تا چند صورتک با حس‌های گوناگون روی کارت‌های مختلف بکشد. آن‌ها را بین افراد پخش کند. هربار هر نفر صورتکی که به او می‌افتد را بازی کند. دیگر افراد بازی او را در بازی همراهی کنند؛ اگر کارت مربوط به حس‌های ناخوشایند (ترس، تنش، گریه، اندوه و ...) باشد با او هم‌دلی کنند و خوش‌حالش کنند؛ اگر حس‌های خوشایند (لبخند، شادی، هیجان‌، آرامش و ...) باشد او را در بیشتر شدن این حس یاری کنند.

3- کاردستی بسازید.

به همراه کودک از مجله‌ها، روزنامه‌ها یا اینترنت صورت‌های جانوران گوناگون که شبیه حس‌های خوب است را در بیاورید. عکاس‌ها در این زمینه تصویرهای جالبی از جانوارن گرفته‌اند. می‌توانید آن‌ها را مانند یک مجله طنز دربیاورید یا روی یک پوسشتر بچسبانید. اجازه دهید کودک درباره آن تصمیم بگیرد.

4- کتاب احساس‌های خوب بسازید.

با کودک درباره کارهایی که حس خوبی به او می‌دهند صحبت کنید. از  او بخواهید برای شرح هر جمله یک نقاشی بکشد تا با دیدنش یاد آن حس خوب بیفتد. سپس او را یاری کنید تا از نقاشی‌هایش یک کتابچه از حس‌های خوب مخصوص خودش بسازد. می‌تواند برای آن نامی هم بگذارد، مانند کتاب احساس‌های خوب .... ، در جای خالی نام خودش را بگذارد.

5- نمایش بازی کنید.

به همراه کودک متن کتاب را به نمایش دربیاورید. هر بخش کتاب را که می‌خوانید از او بخواهید به صورت نمایشی آن را بازی کند. از او بخواهید جمله‌ها را همراه شما بگوید.

6- صدا سازی کنید.

با کودک درباره حس‌های خوب گوناگون صحبت کنید. این‌که حس خوب می‌تواند هیجان‌زدگی از چیزی، شادی، لبخند، قهقه و غیره باشد. برای درک بهتر کودک متن کتاب را به کار ببرید. حالا از کودک بخواهید متن کتاب را با صداهایی که نشان از حس خوب است بخواند؛ به طور مثال یک‌بار با صدای شاد، یک‌بار با صدای کسی که قهقه می‌زند، یک‌بار با صدای کسی که هیجان‌زده است و غیره. می‌توانید صدایش را ضبط کنید و برایش پخش کنید تا با شنیدن صدای خود تفاوت را بهتر درک کند.

نویسنده:
پدیدآورندگان:
Submitted by skyfa on