کتابهای تصویری را میتوان از زمانی که کودک به دنیا میآید تا دورانی که به مدرسه میرود، با آنها سهیم شد. برای سهیم شدن این کتابها با کودکان، مروج باید بداند کتاب تصویری چیست.
دراین باره میتوانید به منابع گوناگونی از جمله مطلبی با عنوان " کتاب تصویری چیست ؟" در کتابک مراجعه کنید. این آگاهی به شما کمک میکند که در سنین گوناگون چگونه این گونه کتابها را با کودکان سهیم شوید تا مخاطبان شما افزون بر لذت بیشتری که از کتاب میبرند، رشد ذهنی بیشتری نیز پیداکنند.
میتوانید از کتابخانهٔ کتابک کتابی را برگزینید. کتابها بر اساس گروه سنی هم بخش بندی شدهاند.
برای کودکان نوزاد یا نوپا، کتابهای تصویری پارچهای، پلاستیکی یا مقوایی انتخاب کنید. در این دوره کودکان با در دست گرفتن این کتابها در مییابند کتاب چیزی متفاوت با اسباب بازیهای دیگرشان است. میآموزند که آن را ورق بزنند و در هر صفحه تصویر متفاوتی را بیابند. کتا ب های تصویری این گروه سنی دارای تصویرهای جداگانهای هستند و نوزاد یا نوپا هر صفحه از کتاب را که بازکند، میتواند تصویری مستقل بیابد.
خرید کتاب خواندن با کودک از تولد تا سه سالگی
برای سهیم شدن این کتابها کودک را در آغوش بگیرید و با کمک او کتاب را ورق بزنید. بگذارید تا جایی که حوصله دارد، به تصویرهای آن صفحه نگاه کند. اگر در زیر تصویر شعر یا واژهای گذاشته شده است، برای او بلند بخوانید.
کودکان از سه ساله به بالا میتوانند از کتابهای تصویری داستانی لذت ببرند. کتابهایی را برگزینید که متنی آهنگین داشته باشند بارها و بارها کتاب را ورق بزنید و متن را برای آنها بلند بخوانید. پس از چند بار متوجه میشوید که کودک به راحتی میتواند داستان را با یاری تصویرها بازگو کند.
از کتابهای تصویری بدون کلام که کودک باید تصویر را با زبان خود توضیح دهد، برای شتاب دادن به رشد زبانی کودکان بهره بگیرید.
در کتابهای تصویری – بگرد و پیدا کن ها – میتوان کودکان را به پیدا کردن آدمها، جانوران پنهان شده در گوشه و کنار و لا به لای تصویرها برانگیخت. این جست و جو، افزون بر لذت کشف، به افزایش دقت و مشاهدهٔ بهتر آنها میانجامد.
از کودکان بین ۴ تا ۷ ساله بخواهید برای کتابهای تصویری بدون کلام، داستانی را بگویند. این کار به رشد فکری و رشد زبانی آنها کمک میکند.