کتابخانه کودک ونوجوان خانه کتابدار وابسته به شورای کتاب کودک ازبهار سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرده است. این کتابخانه بیش از ۵۰۰۰ منبع اطلاعاتی مناسب برای خردسالان، کودکان و نوجوانان صفر تا ۱۶ سال دارد. افزون بر مخاطبان اصلی این کتابخانه، محققان، مربیان و آموزگاران هم از این مجموعه استفاده می کنند.
نظام رده بندی کتابخانه رده بندی دهدهی ساده شده دیویی است که با نشانه های رنگی برای تفکیک موضوعاتی همچون داستان و شعرترکیب شده است. تابلوی راهنمای کتابخانه به شکل کرم هایی درپنج رنگ برای سه گروه سنی از تولد تا ۶ سال، ۷- ۱۲ سال، ۱۳- ۱۶ سال و دو بخش کتاب های انگلیسی و کتاب های مرجع به منظور راهنمایی موضوعی منابع مطالعاتی طراحی و در ورودی کتابخانه نصب شده است. منابع مطالعاتی به وسیله ی نرم افزار کتابخانه ای قابل بازیابی است و کتابخانه به روش قفسه باز اداره می شود. کتابداران برای انتخاب کتاب ، امانت کتاب و چیدمان کتاب ها در قفسه از کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه که دوره های آموزشی آشنایی با کتابخانه را گذرانده اند کمک می گیرند.
این کتابخانه شامل بخش های زیر است:
خردسالان: این بخش برای نوزادان و خردسالان ۰تا ۶ سال است. منابع آن شامل: مجموعه لالایی ها، متل ها، کتاب های حمام، کتاب های حسی – لمسی، کتاب های پارچه ای، کتاب های موزیکال، کتاب های تصویری و غیره است. والدین نوزادان و خردسالان و یا کتابدار آن ها را در این بخش همراهی می کنند. آن ها می توانند در کنار هم به خواندن مشغول شودند.
- بخش کودکان: شامل کتاب های داستان، علمی، زندگینامه ها، تاریخ و جغرافیا، هنر وغیره است برای گروه سنی ۷- ۱۲ سال، کتاب های این بخش با خال های قرمز رنگ مشخص شده اند.
- بخش نوجوان: شامل کتاب های داستان، علمی، زندگینامه ها، تاریخ و جغرافیا، هنر وغیره است برای گروه سنی ۱۳- ۱۶ سال، کتاب های این بخش با خال های ابی رنگ مشخص شده اند.
- بخش کتاب های مرجع: کتاب های مرجع مناسب برای تمام اعضای کتابخانه (خردسال، کودک و نوجوان ) را در برمی گیرد. کودکان و نوجوانان می توانند به تنهایی و یا با کمک کتابدار از این منابع استفاده کنند.
- بخش کتاب های انگلیسی: کتاب های انگلیسی شامل کتاب های داستان و غیرداستان برای کودکان و نوجوانان.
- بخش نشریات: شامل نشریه و روزنامه برای هر یک از گروه های سنی مختلف.
- بخش مقالات: شامل بانک اطلاعاتی از مقاله های مناسب استخراج شده از نشریه های ویژه ی کودکان و نوجوانان.
- بخش دیداری – شنیداری: شامل پوسترهای علمی، نقشه های جغرافیای طبیعی، نقشه های جغرافیای انسانی، کتاب های گویا، تمبرها، لوح های فشرده صدا و تصویر است.
- بخش کودکان و نوجوان با نیازهای ویژه: این بخش به منظور تامین منابع مورد نیاز کودکان و نوجوانان نابینا و کم بینا تشکیل شده است که شامل: کتاب های گویا و کتاب های پارچه ایی حسی – لمسی است.
- اسباب بازی خانه: این بخش شامل بازی های فکری، آموزشی و تفریحی تک نفره و دسته جمعی برای گروه های سنی مختلف کتابخانه است.
- اتاق قصه: اتاقی در دل کتابخانه است که چیدمان وسایل آن به سبک اتاق های قدیمی ایرانی است. جلسات قصه گویی و کتابخوانی در این اتاق برگزار می گردد. والدین نوزادان و خردسالان می توانند از فضای این اتاق برای کتابخوانی همراه فرزندشان استفاده کنند.
خدمات عمومی کتابخانه:
کتابخانه کودک و نوجوان دو بار در سال برنانه هایی را به منظور تشویق کودکان و نوجوانان به خواندن برنامه ریزی می کند. برخی از این برنامه های عبارتند از:
بازی و سرگرمی شامل: بازی های سنتی و حرکتی بازی های فکری و آموزشی، بازی های آزاد در "اسباب بازی خانه "/ نمایش خلاق / شاهنامه خوانی / خدمات کتابخانه ای برای کودکان ونوجوانان با نیازهای ویژه / طرح حمایت از مدارس و کتابخانه های آموزشگاهی در طول سال تحصیلی و کمک در امور درسی و پژوهش های دانش آموزان/ طرح "سبد خواندن در مدارس" / کتابخوانی و قصه گویی / برپایی جشنها ی باستانی ایران / برنامه های نقد و ارزیابی کتاب ها / برنامه های دیداربا نویسندگان / تدوین خبرنامه داخلی کتابخانه توسط نوجوانان / آموزش کتابداری و شیوه بهره گیری از کتابخانه / اموزش شیوه پژوهش / مشارکت اعضا در اداره کتابخانه / کار با کتابهای مرجع / برنامه های هنر و خلاقیت / تکثیر دستنوشته های بچه و امانت دادن ان به سایر اعضای کتابخانه و غیره .
اعضا:
در حال حاضر این کتابخانه بیش از ۱۰۰۰ عضو دختر و پسر در گروههای سنی ۳ ماه تا ۱۶ سال دارد.
این کتابخانه همه روزه از ساعت ۸ الی ۱۷به غیر از پنج شنبه و تعطیلات رسمی، آماده ارائه خدمات است.