همیار موزه

عدم اقبال مردم و خصوصاً کودکان به بازدید از موزه‌ها یکی از دغدغه‌هایی است که همواره در حوزه میراث فرهنگی وجود داشته و دارد، مشکلی که می‌تواند با اجرای طرح‌های مختلف اعم از به کارگیری راهنمای تخصصی کودک، تغییر زیرنویس‌ها و برپایی کارگاه‌های آموزشی جذاب در موزه تا حد زیادی بهبود پیدا کند.

علاوه بر موارد یاد شده موزه‌ها می‌توانند با اختصاص یک یا دو روز در سال با عنوان پروژه «همیار موزه» فرصت جدیدی را در راستای جذب مخاطب کودک و نوجوان ایجاد کنند.

آن‌ها می‌توانند شرایطی را به وجود آورند تا کودکان و نوجوانان بتوانند در این مدت، کار و فعالیت کارکنان یک موزه را تجربه کنند. در حقیقت در این روز موزه‌ها فرصتی را برای جذب مخاطب کودک و نوجوان خود ایجاد می‌کنند تا وی بتواند کارهایی را که معمولاً توسط بزرگسالان انجام می‌شده را به عهده بگیرند.

این روز می‌تواند فرصت شگفت‌انگیز یادگیری را برای آن‌ها ایجاد کند. مطمئن باشید که بچه‌ها در طول این فرآیند مهارت‌های جدیدی را یاد می‌گیرند و چیزهای جدید کشف می‌کنند و حتماً هم پیشنهادات شگفت‌انگیزی برای شما خواهند داشت.

آن‌ها یاد می‌گیرند که در پشت صحنه یک موزه چه اتفاقاتی می‌افتد. این کار به افزایش اعتماد به نفس شرکت‌کنندگان کمک می‌کند و باعث می‌شود آن‌ها حس مالکیت بیشتری نسبت به موزه و میراث ملی خود پیدا کنند و این همان چیزی است که هر جامعه‌ای به آن نیاز دارد: حس تعلق.

حال برای تحقق آنچه گفته شد موزه‌ها می‌توانند طی فراخوانی از کودکان و نوجوانان علاقه‌مند ثبت‌نام و پس از انجام یک مصاحبه کوتاه، افرادی را که شایستگی دارند برای این پروژه انتخاب و بنابر علایق و میزان آمادگی هر فرد مسئولیتی را (با نظارت عوامل اجرایی موزه)، به او محول کنند. آمادگی برای شرکت در این مصاحبه کوتاه می‌تواند در افزایش سطح مطالعه و افزایش دانش افرادی که می‌خواهند تجربه کار در موزه را داشته باشند مؤثر باشد.

در انتهای روز یا روزهای این فعالیت فرهنگی شما می‌توانید با اهدای یک کارت «همیار موزه» (چیزی که بتواند به صاحب کارت اعتبار بدهد)، به این رویداد فرهنگی رسمیت و اعتبار بیشتری بدهید.

نویسنده
سمانه آقائی آبچوئیه
Submitted by admin on